Om Nivå Musiklaug

Vores aktiviteter spænder over et aktivt musikalsk samvær, både som udøvende musikere og som arrangører af musikalske begivenheder i kommunen. Vores formål er at fremme og udbrede den musikalske folkekultur i Fredensborg Kommune.

Arrangementer

Nivå Musiklaug arrangerer i vinterhalvåret flere fredagskoncerter i Nivå Teaterhus, Kalvehaven 6. Blandt de kunstnere, der har optrådt ved disse koncerter, kan nævnes: Esther Brohus, Ivan Pedersen, Billy Cross, Paul Banks, Swing Cats og derudover en lang række mindre kendte orkestre og kunstnere. Blandt andet har vi flere gange haft besøg direkte fra "Cajun country" - nemlig Louisiana, USA.

Nivå Festival

Musiklauget står blandt andet bag den årlige festival der den første lørdag i juni kan opleves i Kalvehaven midt i Nivå. Her kan man møde masser af bands fra nær og fjern,kulturforeninger fra hele kommunen, kunst og de lokale beboere er værter ved at loppemarked, hvor man altid kan finde spændende ting og sager. Se tidligere oplevelser af Nivå Festivallen på Facebook og del gerne med dit netværk.

Bands
Nivå Musiklaug er med til at organisere de musikalske kræfter i Fredensborg Kommune. Musiklauget rummer flere bands, der øver i Musikhuset på Åvej. Disse bands spreder sig både aldersmæssigt og genremæssigt vidt. Fra bands bestående af helt unge, til de mere etablerede og bands, som nogle måske ville betegne som glade 60- er drenge, der i den grad "er still going strong". Mange bands spiller på et semi-professionelt niveau. Orkestrene spænder genremæssigt meget bredt fra 60-er rock/pop, over blues til country & western og især inden for Cajun genren står lauget stærkt.

Koret

Nivå Musiklaugs kor har inden for de senere år været en stærkt medvirkende årsag til, at Nivå Musiklaug er kommet på landkortet. Hvert år har koret arrangeret korfestival/workshop med nogle af landets førende kordirigenter indenfor den moderne musik. Til disse arrangementer har der hvert år deltaget op mod 200 korsangere fra det meste af Nordsjælland

På Korets egen hjemmeside kan du læse mere: www.nivaamusiklaugskor.dk