Nieuws


Maart 2019 Baanonderhoud

Geplaatst 4 okt. 2018 09:23 door Mantgumer Tennisclub   [ 13 feb. 2019 10:59 bijgewerkt ]

Zaterdag 16 maart van 9.00-11.00 uur gaan we op en om de banen onderhoudswerkzaamheden doen.
Daar kunnen we wel wat hulp bij gebruiken!

Februari-Maart 2019 Poeisz Jeugd Sponsoractie

Geplaatst 14 okt. 2016 10:01 door Mantgumer Tennisclub   [ 13 feb. 2019 12:05 bijgewerkt ]

De Mantgumer TennisClub mag dit jaar weer meedoen aan de Jeugd Sponsoractie van de Poeisz. Deze actie loopt van 11 februari t/m 7 april en op zaterdag 16 maart staan wij weer in de Poeisz om onze vereniging te promoten en om zoveel mogelijk sponsormunten voor onze vereniging te verzamelen. Hoe meer munten, hoe meer sponsorgeld!

Nieuwsbrief - April 2016

Geplaatst 27 mrt. 2016 08:40 door Mantgumer Tennisclub

Logo Mantgumer Tenniskids:

Speciaal voor de kids van de Mantgumer Tennisclub heeft Wybo Smids van Studio Smids een prachtig nieuw logo ontworpen. Het nieuwe logo zal op 2 April voor het eerst te zien zijn op de ruggen van de Tenniskids tijdens onze jeugdsponsoractiviteit in de Poiesz Mantgum. Komen jullie allemaal een kijkje nemen? En neem dan je sponsormunten mee. We kunnen er nog wel een paar gebruiken. 

Start Tennisseizoen vanaf maandag 4 April.

Een grote groep vrijwilligers heeft de afgelopen 3 weken hard gewerkt om de banen in orde te maken. Dit gaat niet vanzelf en we willen alle vrijwilligers daarom hartelijk bedanken. Op maandag 4 april start ons tennisseizoen. Tennislessen

Vanaf 4 april zal onze vaste trainer Ate de Jong wekelijks op maandag en donderdag tennislessen verzorgen aan verschillende lesgroepen met lessers in alle niveaus en alle leeftijden. Denk je nou: "Ik wil het ook wel eens proberen" ? Neem dan gerust contact op met onze trainer 06-19844738 of mail naar tennismantgum@gmail.com.

Interne competitie 12+

Ook dit seizoen spelen we weer een interne jeugdcompetitie voor jeugdleden die op het voortgezet onderwijs zitten. Lekker tennissen met en tegen je clubgenoten, waarmee je ongedwongen wat wedstrijdervaring op kunt doen. 

Spelregels : 
  • Er wordt gespeeld op zaterdagen van 16:00 – 17:30. Een wedstrijd duurt 1,5 uur inclusief inspelen. 
  • Er worden enkelwedstrijden gespeeld, maar in overleg mag er gerust worden gedubbeld.
  • Er wordt een gewone puntentelling gebruikt, dus spelen om 2 gewonnen sets. Bij 6-6 wordt een tie-break gespeeld. 
  • Als de wedstrijd niet uit is om 17:30 uur kan ervoor gekozen worden de wedstrijd uit te spelen of te stoppen . 
  • Wanneer je een keer niet kunt, neem je zelf contact op met je tegenstander om een ander moment te plannen. Dit mag ieder moment van de week zijn. 
  • Voor doorgeven eindstanden en vragen: Laura Koopmans, mail: tennismantgum@gmail.com of liever nog what’s app (06-53554481) 
Competitie

We hebben dit seizoen 3 competitieteams. Twee herenteams die een dubbelcompetitie spelen op de woensdagavond en een mix-dubbelteam dat wedstrijden speelt op zaterdag. In een volle competitieronde worden 7 wedstrijden gespeeld. De helft ervan thuis en de andere helft uit. Ben je geïnteresseerd om zelf competitie te spelen?  Laat dit dan weten. 

Poeisz-Sponsoractie

Ook dit jaar mochten de TennisKids weer deelnemen aan de jeugdsponsoractie. Door het sparen van munten die verkregen worden bij de boodschappen in de Poiesz, kan de club sponsorgeld inzamelen. De cheque met het uiteindelijke sponsorbedrag wordt uitgereikt tijdens het sponsorgala op 15 April. Tenniskids die meehelpen met de jeugdsponsoractiviteit op 2 April mogen mee naar het grote feest waar Monique Smit en Tim Douwsma aanwezig zullen zijn en samen zullen zingen. Ook komt er ieder jaar een bekende Nederlandse zanger of zangeres. Wie dit zal zijn, is nog een verrassing.
Het sponsorbedrag zal ten goede komen aan het jeugdtennis.

