Martinusvänner i Linköping

Mötesplats för intresserade av existentiella frågor

Välkommen till vår webbplats    Senast uppdaterad 2023-11-24

GOD FORTSÄTTNING PÅ LIVET ÖNSKAS ALLA! 

Att vi utger oss för att vara "Martinusvänner" innebär ingalunda att vi inte är vänner även till andra och annat - TVÄRTOM! Det är som det är och det är så det ska vara  och allt är mycket gott. Dessutom agerar varje människa i varje ögonblick efter bästa förmåga. Jag inser att dessa påstående kan behöva sin förklaring. 

Denna webbplats gör inte anspråk på att vara elegant. Jag mäktar inte med att åstadkomma en sådan. Google har har gjort en konvertering under sommaren 2021 vilket försvårat för mig som börjar bli något till trögtänkt. Jag gör det enkelt och bekvämt för mig och fyller på  befintlig sida uppifrån.

Eventuell grå kolumn till vänster kan ignoreras ... 

Nedanstående fyra länkar är historiska.
Vi   Vår verksamhet (denna startsida)   Vår historik    Introduktion     Mer att läsa

Senaste nytt inför HT 2023.

En förhoppning inför höstterminen är att få igång två samtalsgrupper med fokus på existentiella frågor. En som startar omkring den 14:e september och en som startar omkring den 4:e oktober. Båda grupperna träffas centralt i stan var 14:e dag under höstterminen. Inga kostnader eller avgifter. Deltagarantalet är begränsat. Om du är intresserad är du välkommen att höra av dig till nils.olof.bromee@gmail.com 0733 277 088.


Nedanstående länkar går till diverse webbplatser med innehåll av existentiell/andlig/mirakulös karaktär. De är inte på något sätt rangordnade utan de har hamnat där de hamnat när jag under år 2022-23 ägnade några månader åt att fördomsfritt googla. Det har blivit en riklig och mångfacetterad blandning där jag hoppas och tror att den andligt/existentiellt intresserade kan hitta en del av intresse. Håll till godo! Men se upp för konspirationsteorier och sekter ... och profiter. Det finns mycket i det här materialet som jag varken tror på eller inspireras av ... men man ska ju söka vitt och brett ... inte minst bland sådant som inte stämmer överens med ens uppfattning. Håll till godo:


Den engelske mästaren Peter Deunov (Beinsa Douno) hemsida. Översättningar från bulgariska av autentiska versioner av föreläsningarna och andra verk (Högerklicka på texten och ”Översätt till svenska” – Vips!) Om PD på Wikipedia.

Vad är 3D, 4D och 5D-medvetande? ... och samma svenska kille med många videos om ANDLIGHET.


Det eviga livet - reinkarnation, karma och utveckling - Framförande av Eva Gusmark oktober 2023.


Omstart och lysande framförande av Bjorn Lundberg ... lång video (3 timmar) men mycket ALLKÄRLEKS-spridande. Kräver intresse, fallenhet och lite tålamod. 


En mycket trovärdig kvinna, Susanne Jönsson, med mycket erfarenhet och sunt förnuft och som verkligen har fallenhet för kommunikation med andevärlden. Hemsida Helhetscentrum här! Intervjuad av Agneta Sjödin HÄR!


Är "mirakler" över huvud taget möjliga. Efter att ha studerat och analyserat Imad Magician i dagsläget 63 videor så kan jag inte förstå annat än att det handlar om MIRAKLER!!! Botanisera på Imad Magician indexsida här!!! Den som kan komma på en bättre förklaring den betalar jag en 1000-lapp! Maila mig nils.olof.bromee@gmail.com.


Intressanta Fri Tanke samtal ... finns många om man botaniserar här på hemsidan! till exempel om Människan, Medvetandet och Maskinen.


Light at the Centre med Susann innehåller massor med videos på svenska av en kvinna med livserfarenheter utöver det vanliga. Läs kort beskrivning här.


Tredje testamentet / Intellektualiserade kristendom. Här finns en hel del på svenska. Tidskriften Den ny Verdenskultur finns som pdf-gåva, men tyvärr endast på danska.

Andlighet, uppvaknande, upplysning. Nyupptäckt (Juli23) andlig kille. Se och hör och botanisera under rubriken VIDEOR.


"SÖKARNA" - Andliga samtal med Eric Schüldt


Poddtoppen om livsåskådning och andlighet. Här finns det mycket för den verkligt intresserade.

Olov Fahlander diskuterar existentiella frågor på Quora. Engelsk text men om den önskas på svenska så högerklicka på texten > Översätt till svenska.


Här på Stiftelsen Martinus Kosmologis webbplats läggs ny föredrag till efter hand. Du som har en hyfsad uppfattning om grunderna i Martinus förklaringsmodell .. missa inte Rune Östenssons "Den kosmiska medicinen".


"Kosmologi i fickformat" - Del 1: De stora livsfrågorna med Rune Östensson och Anne Külper. Enbart ljud.


Björn Lundgren har alltid något intressant och vilsamt att dela med sig. Den här sammanfattningen från början av mars 2023 rekommenderas verkligen. Börja lyssna från t = 33 minuter!  

Filosofiska rummet på SR har alltid något intressant att förkunna ... som nu januari 2023 till exempel "Tro eller vetande - Om själens existens".


Hur ska man till exempel hantera denna videosnutt: "Dags att vakna? Världsläget på 3 minuter. Michael Oddane har tagit sig an utmaningen att reda ut läget. Se hans senaste videos/föreläsningar här!


dec 2022. Alldeles ny film 2022. MARTINUS - LIV OCH VÄRLDSBILD (41 MIN) Svensk text, danskt tal, bl.a. av Martinus själv.

dec 2022. Ny bekantskap för mig  ... Sören Jensens 80 minuters långa framförande om "Tiden och evigheten". Se och hör!


Läs och sök i Tredje testamentet ... enormt innehåll! ... formulerat av Martinus Thomsen.


Edgar Cayce ... Generös webbplats med mycket kvalificerat andligt innehåll.


Love it Communications AB. Omfattande sajt på svenska med info och livesändningar inom personlig utveckling och andlighet. 


Björn Lundberg, som jag tidigare slagit på trumman för, tycks nu i höst (2022) påbörjat en ny serie Videos/LIVE. Långa omfattande beskrivningar veckovis. Den Nya Människan; Himlen På Jorden LIVE; Livstransformation 2022.
Man behöver ha tid för att tillgodogöra sig Björn ... Man kan hoppa över vissa delar av framförandena ... men jag tycker han har en särledes beskrivningsförmåga denne kärleksfulle man. 


Filosofi för gymnasiet ... en pedagogisk sajt med måttligt med information inom många rubriker ... allt på svenska ... se och hör. Botanisera gärna på sidan och hitta till exempel "Den fria viljan". Den som vill fördjupa sig mer i ämnet rekommenderas till exempel Wikipedia


Intressant falang ... värd att sätta tänderna i ... Genesis. Hörde ett föredrag av Göran Schmidt den 14/9 2022 som något ruckade på min världsbild. Titta gärna in på Genesis webbplats. Här finns mycket att reflektera över.


Intressant spaning (nr 31) av Lasse Malmgren: Dekadans ... kaos och kollaps?!.
Länk till Lasses samlingssida Illusionernas tid


Vad har alla dessa "andliga begåvningar"/"andliga mästare" med medvetandet, existentiella frågor och den bakomliggande verkligheten att göra??? Storslaget - Globalt - YOUNITY!


Ytterligare en "Ljusarbetare" som menar sig ha kontakter med andevärlden - Angel Skog. De är så många. Kan det finnas något verkligt i budskapen??? 


Future of Life Institute ... på svenska ... väl värld att reflektera över.


