Nieuws‎ > ‎

Nieuwsbrief April 2015

Geplaatst 12 apr. 2015 08:23 door Mantgumer Tennisclub

HET TENNISSEIZOEN IS WEER BEGONNEN!


Half maart zijn de banen in gereedheid gebracht voor een nieuw tennisseizoen. Het gravel is losgewerkt, de lijnen zijn gelegd en de netten zijn weer opgehangen. Naast het klaarmaken van de tennisbanen is ook een start gemaakt met het opknappen van de inslagmuur. De oude toplaag van de muur is verwijderd en binnenkort zal de inslagmuur een nieuwe verstevigde laag beton krijgen zodat deze weer bespeelbaar wordt.  Alle werkzaamheden zijn uitgevoerd door actieve leden en vrijwilligers, waarvoor onze hartelijke dank.

TENNISLESSEN:

Tennislessen zijn gestart op 9 April. Sinds een jaar heeft de MTC niet één, maar twee lesdagen, maandag en donderdag. Momenteel krijgen 23 kinderen en 26 volwassenen tennisles, van beginners tot gevorderden. Wil je ook leren tennissen? Een proefles meedoen? Of je spel verbeteren? Dan kun je altijd vragen naar de mogelijkheden. Onze trainer voor beide lesdagen is Ate de Jong,  info@atetennis.nl , 06-19844738

KONINKLIJK BEZOEK:

De MTC heeft in januari een inzending gedaan voor de wedstrijd “Laat je sportclub niet in zijn hemd staan”.  De wedstrijd is georganiseerd door de NOC/NSF om sportverenigingen een hart onder de riem te steken. Door het insturen van een tactiek waarmee de club een “boost” krijgt, maakten we kans op een hoofdprijs van 10.000 euro. Onze ingezonden tactiek , een betonnen tennisbaan voor basisschoolkinderen waarop ook andere balsporten kunnen worden gespeeld, bleek een tactiek die de NOC/NSF voor ogen had. In Maart werden we dan ook gebeld dat we behoorden tot de top 8 van beste ideeën.  Alle top-8 kandidaten werden telefonisch geïnterviewd door een journalist, waarna hij deze de verhalen aanbood aan de NOC/NSF. Hieruit is een top-3 geselecteerd. 

Helaas hebben we de top-3 niet bereikt, maar we zijn reuze trots op het feit dat we uit honderden inzendingen gekozen zijn en de top-8 hebben bereikt. Dit geeft ons het gevoel dat we op de goede weg zijn met onze vereniging. Jeugd is onze toekomst en daarom steken we daar veel energie in.
Omdat we de wedstrijd niet hebben gewonnen, lopen we een extra financiële injectie mis, maar dit betekent niet dat onze tactiek van de baan is. We blijven nadenken over de aanleg van een mini-veld waar jonge kinderen vrijblijvend kennis kunnen maken met de tennissport.
Zaterdag 25 April zullen 2 afgevaardigden van de MTC aanwezig zijn bij de prijsuitreiking van de wedstrijd. Koning Willem-Alexander zal een document in ontvangst nemen met daarin de 8 beste ideeën. En natuurlijk hopen we dan op een handje en een foto.  

POIESZ SPONSORACTIE

Graag willen wij de Poiesz Mantgum bedanken voor onze deelname aan de sponsormuntenactie. We hebben hiermee een mooi sponsorbedrag van 859 euro opgehaald, waarmee we het jeugdtennis een extra boost kunnen geven. Het bedrag zal worden besteed aan het uitbreiden van deelname aan de worldtour. Worldtour is een competitie voor jeugd, waarbij de baangrootte en de ballen zijn aangepast op de leeftijd. Hierdoor kunnen kinderen al wedstrijdjes spelen vanaf 6 jaar.  Op dit moment hebben we 4 jeugdleden die meedoen aan de worldtour, maar we hopen dat we meer kinderen kunnen enthousiasmeren om deel te nemen. Naast de worldtour organiseren we dit jaar een feestelijk vriendjes/vriendinnetjes-toernooi op hemelvaartdag en krijgt het inslaghok een opknapbeurt.

LIDMAATSCHAP:

Helaas hebben we moeten constateren dat er met regelmaat gaten worden gemaakt in het hekwerk van de tennisbaan en inslaghok om zo gratis toegang te kunnen verkrijgen tot de banen en een potje te spelen. Maar weet je dat we het lidmaatschap voor jeugd zo laag mogelijk houden om het tennissen voor jongeren te stimuleren?  Kinderen t/m 12 jaar mogen voor 35 euro een heel seizoen vrij tennissen en voor junioren t/m 17 jaar is dit slechts  45 euro. Bij die prijs zit ook deelname aan een aantal jeugdactiviteiten zoals de Worldtour, interne competitie voor jeugd vanaf 12 jaar, het ouder-kind-toernooi en het vriendjes/vriendinnetjestoernooi inbegrepen.

Meer informatie over lidmaatschap,tennislessen en activiteiten  kun je vinden op www.mantgumertennisclub.nl  

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Comments