Nieuwsbrief juli 2015

Geplaatst 5 jul. 2015 04:50 door Mantgumer Tennisclub   [ 5 jul. 2015 05:04 bijgewerkt ]

Het bestuur en vrijwilligers van de Mantgumer Tennisclub hebben niet stilgezeten in de eerste helft van het seizoen. 

Met het sponsorgeld van de Poiesz hebben we de inslagmuur een opknapbeurt kunnen geven. De muur is gestuucd en wordt later in het seizoen nog geverfd.

Er zijn weer tal van jaarlijks terugkerende activiteiten georganiseerd zoals de interne zondagavond-mixcompetitie, het ouder-kind-toernooi en de worldtour.


    
            Nieuw dit jaar is de interne competitie voor jeugd van 12+. De eerste helft van deze competitie is zaterdag 27 juni afgesloten met een dubbeltoernooitje waarbij ook 12+jeugd uit Wommels aanwezig was. Het doel van 12+competitie is om p
ubers en adolescenten op een ongedwongen manier meer te laten tennissen en kennis te laten maken met jeugd van verenigingen in de omgeving. Wanneer de competitie een succes is, zullen we kijken hoe we de contacten met andere verenigingen kunnen uitbouwen.

     
       
                  
Nu is de tijd voor vakantie en daarmee welverdiende rust is aangebroken. Maar dat betekent niet dat er niet getennist kan worden. Ook in de zomervakantie worden toernooien georganiseerd. Op www.toernooi.nl kun je een account aanmaken, bijhouden aan welke toernooien je kunt deelnemen en je opgeven voor toernooien in de omgeving. 

Ben je lid van de MTC en heb je familie op bezoek waar je een potje mee wilt tennissen? Geen probleem. Een introducée mag voor 5 euro lekker een potje mee-tennissen.
Ben je geen lid en wil je de baan huren? Ook dat kan. Voor 15 euro per uur kun je één baan huren. Neem vooraf contact op met één van de bestuursleden. 

De tennislessen starten weer op maandag 17 Augustus en donderdag 20 Augustus.

Wij wensen u een fijne zomervakantie.

Nieuwsbrief April 2015

Geplaatst 12 apr. 2015 08:23 door Mantgumer Tennisclub

HET TENNISSEIZOEN IS WEER BEGONNEN!


Half maart zijn de banen in gereedheid gebracht voor een nieuw tennisseizoen. Het gravel is losgewerkt, de lijnen zijn gelegd en de netten zijn weer opgehangen. Naast het klaarmaken van de tennisbanen is ook een start gemaakt met het opknappen van de inslagmuur. De oude toplaag van de muur is verwijderd en binnenkort zal de inslagmuur een nieuwe verstevigde laag beton krijgen zodat deze weer bespeelbaar wordt.  Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door actieve leden en vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank.

TENNISLESSEN:

Tennislessen zijn gestart op 9 April. Sinds een jaar heeft de MTC niet één, maar twee lesdagen, maandag en donderdag. Momenteel krijgen 23 kinderen en 26 volwassenen tennisles, van beginners tot gevorderden. Wil je ook leren tennissen? Een proefles meedoen? Of je spel verbeteren? Dan kun je altijd vragen naar de mogelijkheden. Onze trainer voor beide lesdagen is Ate de Jong,  info@atetennis.nl , 06-19844738

KONINKLIJK BEZOEK:

De MTC heeft in januari een inzending gedaan voor de wedstrijd “Laat je sportclub niet in zijn hemd staan”.  De wedstrijd is georganiseerd door de NOC/NSF om sportverenigingen een hart onder de riem te steken. Door het insturen van een tactiek waarmee de club een “boost” krijgt, maakten we kans op een hoofdprijs van 10.000 euro. Onze ingezonden tactiek , een betonnen tennisbaan voor basisschoolkinderen waarop ook andere balsporten kunnen worden gespeeld, bleek een tactiek die de NOC/NSF voor ogen had. In Maart werden we dan ook gebeld dat we behoorden tot de top 8 van beste ideeën.  Alle top-8 kandidaten werden telefonisch geïnterviewd door een journalist, waarna hij deze de verhalen aanbood aan de NOC/NSF. Hieruit is een top-3 geselecteerd. 