Tre i mitt tycke utmärkta sammanfattande videos ... "Introduktionskurser" från 2017 av och med Daniel Lundberg:

Martinus och verkets tillkomst - Del 1 - 33 min.
Medvetande och materia - Del 2 - 56 min.
Skapelsen - Del 3  -  82 min. (Obs! Den version jag har lokalt på  Ga.plattan är bara 25 minuter lång.)


Är Islam ett hot mot Sverige? Frågan ställs av Rickard Jomshof.


Islam.nu. Existentiella frågor och svar ur ett islamistiskt perspektiv. Mängder med videos! 


Ett par synnerligen intressanta intervjuer om etik och moral och värderingar.
Dels Moralen som grund för vår civilisation.
Dels Är islam förenlig med västerländska värderingar?.

Världen idag / HOTSPOT har här massor av intressanta intervjuer av livsåskådningskaraktär.


Låt Moder Jord läka dig i sommar /younity Sweden. Troetomduvill!.


Tidlös utbildning ... Vad är detta ..., behöver studeras ... låter intressant.


Nytt nu juni 2022. Intressant sammanträffande/Round Table. Björn Lundgren (Ljuset från norr) och Rolf Elving (Martinusrörelsen). Rörelsernas första sammanträffande så vitt jag vet. Ljudproblem i början men blir bra längre fram.


Nytt nu den 22 maj 2022. Intressant dokumentärserie om existentiella frågor av och med Gina Dirawi. På svenska och på SVT PLAY. Kan bara ses i Sverige och en begränsad tid.


Nu på valborgsmässoafton 2022 en dagsaktuell intervju med titeln "Är islam förenlig med västerländska värderingar?". Öppenhjärtig och högintressant. En synnerligen existentiell fråga för Sverige, oss och våra barn/barn/barn...


Nu på påskdagen 2022 ett dagsaktuellt framförande av Sören Grind och Solveig Langkilde om reinkarnation och nära döden-upplevelser. Sammanlagt på några timmar med ett par kortare pauser.


NU april 2022 vill jag tipsa om en alldeles ny filmsnutt på svenska på 10 minuter: "Martinus kosmologi - en introduktion".


NU april 2022 Se och hör Lasse Malmgren i 50 minuter. Berättar på ett intresseväckande sätt om "Det stora uppvaknandet".


NU februari 2022 ... REKOMMENDATION ... Se och hör Pernilla Rosell i 58 minuter. Berättar om "Vår eviga samhörighet" enligt Martinus på ett synnerligen insiktsfullt och pedagogiskt sätt


Humanisternas webbplats innehåller en hel del intressant. Jag har en av mina fötter i rörelsen sekulära humanism ... och en gång i tiden gick jag på en 5-dagars kurs i deras regi. Många kändisar medverkade. Foton här!


April 2022 Jag har hittat en ny ljusbärare som jag aldrig hört talas om förut men som verkar anständig och riktigt STOR. Sol Karina har en enorm produktion bakom sig.
Hemsida här!
Alla hennes videoframförande här!  


Prästen Ted Harris och Sekulära Humanisten Christer Sturmarks underhållande och fina samtal om religion.


Gregg Braden - Fusion of Ancient Telomeres: We Don’t Know WHY, but We Know HOW It Happened. (Dessvärre engelska, men den går att få textad.)


Björn Lundbergs startsida

Björns Mirakel Plant Medicin 4 - Live. Gäster och frågor och svar

Björns Den tidlösa healingen Mirakel Plant Medicin - Golden Teacher

Björns Himmelen på jorden. Frågor o svar, healing, mediation.

Ljuset från Norr ... Roundtable 1.

Det stora uppvaknandet Med Björn och Michael Oddane.


Charlotta Rexmark verkar vara en aktiv ljusarbetare ... massor med budskap från andevärlden att lyssna på. "Överlevnadsguiden".

    

Pernilla & Allans "Heart of Gods" startsida. Fråga till Pernilla: Kan du bevisa det här vetenskapligt?


Zoë Devis startsida  
Ett avsnitt på 60 minuter. "Avprogrammera allt mänskligt lidande".


Henrik Jönssons startsida. Ny videokrönika varje lördag kl 08:00. Folkbildning!

 

Magiskt Tänkande startsida. Avsnitt 075 handlar om Martinus Thomsen. Mars 2023. Ersatt med podden "Den större verkligheten" kring mars 2023.


Myter och mysterier...med Erik Schüldt och Per Johansson. Nästan hundra intressanta samtal om existentiella frågor ... Kolla! Lyssna! Under denna länk finns också "KUNSKAPENS TRÄD" OCH "MÄNNISKAN OCH MASKINEN" ... ytterligare en drös.


Kajsa Ingemarsson Modern mystik.


Susann Björklund startsida. Inkarnerad som Ljusarbetare. Du är inte kroppen, du är odödlig. Symbolerna förklarar livets lagar.  Intervju med Susann: Hur vi hittar tillbaka till ljuset. Ytterligare en intervju med Susann. Livet - nu och för alltid. Ett omfattande framförande av Susanne (nytt maj 2022).


Wake up globe / Mikael Oddanne startsida. Mars 2022. Oj! Mikael Oddanne har tillsammans med sin sambo kastat in handduken för sin verksamhet. De förklarar sig i sista videon.............Oj! nu i december 2022 tycks de återupptagit sin verksamhet ... Wake up globe ... De har uppenbarligen tonat ner sina konspirationsbudskap och avser genomföra en undervisning i andlighet. Känns som det kan bli lite intressant ... jag ska följa. Föreläsning 1. Kraften i spirituell utveckling


Sandor Alexander Markus / Den fria människan. Textavsnitt på webbplatsen.


Filosofiska rummet innehåller många intressanta godbitar ... HÄR!.


Människor och tro innehåller också många intressanta godbitar ... HÄR!.


Livsåskådning från radions P1. Här finn ett och annat.


Mirakelkursen - AKIM - ACIM - nätverket. Introduktion. Mer introduktion. Mirakelkursen - den ondaste bok jag haft


En kurs i kärlek - EKIK.


AlmaNova. En portal och tidskrift för dig som vill göra Medvetna val för hälsan.


Anna Böhlmark (AlmaNova) intervjuad av Mikael Oddanne om kvantfysik, medvetenhet och hälsa.


Hans & Martina - "Tvillingsjälar". (Så omaka men ändå ganska så intressanta. Man behöver förstå andemeningen i det de säger.). Andlig uppstigning och varför den sker. Ensamhet på din livsväg ... meningen med. Själens resa ner till en Fysisk kropp samt hur vi påverkas under graviteten. Nya Tiden - Vilsenhet, Stagnation & Själsligt genombrott. 


HOTSPOT - Intressanta och anständiga samtal om existentiella frågor i samhället. Utmärkt intervjuare är Marco Strömberg.

Från HOTSPOT - Se och hör på t.ex. "Debatt- och samtalsklimatet i Sverige" och/eller "Det multikulturella Sverige" och/eller "Förmynderiet i Sverige".


Världen idag - mängder med inervjuer. Obunden och på kristen grund.


Riks - en hel del avslöjande fakta och funderingar.

Till exempel: "Vad ska vi göra med mångkulturen".


Kaj Pollak: "Upptäck kraften i dina egna tankar".


Existentiell salong - Samtal: "Varför finns vi?", "Vad är då en människa?", "Varför finns lidandet?"


Konsten att tänka klart med Ulf Danielsson och Christer Sturmark.


Energiuppropet Film med Henrik Jönsson. Henriks starsida.


"Hur kan vi samtala" ... med Navid Modiri. Startsida med massor av hans samtal med intressanta människor.


Vad hände före BigBang?


Theory of Tesla - Nikola Tesla.. 


Är universum levande? Faschinerande men på relativt begriplig engelska ... med fantastiskt bildstöd.


Existentiell hälsa - Fredrik Richardson.


World Economic Forum /engelskt tal).


Our Role in evolution, Neale Donald Walsch, Engelska (Känd för "Samtal med Gud").


Paul Brunton ... en riktigt andlig begåvning. Startsida här!


