heart

بیماری‌های قلب و عروق در تمام دنیا رایج است و هرساله تعداد زیادی از افراد به همین دلیل جان خود را از دست می‌دهند. در ادامه با گیاه سلامتی همراه باشبد چراکه تعدادی از بهترین غذاها برای داشتن قلبی سالم را به شما معرفی کرده‌ایم. شما می‌توانید برای حفظ سلامت، ورزش کنید یا سیگار را ترک کنید و به طور مداوم نزد پزشک بروید تا شما را معاینه کند. قطعاً همه این موارد کارهای مفیدی هستند و سطح استرس شما را کاهش می‌دهند اما ساده‌ترین و موثرترین کاری که می‌توانید برای حفظ سلامت انجام دهید، تغییر در سبک تغذیه است.

۱ – مارچوبه

مارچوبه منبعی طبیعی از اسید فولیک است که از تولید آمینواسیدی به نام هوموسیستئین جلوگیری می‌کند. سطح بالای هوموسیستئین در بدن می‌تواند موجب افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلب از جمله بیماری سرخرگ کرنری شود.

۲ – لوبیا، نخود فرنگی، نخود، عدس

موادی مانند لوبیا، نخود فرنگی، نخود و عدس (حبوبات) قادر هستند که به شدت سطح کلسترول بد LDL را بدن کاهش دهند. همچنین می‌توان در آن‌ها مقادیر بسیار خوبی از پروتئین، فیبر و آنتی‌اکسیدان یافت که برای سلامت بدن مفید هستند. با مصرف این حبوبات نه‌تنها می‌توان ریسک بیماری‌های قلب را کاهش داد بلکه می‌توان به سلامت کلی بدن کمک کرد.

۳ – بروکلی

طبق برخی از تحقیقات، مصرف بروکلی بخارپز شده در کم کردن سطح کلسترول بدن و همچنین جلوگیری از بیماری قلب موثر است.

۴ – تخم شربتی و دانه کتان

این دانه‌های گیاهی بسیار مفید هستند زیرا منبع چربی‌های امگا ۳ محسوب می‌شوند. همواره از امگا ۳ به عنوان یک چربی خوب یاد شده که به کاهش میزان تری‌گلیسیریدها و کلسترول بد LDL و به طور کلی کلسترول‌ها، کمک می‌کند. همچنین می‌دانیم که تخم شربتی و دانه کتان در کاهش فشار خون به کار می‌آیند. همچنین امگا ۳ در درمان بیماری‌هایی که در نهایت منجر به حمله قلبی می‌شوند، موثر است.

۵ – شکلات تیره

شکلات تیره نمونه‌ای از مواد غذایی است که هم خوشمزه است و هم می‌تواند به سلامت قلب شما کمک کند. دانشمندان بر این عقیده‌اند که شکلات تیره در درمان آترواسکلروزیس یا تصلب شرایین، موثر است. این بیماری می‌تواند خطرناک باشد و به حمله قلبی منجر شود. اما با مصرف شکلات می‌‌توان جلوی این بیماری را گرفت. همچنین محققان می‌گویند که افزایش ماده فلاوان در شکلات تیره، از مزایا و خاصیت‌های آن برای سلامتی نمی‌کاهد.

۶ – قهوه

در یکی از تحقیقاتی که اخیراً منتشر شده، مشخص شد که مصرف مداوم قهوه می‌تواند در کاهش بیماری‌های قلبی و سکته اثر بگذارد. البته مهم است که توجه کنید در این تحقیق، از ماشین برای استخراج اطلاعات از تحقیق قلب Framingham استفاده شده است. بنابراین فقط رابطه بین فاکتورها در نظر گرفته شده و دلیل و تاثیرات را نمی‌توان از این طریق، به دست آورد.

۷ – ماهی (انواع دارای امگا ۳)

ماهی دارای مقدار زیادی اسید چرب امگا ۳ است که به سلامت انسان کمک می‌کند. معمولاً به افرادی که بیماری قلب دارند یا در معرض آن قرار گرفته‌اند، توصیه می‌شود میزان امگا ۳ بدن خود را با مصرف ماهی بالا ببرند. با توجه به تحقیقات انجمن قلب آمریکا یا به اختصار AHA، باید ۳٫۵ اونس ماهی دارای امگا ۳ (مانند سالمون، ساردین، ماهی خال خالی یا تن بال‌دار) مصرف شود. مقدار مصرف نیز حداقل ۲ بار در هفته است.

۸ – چای سبز

در سال ۲۰۱۱ مشخص شد که مصرف چای سبز می‌تواند در کاهش کلسترول تاثیرگذار باشد. همان‌طور که می‌دانید کلسترول عامل اصلی بیماری قلبی و سکته است و کاهش آن می‌تواند به سلامت فرد کمک فراوانی کند. با این وجود، اعلام نشد که دقیقاً چه قدر چای سبز باید به طور روزانه مصرف شود تا یک فرد بتواند از خواص آن بهره بگیرد.

در یک تحقیق دیگر که در سال ۲۰۱۴ و بر روی افرادی با فشار خون بالا انجام شد، به این نتیجه رسیدند که این چای در کاهش فشار خون بیماران نیز موثر است. اما در این تحقیق مشخص نشد که آیا کاهش فشار خون در کاهش ریسک بیماری‌های قلبی موثر است یا نه.

۹ – جگر

در میان تمام گوشت‌ها، می‌توان گفت که جگر بیشترین میزان مواد مغذی را دارد. در اصل، جگر حاوی مقدار زیادی فولیک اسید، آهن، مس و زینک است که در افزایش میزان هموگلوبین بسیار موثر هستند و باعث می‌شوند سلامت قلب حفظ شود.

۱۰ – اسفناج

اسفناج یک منبع بسیار خوب از عنصر منیزیم است. منیزیم در تنظیم ضربان قلب موثر است و تاثیر مثبتی بر سلامت بدن می‌گذارد، بنابراین از مصرف اسفناج غافل نشوید.

۱۱ – گوجه

گوجه دارای تعداد زیادی ماده مغذی است که در حفظ سلامت قلب انسان تاثیر به‌سزایی دارد. می‌توان فیبر، پتاسیم، ویتامین C و اسید فولیک را در گوجه یافت که همگی برای سلامت، سودمند هستند. به غیر از این، پتاسیم موجود در گوجه، موجب عملکرد بهتر ماهیچه‌ها و استحکام استخوان‌های بدن می‌شود. همچنین از تولید سنگ کلیه جلوگیری می‌کند. برخی از دانشمندان می‌گویند که افزایش مصرف پتاسیم و هم‌زمان کاهش مصرف سدیم، برای سلامت قلبی و عروقی بسیار مهم است.