Muziektheater & film.

Hier onder vind je een weergave van mijn werk als schrijfster van muziektheater, films en video's, documentaire-trailers.

Dit zijn de projecten waar ik momenteel aan werk:

  • Een koopman in het oude Kampen van de 15e eeuw (lange ademproject)
  • Multicultureel project 'La Convivencia, harmonie in diversiteit' (eerste uitvoering 21 mei Amersfoort Luthersekerk 12.30 uur)

Optreden 8 november 2018 met Kamal Hors en Colijn Buis

2017-2018 Uitvoeringen van 'God en geld, het verraad rond Oldenbarneveldt''2015 en 2016 uitvoeringen van een voorstelling over Adriaen Koerbagh , een tijdgenoot van Spinoza. Over intolerantie ten aanzien van een denker, maar ook zijn eigen weg in de wereld van fanatisme, want hoe ver ga je? Zijn vrouw speelde een grote rol als spiegel van dit proces in hem. (ook Spinoza kwam er in voor)

2014

Een speelfilm met acteurs, musici, mooie locaties. Muziektheater in een film. Utrecht en de Langue d'Oc speelden een grote rol in deze film over de zoektocht van een meisje naar wat Maria Magdalena en o.a. met name Bernard de Clairvaux haar te vertellen hebben.

'Aan de wieg van de wetenschap'

Na grondig research heb ik een voorstelling geschreven over Christiaan Huygens met zijn zeer moderne denkbeelden (en zijn vader en broer). Hij was o.a. de uitvinder van de toverlantaarn, de voorloper van de filmprojector. We hebben de voorstelling onder andere in het Toverlantaarnmuseum/theater te Zeist uitgevoerd, maar ook in kasteel Oudaen te Utrecht. De reis-lantaarn ging dan mee. Voor dit stuk bracht ik ook een bezoek aan het kasteeltje Hofwijck bij Voorburg, een bijzonder museum! Christiaan Huygens bevond zich, door zijn brede intelligentie en door contacten van zijn vader, tussen de grote wetenschappers van zijn tijd in Parijs en Londen. De Académie de Science rond de Zonnekoning en de kring rond Stadhouder Willem III. Zij vochten om zijn 'horloger' en gingen 'hun tijd managen'.

2012 'Tuin der Verbeelding' een opera/muziektheater rondom het bezoek van de Franse koning Lodewijk de XIVe in 1672 aan Seijst

Zie ook trailer op you tube : magnifiek broekhuzien

Ik schreef, regisseerde en produceerde met een groep een grote voorstelling, opera, op kasteel Broekhuizen te Leersum. zie onderstaande trailer op you tube. Het is een nieuwe versie.

De eerste is vervangen.

http://www.youtube.com/watch?v=ZSdJdxAu5vo

Talent & Tegenspelers

Een voorstelling die in het kader van de KunstRijk Kunstweek plaatsvond in september 2010 te Zeist. Spelers: Esther Putter, Elsa Balázs, Ron Slot en Nelleke Nieuwboer. (Script Nelleke.)

In dit stuk, waarvan de muziek van Wagner 'de Wesendocklieder' een grote rol speelde, gaat het eerste deel over iemand die in een concentratiekamp terecht komt en verplicht moet zingen.

Oliver Twist hebben we talloze malen gespeeld voor alle leeftijden en niveau's op straat, in tehuizen enz..

Ik heb het stuk Pocahontas helemaal opnieuw geschreven en uitgevoerd met jeugd in Zeist. Bijzonder verhaal van Indianen en Engelsen.

SlotSeystStory

Het verhaal

van o.a.

Mary Stuart II,

zo geliefd,

zo jong en

eenzaam

gestorven

SlotSeystStory op maat gemaakt theaterstuk over 17e eeuwse prominenten, in Slot Zeist

Draaiboek

van de Liefde

Een project met grote pubers

Prachtige hoofdrolspelersKinderlionking ..inventief spectaculair

Mary Poppins ruim voor Joop va de Ende. En écht het verhaal van de magische nanny!

Een eerste 5 stemmige bewerking van de instrumentale mis 'Dona Nobis Pacem' van Thijs van Leer, uitgevoerd via KunstRijk in Zeist