Stiftelsen Pharos / Jacob Nordangårds startsida. (Klicka på BLOGG för att komma till hans föredrag. Alla på svenska.) Alternativ startsida. Senaste jag hört: "Georgia Guidestones/Evilution och Eugenik & Agenda 2030" och Avslöjande föredrag om World Economic Forums maktutövning. Nya boken "Den globala statskuppen" rekommenderas!)


Upp till ytan med Sofi - ännu en ljusarbetare!?.


Celestial podcast - ännu en kvinnlig ljusarbetare!?


Ytterligare ett par ljusarbetare identifierade. Tankecoaching och 5Dcoaching. Genuin svenska.

Vad är 3D till 5D som många pratar om.


Ännu en webbplats om ljusarbetare. Paradigmskifte på gång. Homo Sapiens övergår i Homo Luminous.


Bibelfrågan/Allt om Bibeln..


Svarta hål, mörk materia och universums gåtor. Underhållande pi-samtal.


Kan moral existera utan Gud? Intressant samtal mellan en kvinnlig sekulär humanist och en manlig kristen.   Amanda Skölds webbplats.


Den trilogiska teologin - Vetenskaplig med andlig/religiös respekt. Om vaccin mm. Svensktextad.


Tankar skapar framtid ... Hel föreläsning på svenska på cirka 50 minuter med ljud och bild ... inte så dum!


Martinuskännaren Pia Helertz sommarprogram med inslag av "Martinusinfo" och i mitt tycke underbar musik.


Lasse Malmbergs spaningar ... Startsida Illusionernas tid.


Jesus verkliga uppdrag och mission - Föredrag av Kurt Gramm på cirka 70 minuter..


Här har jag också samlat fyra + 1 framföranden av Ole Therkelsen på svenska - symbolförklaringar mm.

Del1(52min). Del2(69min). Del3(57min). Del4(57min). Frågor om miljö och arv.


Var/Är Jesus, Martinus och Olav Johansson kommunister? Intressant utredning..
Under denna länk finns massor att läsa och se på ... Videos på svenska ... av den kosmiska resenären Olav Johansson. Härunder en bit ner på sidan finns också den förklarande videon "DEN LIVSFÖRÄNDRANDE KOSMOLOGIN". Lättbegriplig engelska men går att få svensktextad via Kugghjulet/Verktyg > Undertext/textning > Välj svenska så fixar det sig. 


DET KÄNNS ALDRIG FEL ATT PÅMINNA OM MARTINUS INSTITUT I DANMARK OCH DESS GENERÖSA WEBBPLATS ... HELA HÄRLIGHETEN TILLGÄNGLIG PÅ SVENSKA UTAN KOSTNAD.


Musik för djupsömn med svart skärm vid ca 11 minuter.


Meditation/Hypnos ... kan det vara något för dig? Testa denna! ... absolut inte om du kör bil eller dylikt.


Njut gärna av Enyas julsånger


och gärna också Rod Stewarts finstämda julkonsert med kör och jätteskicklig fiolinist. Rekommenderas verkligen i jul.


Radioprogrampodserie från P1 "Allvarligt talat". Många intressanta ämnen belyses i 20-minutersavsnitt..


Human awareness - Vägra följa John - Annelie och Carl..


Solveig och Sören Grind: (i nedanstående framföranden finns ett par tiominuterspauser ... och en liten stund glömmer Solveig sig och pratar danska.)

Vad vi tänker om världssituationen och om oss från februari 2021.  2 timmar och 5 minuter.

Martinus - det kosmiska medvetandet  från mars 2021.  3 timmar och 15 minuter.


Fri tanke - Pi-samtal - Existentiell salong - Klubb Apollo - Sekulär humanism - Klicka på "VIDEOR" överst på startsidan och du får massvis med goda förslag.

Exempel från Klubb Apollo: "Finns individen? Kollektiva drömmar och den fria viljans dilemma".


Ytterligare en "Ljusarbetarsida" ... nyupptäckt den 9:e april 2022. "Välkommen till en ny Framtida Verklighet". Webbplatsen verkar mycket omfattande ... 

Orkar inte analysera och utvärdera ... men känner blandade känslor inför denna typ av verksamheter. Mycket är GOTT och BRA men en hel del luktar väl mycket NewAge, profit och konspirationstänkande. 


Världen idag - rikstäckande och obunden nyhetssite på kristen grund. Massor av intressanta samtal. Botanisera under rubriken VIDEOR.


Den riktigt stora frågan, den största: Varför finns det något överhuvudtaget när det väl egentligen inte borde finnas något överhuvudtaget? Här är svaret på 20 minuter lättbegriplig engelska på TED talks.


Nedan äldre material från 2023

Samtalsgruppen ”Existentiella frågor” är igång med vårterminen 2023 med 10-talet deltagare med träffar var 14:e dag … lagom stor grupp.

Fler har visat intresse för deltagande och erbjudits en alternativ grupp … med mer fokus på Martinus Thomsens förklaringsmodell. Här finns det fortfarande utrymme för intresserade/nyfikna. Välkommen med en intresseförfrågan till nils.olof.bromee@gmail.com 0733 277 088 så ordnar vi detta.

Martinus förklaringsmodell omfamnar alla existentiella frågor så här finns det möjligheter till och förklaringar på mycket av den outgrundliga verkligheten och alla existentiella frågor.  


Mer info finns i brevet HÄR! Utskickat till ALLA jag har i min sändlista.

 

Nedan äldre material från 2022

Onsdagen den 14:e september 2022 startade vi upp höstterminens samtalsgrupp och nu ser vi framför oss att mötas och samtala onsdagar udda veckor fram till och med onsdagen den 7:e december ... blir sju samtalsgruppsamlingar under höstterminen under rubriken "Existentiella frågor". Som referensmaterial har vi en uppsjö av budskap från en mängd "andliga begåvningar" och "andliga mästare" som till exempel Sylvia Browne, Paul Brunton, Martinus Thomsen, Eckhard Tolle, Eckhart Tolle, Buddha, Albert Einstein, Muhammed, Mozart, Jesus, Dalai Lama (obs att du kan få sidan översatt till svenska) ,  Konfucius, etc, etc, ... Googla på dem får du se!
Som referensmaterial har vi också gruppmedlemmarnas egna erfarenheter från den upplevda verkligheten här och nu och från samhällsutvecklingen i världen.

Alla blåa länkarna nedan på gul bakgrund leder till sådant som jag har förknippat med existentiella frågor. Se samlingen som en INDEX-/Register-sida ... lite av en "guldgruva" mest på svenska ... kan säkert uppfattas som ömsom vin, ömsom vatten. Det gäller också att vara på sin vakt när det gäller konspirationsteorier. Tipsa mig gärna om du tycker något saknas eller bör tas bort. 

Samtalsledare: nils.olof.bromee@gmail.com.


Nedan äldre material från 2021 och tidigare.

Nytt idag den 21:a november 2021

Samtalsgruppverksamheten pågår för fullt. Aktuell videofilm att reflektera över är Runes "Universum, vem är du?"

Idag råkade jag bli påmind om två riktigt bra videofilmer ... 

Dels den 41 minuter långa "DEN LIVSFÖRÄNDRANDE KOSMOLOGIN" - tal på lättbegriplig engelska och svensktextad och rikligt illustrerad. Svensktextningen kan behöva ställas in nere till höger i visningsfältet.

Dels den 45 minuter långa "MARTINUS - THE MAN AND HIS COSMOLOGY"- tal på lättbegriplig engelska och med rörliga bilder på fenomenet Martinus Thomsen.

Båda filmerna rekommenderas alla sökare ... även bara nyfikna.

Den som önskar mer information om Martinus kosmologi i ett vetenskapligt perspektiv rekommenderas webbplatsen New Cosmic Paradigm.
Nytt idag den 1:a november 2021.