Helaas hebben we de top-3 niet bereikt, maar we zijn reuze trots op het feit dat we uit honderden inzendingen gekozen zijn en de top-8 hebben bereikt. Dit geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn met onze vereniging. Jeugd is onze toekomst en daarom steken we daar veel energie in.
Omdat we de wedstrijd niet hebben gewonnen, lopen we een extra financiële injectie mis, maar dit betekent niet dat onze tactiek van de baan is. We blijven nadenken over de aanleg van een mini-veld waar jonge kinderen vrijblijvend kennis kunnen maken met de tennissport.
Zaterdag 25 April zullen 2 afgevaardigden van de MTC aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de wedstrijd. Koning Willem-Alexander zal een document in ontvangst nemen met daarin de 8 beste ideeën. En natuurlijk hopen we dan op een handje en een foto.  

POIESZ SPONSORACTIE

Graag willen wij de Poiesz Mantgum bedanken voor onze deelname aan de sponsormuntenactie. We hebben hiermee een mooi sponsorbedrag van 859 euro opgehaald, waarmee we het jeugdtennis een extra boost kunnen geven. Het bedrag zal worden besteed aan het uitbreiden van deelname aan de worldtour. Worldtour is een competitie voor jeugd, waarbij de baangrootte en de ballen zijn aangepast op de leeftijd. Hierdoor kunnen kinderen al wedstrijdjes spelen vanaf 6 jaar.  Op dit moment hebben we 4 jeugdleden die meedoen aan de worldtour, maar we hopen dat we meer kinderen kunnen enthousiasmeren om deel te nemen. Naast de worldtour organiseren we dit jaar een feestelijk vriendjes/vriendinnetjes-toernooi op hemelvaartdag en krijgt het inslaghok een opknapbeurt.

LIDMAATSCHAP:

Helaas hebben we moeten constateren dat er met regelmaat gaten worden gemaakt in het hekwerk van de tennisbaan en inslaghok om zo gratis toegang te kunnen verkrijgen tot de banen en een potje te spelen. Maar weet je dat we het lidmaatschap voor jeugd zo laag mogelijk houden om het tennissen voor jongeren te stimuleren?  Kinderen t/m 12 jaar mogen voor 35 euro een heel seizoen vrij tennissen en voor junioren t/m 17 jaar is dit slechts  45 euro. Bij die prijs zit ook deelname aan een aantal jeugdactiviteiten zoals de Worldtour, interne competitie voor jeugd vanaf 12 jaar, het ouder-kind-toernooi en het vriendjes/vriendinnetjestoernooi inbegrepen.

Meer informatie over lidmaatschap,tennislessen en activiteiten  kun je vinden op www.mantgumertennisclub.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwsbrief - december 2014

Geplaatst 16 dec. 2014 05:01 door Mantgumer Tennisclub   [ 16 dec. 2014 05:05 bijgewerkt ]

Nieuwe website:

We hebben hetzelfde webadres aangehouden, maar de website is compleet verandert. Nu kunnen we de website met meer mensen up-to-date houden. Wij vinden het belangrijk om u op de hoogte te houden van de ontwikkelingen rondom onze tennisvereniging. Dit bevordert de betrokkenheid en het plezier in tennis. 

Beter bereikbaar:

Naast een nieuwe website, hebben we ook een nieuw mailadres. Wij zijn vanaf vandaag te bereiken via mtc.mantgum@gmail.com. U kunt hier terecht voor alle vragen ...

Ook zijn wij te vinden op facebook: 

Secretaris gezocht:

Kim Kuipers heeft na jarenlang trouwe dienst besloten het secretariaat over te dragen aan een nieuwe vrijwilliger. Helaas is deze vrijwilliger nog niet gevonden. Wilt u een bijdrage leveren aan het succes van onze vereniging? Laat het dan weten via mtc.mantgum@gmail.com

Ledenvergadering:

In november was de algemene ledenvergadering van de MTC in de Wjukken. U kunt de notulen van de ledenvergadering onder dit bericht vinden.

Wintertennis:

Veel leden van de MTC doen mee aan de wintercompetitie in de bollen van TC Nylan in Leeuwarden. En ik kan u inmiddels vertellen dat zij dit jaar zeer succesvol zijn geweest. De dames, Kim, Agnes en Laura zijn gepromoveerd in de damesdubbel en ook Folkert en Laura zijn gepromoveerd in de gemengd dubbel. Anke en Ate zijn 2e geworden in de hoogste poule van de gemend dubbel. Van harte gefeliciteerd allemaal ....

 

1-6 of 6