Samtalen i samtalsgruppen pågår i god ton för fullt. Intressant! Trivsamt! Till nästa ordinarie samling är det ett Peter Blyme-föredrag som ska betittas och kommenteras. 

Extrainsatt föredrag den 3:e november om "HJÄRNAN OCH MINNET". Begränsat antal platser. Förhandsanmälan krävs på tfn 0733 277 088. (Gäller ej samtalsgruppen). 


Idag har jag på YouTube snubblat över ytterligare en "andlig begåvning" ... en kvinna med till synes märkliga insikter och begåvningar. Här är sidan jag snubblade in på: Har livet börjat?. Efter lite sökande landade jag i Zoë Devis startsida på nätet här. Man blir onekligen något förundrad.


Nytt idag den 21:a oktober 2021.

Först vill jag bjuda på en vacker sång jag snubblade över på YouTube. Behöver höras i sin helhet. Gör sig förstås bäst i lurar eller högtalare.

Uppdraget som gruppen har till nästa träff är att kolla på Olav Johanssons videoföredrag "Utvecklas vi - och i vilken riktning i så fall?" På nästa möte diskuterar vi bland annat kring frågor och synpunkter.

Jag kan inte motstå att rekommendera en till synes fantastisk godhjärtad man vid namn Björn Lundberg. Hans framföranden innehåller så mycket ljus, värme och kärlek och riktar sig såväl inåt mig själv som utåt planeten och dess individer. Jag kan inte hitta något ont eller destruktivt i hans budskap. Kan du!? Meddela mig i så fall omgående. Man behöver ha lugn och ro och tid då hans framföranden ofta är långa med inslag av intervjuer, frågor & svar, meditation, etc. Kanske behöver vissa ha överseende med hans symboliska färgsprakande bakgrundsbilder. Hans senaste videoframförande från den 17/10 2021 kommer du direkt till här: "Björn Lundberg - LIVE - Himlen på Jorden. Frågor och svar - Healing o Meditation". Totaltiden är 3,5 timmar. Läs gärna även alla kommentarer han fick i samband med publiceringen/stremingen. Björns INDEX-sida med alla hans videos hittar du här. I vissa avseenden uppfattar jag Björns budskap konspiratoriska vilket inte tilltalar mig ... men det kan ändå ligga en del i dessa hans budskap. Han utstrålar verkligen ärlighet och kärleksfullhet.

En annan andlig begåvning som jag inte följt på länge är Sandor Alexander Markus. Han har skrivit ett tiotal böcker som jag läst. Det finns en hel del intressant i hans budskap ... men den känns lite väl profitinriktad. Det finns massor på webben ... t.ex. nu under rubriken "Själen är enaren": Framtidens Hälsovård är Individuellt Baserad Harmonisering!Som sagt ... ovanstående om tid och lust finnes.

PS. Reservera gärna redan nu onsdagen den 3:e november kl 13 till 15 för ett extrainsatt event. Alla är välkomna efter kontakt med nils.olof.bromee@gmail.com 0733 277 088. Kostnaden för föredragshållaren är 80 kr/person.    


Nytt idag den 13:e oktober 2021

Uppstartdag för en samtalsgrupp i NBV:s lokaler på Trädgårdstorget 6, en trappa upp. Onsdagar udda veckor mellan kl 13 och 15. Gruppen är i princip full. Eventuella intressenter ombes kontakta nils.olof.bromee@gmail.com 0733 277 088. (Lokalen i Gamla Linköping nyttjas ej längre.)


Nytt idag den 5:e oktober 2021

UPPROP - INTRESSEFÖRFRÅGAN har gått ut till alla intresserade av ämnet som jag har mailadresser till. Uppropet har resulterat i att en trivsam grupp kunnat fyllas med intresserade som nu planerar träffas 5 gånger under höstterminen.

Alla som önskat deltaga har fått personliga kallelser med "hemuppgifter" inför terminsstartdagen som infaller under oktober månad.

Jag är alltid intresserad av frågor och synpunkter från ALLA med intresse för ämnet.

nils.olof.bromee@gmail.com

0733 277 088


September 2021


UPPROP - INTRESSEFÖRFRÅGAN

 

Existentiella frågor tycks bli fler och fler.

 

Coronapandemin tycks klinga av. Yeesss! Vi tycks kunna träffas frimodigare än på länge. Woawww!

 

Inför höstterminen vill jag inbjuda till nystart i ämnet ”Existentiella frågor” … med stöd av ... inte minst Martinus Thomsen.

 

Upplägget blir: Samling och småprat, videoföredrag med stop och prat, fika, fortsatt videoföredrag med stop och prat, upplösning med småprat … allt på två timmar. Inga avgifter eller kostnader.

 

Ett par träffar i oktober och ett par träffar i november och nån träff i december ser jag framför mig i år.

 

Träffarna kommer att genomföras på NBV Trädgårdstorget … men bestämda tider måste bokas in mycket snart. På NBV Gamla Linköping är det slutmött. NBV har inte längre tillgång till lokalerna.

 

Om du vill deltaga/medverka på våra Trädgårdstorgsträffar så måste/behöver du omgående, senast tisdagen den 21:a september, via mail eller telefon ge uttryck för önskemål om veckodagar och tider som passar dig. Gruppstorleken kan bli mellan 3 personer och 7 personer. ”Nybörjare” och yngre ges förtur. Tipsa gärna vänner och bekanta som kan ha ett intresse. Två olika grupper är ingen omöjlighet.

 

Det videoföredrag som presenteras och startas upp terminstartdagen blir sannolikt Olav Johanssons ”Utvecklas vi – och i vilken riktning i så fall?”

 

 

Med vänliga hälsningar

Nils-Olof Bromée

nils.olof.bromee@gmail.com

0733 277 088

Webbplats: https://sites.google.com/site/mvlsweden/


Ovanstående information är utskickad till alla i regionen som jag har i min mejllista. 


Neröver på denna sida finns äldre överspelad information men framför allt tidlös information. Augusti 2021

 

Verksamheten har gått på sparlåga under pandemin men möten har genomförts i mindre grupper eller på tu man hand över en fika på stan. Denna modell har varit lättsam, trivsam och coronaanpassad.

 

Du som känner en längtan efter lite prat kring existentiella frågor är välkommen att höra av dig till undertecknad som gärna ställer upp på valfri plats … trivsamt, kravlöst och kostnadsfritt.    nils.olof.bromee@gmail.com, 0733-277 088. VÄLKOMMEN TA KONTAKT!


Det finns ju oerhört mycket information och videoföredrag på nätet kring Martinus förklaringsmodell. Ta gärna del och om det uppstår frågor eller funderingar så ställer jag gärna upp som bollplank. Det gäller ju att komma in i ämnet på någorlunda rätt nivå.

 

Om jag ska nämna en riklig välordnad informationskälla på svenska på nätet så är det ”Martinus kosmologi, En världsbild som ger förklaringar, mening och hopp.

https://martinus.se/ 


Under denna startsida finns länkar till en uppsjö av intressanta föredrag. Det är bara att klicka på … varför inte på ”Inspelade föredrag” … och där, varför inte på ”Reinkarnation och Karma – kärlek och rättvisa” av Rune Östenson.


Den som önskar mer information om Martinus kosmologi i ett vetenskapligt perspektiv rekommenderas webbplatsen New Cosmic Paradigm.


Den som önskar information om konspirationsteorier och Covid19 i Martinusperspektiv ... Finns på Lasse Malmgrens webbplats Illusionernas tid


Jag snubblade här om dan över denna lite ovanliga och 16 minuter långa Martinuspresentation. Ljudet uppenbarligen maskininläst men fungerar OK med korta tydliga meningar i bild. Kan vara intressant för nybörjare.


Fortsättningen på denna webbsida nedan är lång och innehållsrik. En del är överspelat men det finns också många länkar som är tidlösa. Jag låter tills vidare detta finnas kvar här som någon slags arkivmaterial. Botanisera gärna … du kan säkert hitta något som kan intressera.


Martinus Thomsen (1890-1981)

Copyright Martinus Idealfond

 

Symbolen längst upp på sidan visar världsalltet i sin helhet. 

Världsalltet är ett levande väsen som manifesterar sig i sex olika tillvaroplan. 

Varje tillvaroplan består av livsenheter, vilkas livsupplevelse skapas genom växelverkan med omgivningen, och därmed med världsalltet eller Gudomen.

 

Mer fullständig symbol-förklaring

se

www.martinus.dk/sv

Vår verksamhet (startsida)

Jag har gjort det lite enkelt för mig på senare tid. Jag fyller på uppifrån på denna startsida och jag låter tidigare info finnas kvar. En del är ju tidlöst medan annat är överspelat.  

Kanske kan även länkarna ovan leda till något av intresse. Botanisera gärna i mån av tid/lust/intresse ... och jag är alltid intresserad av dina frågor, synpunkter och önskemål: nils.olof.bromee@gmail.com

Juni 2021 

Välkommen med en signal på mail till nils.olof.bromee@gmail.com eller på 0733 277 088 om du känner för en träff om existentiella frågor. Det ordnar vi lätt och flexibelt! Se också lila text nedan.

Vi respekterar givetvis Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Ett knippe nya intressanta nutidsorienterade videoföredrag av Lasse Malmgren. 

Senaste nytt från Vetenskapens Värld på SVT Play. "Kroppens internet" ... en titt in i mikrokosmos. Kan bara ses till 29 oktober.
Se längre ner!
Se lägre ner!

Se lägre ner!

April 2021.

Det finns på internet en uppsjö av information på svenska om Martinus Thomsens kosmologi och världsbild. Nedan följer några tips på duktiga föredragshållare och författare. Varje presentatör har fått någon eller några direktlänkar till slumpvis utvalda framföranden. Det är omöjligt att förutse vad som passar vem. Du kan själv via YouTube gå in och botanisera bland tusentalet framföranden. Gå in på YouTube, klicka på sök / förstoringsglaset och skriv in namnet på den presentatör du önskar se och höra. Du får då upp en radda med förslag sen är det bara att välja och vraka. 

Du kan lätt se och höra videoföredrag på dator, surfplatta eller smartphone … i högtalare eller med lurar. Sannolikt kommer en del av innehållet att sätta myror i huvudet på dig. Om du ändå blir nyfiken och intresserad och vill diskutera detta eller ställa frågor läs avsnittet nedan i lila färg.

Presentatörer i bokstavsordning

Anne Külper

Mystiken - en inre upplevelse av gudomlig närhet.

Eva Gusmark  

Livets mening.  

Ingemar Fridell  

Sambandet mellan Jesus, Bibeln och Tredje testamentet.  

Karin Jansson 

Rädsla och tillit.  

Vänskap, förlåtelse och kärlek.   

Samvetets röst.   

Karin Schmidt 

Döden, anden och kroppen.  

Lasse Malmgren  https://illusionernastid.nu/ 

Sanningen ska göra er fria.  

Michael Söderberg 

Vår relation till omvärlden.  

Det mänskliga medvetandets förutsättningar.  

Medvetandets förändring.

Teori och Praktik (från påsken 2021)

Olav Johansson  https://www.kosmiskresenar.se/ 

Jorden i solsystemets organism. Del 1Del 2.

Ole Therkelsen  Komologipodden 

Utvecklingen mot en ny världsmoral

Peter Blyme


Rolf Elving 

Tredje testamentet – Kristus återkomst.  

Rune Östensson 

Medvetandets utveckling, från religion till vetenskap.  

Universum – vem är du?.  

Solveig Langkilde 

Vem är jag egentligen.  

Sören Grind 

Att bli vän med livet – och med sig själv.  

Livet - en fråga om kärlek. Del 1.

Livet - en fråga om kärlek. Del 2.

Ulf Sandström 

Hjälparen den helige anden.  

Mer övergripande informationskällor

Stiftelsen Martinus Kosmologi (Sthlm/Sverige).  

Kosmologipodden - här finns massor!    

Länk direkt Länk via YouTube.

Martinusbloggen.  

Eviga Akademin.   

New Cosmic Paradigm - En Större Verklighet.

Världsbild förlag. Här finns bland annat en uppsjö av Martinusböcker. Senast tillkommen april 2021 "Återställelsen av allt" av Max Käck.

Martinusbesläktade informationskällor

Navid Modiris samtal (ej Martinusbaserade) har jag varit fascinerad av och sett och hört över hundra st. … men börjat tröttna. Jag hade särskilda förhoppningar på hans samtal med Per Johansson om livet/medvetandet/magi men jag kan nästa bara känna frustration och tycka synd om … att två så ”stora” tänkare på intet sätt reflekterar över Martinus förklaringsmodell. De har uppenbarligen inte sökt vitt och brett. För min del känner jag att i denna finns helheten, logiken och trovärdigheten ... och svaren på många av de frågor de ställer sig.

Samtalet med Joel Halldorf är intressant - "Kan Gud vara ond? - men även i detta är avsaknandet av Martinus förklaringsmodell total. Torftigt!

Om du skulle vilja höra och se samtalen med Per Johansson så finns

HÄR: ”Hur kan vi prata om magi”.

HÄR: ”Livet är större än alla berättelser”.

Om du skulle vilja höra och se samtalet med Joel Halldorf från mars 2021 så finns

HÄR: ”Kan Gud vara ond”.    YouTube-länk här.

Intressant och avslöjande samtal mellan två väldigt speciella människor, en sekulär humanist och en andeutdrivare. "Mötet - Andar och andra sidan * 15 minuter.

Den fria människan! – Enaren, Världsläraren Sandor Alexander Markus från december 2020.

Ambres ... intervju med

Brynolf och Ljung gör ett par nya "omöjliga" framföranden. Den som kan ge mig en förklaring får genast en flaska fint vin. (Video på 15 minuter från februari 2021)

Några av "BEST Magic Show in the world" ... vad det nu har med existentiella frågor och andlig forskning att göra ... men kanske finns det någon form av medvetandeöverföring. Oavsett - hur f-n bär dom sig åt?.

Some Scientists Now Believe That The Universe Itself Is Conscious.

Gratis svensktextad onlinekurs med Eckhart Tolle - "Lev i nuet" - finns tillgänglig nu. Enkel registrering. Läs mer här!.

Nyinspelat videoföredrag idag från Klint i Danmark av Solveig Langkilde och Sören Grind (på svenska): "Martinus - det kosmiska medvetandet". Innehållsrikt! Delvis ganska krävande! Långt (3 tim 18 min) ... men kan med fördel delas upp. Rekommenderas!

Nyinspelat videoföredrag idag av Rune Östensson: "Reinkarnation och karma - kärlek och rättvisa". Välgörande! Rekommenderas!

Föredrag från år 2015 av Michael Söderberg: "Mot inre balans och frid i sinnet". Välgörande! rekommenderas!

Senaste dagarna har jag läst tre fängslande mycket bra böcker. En HEMSK men viktig - "Erövringen" av Sameh Egyptson och en HÄRLIG och värdefull - "Den magiska gnistan - vägen till ett kreativt liv" av Kajsa Ingemarsson ... och uppföljaren "Modern mystik". ... och nu också uppföljaren till denna: "Att landa som en trana"... en bok genomsyrad av hopp, kärlek och tidlös visdom. Reinkarnation central i berättelsen.

Erövringen har med islam och islamism och samhällsutvecklingen i Sverige att göra och Kajsas alla böcker kopplar väldigt mycket till Martinus förklaringsmodell. Rekommenderas verkligen!!!

Vad ska man tro??? En ung svensk kvinna, Susann Björklund, som hävdar sig ha ”övernaturliga” begåvningar. Webbplats här. Döm själv!

Här en intervju med.

Exempel på föredrag: Ditt Liv och din Styrka är bortom materien.  

Här frågor och svar Del 1

Här frågor och svar Del 2.

Relationer gör att du förstår allt.

Berättelsen om hur jag kom till jorden (på engelska men svensktextad).

Verkligheten här och nu, inte minst samhällsutvecklingen i Sverige, är intressant att följa ... och reagera på. Jag har gjort det HÄR. Tydligen är det nu också så att man kan ta del av insändare, debattinlägg, ledare, poddar, etc. från de stora tidningarna utan att vara prenumerant. Några exempel:

Corren Insändare.

Corren debatt.

SvD Ledarredaktionen Daglig pod för lyssning.

DN Debatt.

Debatt i Lund.  Exempel: Debatt om TRO och VETANDE.

Inga fysiska samtalsgruppträffar inplanerade i Linköping inom "överskådlig tid" (med anledning av pandemin) men om någon önskar träffa någon/några för att prata om existentiella frågor, gärna över en fika på coronasäkert sätt, så gör vi förstås det. Jag/Vi är ingalunda bundna till enbart Martinus förklaringsmodell. Det finns mängder av "andliga begåvningar" och "andliga mästare" som också har mycket att tillföra när det gäller existentiella frågor. Hör av dig om intresse finns till nils.olof.bromee@gmail.com. 

Är du nyfiken/intresserad av Existentiella frågor?

Jag tycker alltid det är roligt att bjuda på introduktioner av den nya världsbilden, den som många på vår jord anar och känner för och som jag tycker Martinus förklarar på så heltäckande, logiskt och pedagogiskt sätt som möjligt. 

Vi har tillgång till rymliga lokaler i City och Gamla Linköping. 

Jag brukar inleda med att sammanfattat definiera dels ”JAGET” (inklusive mitt), dels ”RESTEN” (dvs. ”Verkligheten i sin helhet” (Något pretentiöst kan kanske tyckas!?)). Jag förklarar också reinkarnationsförloppet och vad "liv" egentligen är. Allt enligt Martinus förklaringsmodell. Sen är jag öppen för att svara på frågor, och en fika fixar jag alltid till … allt givetvis kostnadsfritt. Vi håller på så länge du önskar men max 2 timmar. Om det finns intresse så kan vi haka på en introduktionsfortsättning och vi kan också haka på samtalsgruppträffar.

Jag har enormt mycket Martinusböcker och Kosmos-tidningar och besläktad litteratur. Om du är hyfsat ung och hyfsat intresserad så anmäl gärna ditt intresse att låna / ta över / ärva. 

Med anledning av ovanstående erbjudanden med bl.a. introduktioner men också med anledning av mina insändare i Corren så känner jag ett behov att redovisa vem jag är och vilken värdegrund jag har

Daniel Lundberg har öppnat upp "Eviga Akademin" igen. I denna finns det bland annat möjlighet att studera och kommunicera kring "Storkursen" och kring "Kosmiska lektioner"  under vårterminen. Kolla! Daniels beskrivningar av Tredje testamentet, Andlig vetenskap och Verkets författare är, tycker jag, mycket sammanfattande och bra.

Gott nytt år önskas alla. Jag återkommer med information här när vi återupptar de fysiska träffarna. Botanisera gärna på denna webbplats för att få tips om såväl video- som audio-föredrag. Finns massor! För den som önskar höra Martinus röst och föredrag live så finns här 134 st inspelade från 1954 till 1980. Givande lyssning från källan själv ... förvisso på danska men man vänjer sig. Även om man inte förstår allt så förstår man en del. God förnöjelse! 

För den som vill höra på svenska och se vad Sören Grind och Solveig Langkilde tänker om världssituationen och sig själva den 7:e februari 2021 från Klint (2 timmar och 5 minuter) rekommenderas denna länk.

Martinus världsbild 100 år. Diverse Martinusinfo från Hälsans Hus Stockholm och från Klint ... direktsändning mars 2021. Information, musik och konst under 2 timmar och 21 minuter.

HT 2020

Från och med november är all mötesverksamhet inställd/framflyttad av respekt för Folkhälsomyndighetens rekommendationer, för sjukhusens personal och för varandra. Covid skrämmer och hotar! Hoppas på återupptagande till under vårterminen 2021. Meddelas bland annat HÄR!

Inkarnerad som medveten ljusarbetare. Susanne Björklund intervjuas i Wake Up Globe.

Komplement om andevärlden - video här.

FÖREDRAG ... "Hermetismen" av Rolf Mellberg ... torsdagen den 22 oktober 2020 kl 13:00 i lokalen Navet på Trädgårdstorget 6 i City. Kostnadsfritt. Obligatorisk förhandsanmälan på tfn 0733 277 088 för alla som inte deltager i någon av våra samtalsgrupper. Begränsat antal platser.

Till alla intresserade av existentiella frågor … inte minst baserade på Martinus kosmologi och världsbild. 

Höstterminen 2020 har sitt första erbjudande torsdagen den 3:e september. Då erbjuds introduktion till nya intressenterliksom den 7/9, 10/9, 21/9 och 24/9. Samtliga tillfällen kl 13:00 på NBV City Trädgårdstorget 6.

På NBV City centralt i stan erbjuds också deltagande i samtalsgrupp sju torsdagar under terminen jämna veckor kl 13:00 med start den 17/9. Därefter 1/10, 15/10, 29/10, 12/11, 26/11 och 10/12.

Motsvarande samtalsgrupperbjudande finns i Gamla Linköping sju måndagar under terminen jämna veckor kl 18:15 med start den 14/9. Därefter 28/9, 12/10, 26/10, 9/11, 23/11 och 7/12.

Självklart kommer vi att respektera Folkhälsomyndighetens rekommendationer. Minst 2 meters lucka mellan närvarande och inga som känner sig sjuka i coronaaktig symptom närvarande.

VÄLKOMMEN!

Lasse Malmgren har nya alster på sin webbplats: https://illusionernastid.nu/

Nils-Olof Bromée

Ansvarig och samtalsledare

Detaljplan HT 2020 se annonsblad nedan!

Nils-Olof Bromée

nils.olof.bromee@gmail.com

Alltid intresserad av dina frågor och synpunkter!

Nytt juni-juli 2020

Mycket andlighet på nätet nu ... Martinusaktigt.

Flow! Summit ... waowww. Vilken samling andliga begåvningar!

Wake Up Globe ... Innehåller en hel del gott och bra men innehåller också anmärkningsvärda konspirationsidéer som jag tar avstånd ifrån ... även om det kan finnas korn av sanning i dem.

Solveig Langkilde och Sören Grind i seminarie från Klint den 6 juni ... "Vid evolutionens vändpunkt". 2,5 timmar intressant Martinusredovisning/-tolkning.

Lars Malmgren - ILLUSIONERNAS TID. Ny elegant innehållsrik webbplats med Martinusvännen i Jönköping.

Den som vill se och lyssna på Videos om Martinus och hans kosmologi och världsbild hittar länkar till mängder med videos här på denna sida.

Nyfiken på Gud med Peter Wahlbeck; Sju avsnitt från 2001

1, 2, 3, 4, 5, 6, 7. Ömsom vin, ömsom vatten ... men i avsnitt sju, 16 minuter in kommer äntligen Martinusalternativet in i programserien. Bra med bl.a. en ung Olav Johansson.

Crop cirkels ... gåtfulla fantastiska konstverk i sädesfält. Nu ett nytt från juni 2020. Någon som vet hur de skapas???

Påminner gärna om SR-programmet "Människor och Tro" även om de ännu ej fått upp ögonen för Martinus kosmologi och världsbild.

Under rubriken/startsidan "Koordinatfilosofi" återfinns fritt tre stycken böcker/pdf-filer författade av Harry Wiklund, den senaste med titeln "Kvantgeometri". Intressant hypotes om hur vår fysiska hjärna kanske fungerar.

En uppsjö av avgiftsbelagda framföranden sommaren 2020 om Martinus och hans världsbild ("Crowdcast") (56 events totalt) direkt från Martinus Center Klint. Direkt på svenska eller tolkade till svenska.

Nytt september 2020

"DET STORA UPPVAKNANDET" med Björn Lundberg m.fl. Vad i hela friden ska man tro om denne fanatiker? ... vars budskap i många avseenden är kärleksfullt och i harmoni med Martinus budskap men samtidigt innehåller en hel del inslag åt det konspirativa hållet som jag inte kan "köpa" ... även om det även i en del av dessa konspirationsteorier kan finnas inslag av sanningar om verkligheten (den objektiva). Börja gärna med att lyssna till denna videointervju (Del 1) med f.d. polisen Conny Andersson. Om du blir nyfiken/intresserad googla på "DET STORA UPPVAKNANDET" och du hittar fler inslag.

Ett ny (16 okt 2020) videosnutt med Björn Lundberg och Michael Oddane - två eldsjälar/fanatiker eller vad man ska kalla dem ... om "Det stora uppvaknandet" och "Wake Up Globe". Jag har ännu inte lyssnat av denna video. Återkommer med reflektioner.

Wake Up Conference i Örebro september 2020 med en massa människor ... Jag bara undrar ... Vad i hela friden ska man tro om detta? Tekniken verkar inte vara riktigt ok i börja men från t=1tim5min börjar några märkliga föreläsningar. Jag har en avvaktande och skeptisk och ödmjuk inställning.

Videoföredrag på svenska från Klint aug 2020 av och med Ingemar Fridell.

Ensamheten - en förvandlingszon.

Med oändlighetens vingar.

Hör gamla inspelningar på svenska

Erik Gerner Larsson - "Tiden, rummet och evigheten".

Här föredrag av Daniel Lundberg Eviga Akademin från cirka år 2017.

Del 1. Martinus och verkets tillkomst. Introduktion. 33 min.

Del 2. Medvetande och materia. Introduktion. 56 min.

Del 3. Skapelsen. Kristi kärleksbudskap förklarat genom andlig vetenskap. 82 min.

Del Fristående. Det fullkomliga världsriket. Framtiden enligt Martinus. 25 min. (Har jag bara på min platta)

Klicka på annonsbladet för fullstorlek!

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nedan på denna sida återfinns material från senaste åren. Jag tänker mig att detta som "arkiv" får vara kvar på sidan som det varit. Det är en salig blandning av tidsbundet och tidlöst ... men speglar lite av vår senaste historia.

När det gäller vår historik i lite mer omfattande och ordnad form så rekommenderas länken "Vår historik" ovan. Vid sidan om denna finns andra länkar till kompletterande information.

Välkommen att titta in!

XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX 

Den som vill se foton från kurser i Klint, Varnhem och Jönköping mm kan gå in på denna min registersida och där en bit ner under rubriken "Martinus kosmologi och världsbild och närliggande." hitta ett antal webbfotoalbum från nämnda orter/verksamheter.

Sommaren 2020.

Vårterminen fick ett snöpligt slut på grund av Corona-pandemin ... men vi hade fram till dess utbrott många givande möten och samtal i såväl City som i Gamla Linköping. TACK för dessa!!!

Nu hoppas jag på omstart till hösten med gamla och nya deltagare.

Jag ser framför mig att erbjuda möten kring existentiella frågor i vidare bemärkelse ... både som introduktioner och i samtalsgrupper. Att jag har min grundläggande livsåskådning i Martinus Kosmologi och Världsbild ser jag inte som något hinder.

Jag ser framför mig att genomföra minst fem introduktionstillfällen i september och jag ser också framför mig att vi kan börja träffas i samtalsgrupper i september ... samtalsgrupper som träffas var 14:e dag sju gånger under terminen.

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

VÅRTERMINEN 2020 är igång ... 

och nu andra april tyvärr snöpligen avslutad pga Coronan. Alla återstående/annonserade möten och föredrag är inställda. Vi hoppas på återsamlingar till hösten men håll gärna mailkontakt.

Efter jul-/nyårsuppehållet fortsätter vi med samtalsgrupper och introduktioner. VARMT VÄLKOMNA!

Introduktioner genomförs i lokalen på Trädgårdstorget 6 under vårterminen kl 13:00 Tors 2/1, Tis 7/1, Fre 10/1, Ons 15/1, Mån 3/2 och Mån 2/3.

Samtalgrupper genomförs under vårterminen,

dels i City på Trädgårdstorget 6 torsdagar jämna veckor med start den 9/1 kl 13:00,

dels i Gamla Linköping, en trappa upp från Dahlgrens Café måndagar udda veckor med start den 13/1 kl 18:15.

Ett föredrag om "Holistisk livsstilförändring" den 30:e januari.

Genomfört!

Ett föredrag om "Hermetism" den 31:a mars. Framflyttat!

Ett föredrag: "Kosmisk Resenär" med Olav Johansson den 25:e april. Framflyttat! 

Detaljer ... se nedanstående annonsblad. Klicka på dem för full storlek! 

En av våra samtalsgruppmedlemmar bjuder på ett föredrag den 30:e januari. Klicka på nedanstående annonsblad. VÄLKOMMEN!

Kopplat till detta föredrag finns en verksamhet i Hälsocompaniets regi som kan läsas om här.

På denna webbplats kan du läsa om en kurs som börjar hos Hälsocompaniet den 28 januari kl 18:45!

För den Martinusintresserade kan många andra "andliga begåvningar" rekommenderas ... till exempel Eckhart Tolle. Mängder med intressanta små cirka 10-minuters-föredrag här ... förvisso på engelska men ändå.

Wake Up Globe har en hel del intressanta budskap (videosamtal på svenska)... om pågående och förestående paradigmskifte ... gällande andligt uppvaknande. Jag är skeptisk till vissa delar men känner att mycket av budskapen är i harmoni med Martinus förklaringsmodell. 

Del 1 hittar du här!

Del 2 hittar du här!

Del 3 hittar du här!

Följande delar kan du säkert hitta själv när de dyker upp.

Mörker blir till ljus. Intervju med Margitta Wigren som presenterar Martinusliknande budskap och som haft egna "glimtar".

En annan andlig sajt som gjort mig lite nyfiken/intresserad ... av/med Gregg Braden. Får se om jag hinner och mäktar med att bilda mig en uppfattning!?

Gregg Braden har en Conference i Stockholm mars 2020. Här svensktextad info av GB.

Brev ut till vänner och bekanta som visat intresse för Martinus förklaringsmodell ... eller åtminstone för existentiella frågor ... inför jul/nyår 2019/20:

Kära vänner!

Ni som visat intresse för Martinus förklaringsmodell … till er vill jag sända några riktigt nya och fräscha tips … som jul- och nyårsklappar … från ”Försynen”.

Stiftelsen Martinus kosmologi i Sverige/Stockholm har sparkat igång en ny fin utvecklad webbplats där det finns ett lass med länkar till information kopplad till Martinus. https://martinus.se/ Här finns bland mycket annat direktlänkar till senaste inspelade föredraget på Hälsans hus … ”Det eviga ljuset” av Rune Östensson. Rekommenderas! Det finns också en direktlänk till ”Inledning för nya intresserade” Rekommenderas för vissa!

Filmen på svenska … ”Martinus: Människan och Världsbilden” https://www.youtube.com/watch?v=I7OGL1S3_Rw&t=3s tycker jag ger en bra bild av just detta och den är på hela 45 minuter. Är inte ny men ger en bra bild. Rekommenderas för vissa!

”Lidandets mening” … en central och viktig fråga. Lasse Malmgren har nyligen hållit ett föredrag om detta – på svenska – på Klint. Ganska kvalificerat men synnerligen intressant! https://youtu.be/MEs6Un9qTno Rekommenderas för vissa!

Sen kan jag ju inte låta bli att slå på trumman för nya tidningen KOSMOS. Jag tycker den är helt suverän. Modern och informativ. Botanisera gärna här: https://www.kosmosmagazine.net/

Årets Martinusbok måste bli Olav Johanssons ”Kosmisk resenär”. Rekommenderas. Mer om boken här: https://www.bokus.com/bok/9789187703171/kosmisk-resenar/ Underlaget till boken på Olavs webbplats här: http://www.kosmiskresenar.se/

Bästa Martinushälsningar från en hängiven Martinusvän.

Nils-Olof Bromée

Diverse läsvärt jag snubblat över

2019-11-29.

Martinus som kunskapskälla. Varifrån fick han sin insikt. Läs Olav Johanssons artikel på webbplatsen "Kosmisk Resenär" ... "Jag kunde se vad framtiden skulle bringa människorna..."

2019-11-29

Nyupptäckt sajt om Martinus och hans kosmologi som ser ut att kunna vara intressant att botanisera i. (I övrigt se under länken ovan "Mer att läsa".)

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nedanstående information är rester från verksamheten senaste tiden. En del kan kanske ha ett intresse ett tag till.

September 2019. 

HÖSTTERMINEN ÄR IGÅNG.

Två samtalsgrupper och upprepade introduktioner.

Se nedan!

VÄLKOMNA! 

Från och med år 2019 kommer tidningen Kosmos ut i ny form. Fyra stora och omfångsrika tidningar per år ... med modern layout (istället för som tidigare cirka 10 nummer per år sedan 1933.) De inledande numren från 2019 kan läsas på svenska fritt på nätet HÄR. Efterföljande nummer kommer att kräva prenumeration. 

Vårt klot är precis lika levande som du är meddelade inte bara Martinus utan nu också forskare via The New York Times.

Verksamheten i Linköping pågår och hälsar alltid nya intressenter välkomna. Klicka på bilden och se annonsbladet och dess innehåll i fullformat. 

Introduktion till Martinus kosmologi och världsbild går alltid att ordna när som helst och var som helst ... det är bara att höra av sig. 

Några tider är inbokade på Hagdahlska i oktober november. 

Tisdagen den 1 oktober kl 10:30.

Torsdagen den 3 oktober kl 10:30

Måndagen den 4 november kl 10:30

Korta presentationer/introduktioner. Vem var Martinus och vilket var hans budskap. Inga krav på förkunskaper. VARMT VÄLKOMMEN! Inga avgifter eller kostnader.

Platsen är Hagdahlska huset, Platensgatan 2, Vid Stora Torget i Linköping.

Föredrag i Vadstena av Peter Blyme den 10 september kl 19:00. "Martinus - en modern mystiker och hans världsbild". Plats: Vadstena folkhögskola; Aulan (Arken). Entré 70 kronor.

Nyetablerad sida nov 2019 med en massa länkar till videos och filmer kring Martinus och hans liv och hans budskap. Storslaget!

Hilma af Klint (1862-1944)... intressant svensk konstnär. Filmen "Bortom det synliga" kom hösten 2019. Trailer här. Diverse konstverk här. Videopresentation på svenska här. Massor med videos om Hilma finns här på YouTube ... kolla själv!

Filmen går på Filmstaden i Linköping den 18:e, 20:e, 22:a och 24:e oktober 2019!!!

Läs också gärna korta sammanfattningar av Martinus kosmologi under nedanstående länkar!

Vetenskap med en ny horisont

Vägen till humanitet och nästakärlek

Globalisering med ett humant perspektiv

Livets eviga natur

Kristendom i intellektualiserad form

Några fascinerande videos om "tomrummet" och kosmos: 1 2 3 4

Naturvetenskapen närmar sig Martinus kosmologi ... ett paradigmskifte tycks vara på väg. Se och hör på till exempel detta föredrag av Michael Clarage om ett medvetet universum. Hans webbplats HÄR!

En annan forskare, Rupert Sheldrake, ställer här sig frågan om solen har någon form av ett medvetande.

Tillägg 6 dec ... Ett TED-TALK på 20 minuter med Rupert.

"Thrive" ... Blomstra ... Intressant film från 2012 om hur världen ser ut och varför ... och om en ny energiform som kanske kan revolutionera världen. Svensktextad.

https://www.youtube.com/watch?v=uFwyGdU5isE

Hur går livsupplevelsen till. Från Fjällgatan Sthlm 2016-11-12. (YouTube 43 min) 

Vetenskapen och livsmysteriet. Från Fjällgatan Sthlm 2016-02-13. (YouTube 55 min)

Martinus kosmologi möter konst och vetenskap. Från Martinus center i Klint 2018-07-23 (YouTube 59 min) 

Medvetandets utveckling, från religion till vetenskap. Rune från 2015.

Det eviga ljuset. Rune från 2019.

Kosmisk gen etik. Från Martinus ceneter Klint 2018-07-30. (YouTube 54 min) 

Reflektera gärna över dessa föredrag/budskap tillsammans med Runes bok Universum - Vem är du?

Rune presenterar delar av innehållet i sin bok i ett föredrag på Hälsans Hur här: Universum - Vem är du?

Föredrag Rune: "Medvetenhet; Den holografiska principen". Vetenskaplig spegling av Martinus förklaringsmodell av medvetandet. Tyvärr har de avslutande 20 minuterna inte bästa ljudkvalitet ... men den intresserade kan ändå väl uppfatta det Rune säger i denna 53-minuters video.

Föredrag Rune: "Livskraft och hälsa"

Ytterligare ett mycket bra föredrag av Rune: "Den kosmiska världsbilden i fickformat"

Nedanstående uppskattade föredrag genomfördes på NBV City den 27:e april med cirka 30 åhörare. Stephan utlovade en uppföljning vid den här tiden om ett år.

Stephan höll föredraget även på Hälsans Hus i Stockholm ... i september 2019.

När det gäller Martinus-video-föredrag så slår jag för närvarande gärna lite extra på trumman för några av Rune Östenssons ... alla på svenska:

"VÄGEN TILL LYCKA" ... apropå nedan annonserat och genomfört föredrag:

Inom filosofin talar man om de ”eviga” frågorna, vilket innebär att man tror att dessa frågor aldrig kommer att besvaras. Men den som studerar Martinus kosmologi vet att han ger svar på många frågor som ansågs vara ”eviga”. Och utifrån hans analyser kan vi till och med filosofera om hur man kan bli lycklig. Att uppnå lycka är en individuell process som bäst förstås utifrån det utvecklingsperspektiv som analyserna erbjuder.

 

Det känns som Lasses föredrag var uppskattat, och det var ju fullsatt … kul. Du som missade Lasses föredrag eller vill få det i repetition kan hitta det 60-minuter långa youtubeklippet här -  https://www.youtube.com/watch?v=27YDPWlw0ac

Nedan ser du bland annat och kan klicka på annonsbladen för höstterminen 2018. "ARKIV"

Här kan du som är/blir intresserad se och läsa mer om höstterminen 2018.

Kolla gärna hur många av de 37 "begåvningarna" på ovanstående blad som du känner igen. Om/När du vill kolla facit - hittar du här! Tipsa mig om du tycker någon saknas eller inte platsar!

HÄR martinusguiden.se kan du läsa en del om vår verksamhet och övrig verksamhet i Sverige.

HÄRMartinus Instituts webbplats kan du läsa om Martinus och hans verk på många språk, bland annat på svenska.

HÄR Martinus Center Varnhems webbplats kan du läsa om verksamheten där.

HÄR Martinus Center Klints webbplats kan du läsa om verksamheten där.

Foto av originalmålning av Martinusvännen och f.d Linköpingsbon Nils Kalén. Fler Kaléntavlor här!

 

Ansvarig för denna webbplats är Nils-Olof Bromée ... också kontaktperson för verksamheten.

 

nils.olof.bromee@gmail.com   0733-277 088.  Alltid intresserad av dina frågor och synpunkter!