Procés

Com a bons investigadors, la primera cosa que heu de fer és seguir un pla de treball profitós. Ja sabeu, les idees que pensen dos caps són millors que les que pensa un sol cap, perquè el que no cap en un cap sempre cap en l'altre cap. Cap problema. Per això, heu de començar per distribuir-vos les responsabilitats en cada activitat, en funció de les vostres preferències... i de les vostres habilitats.El procediment de treball és el següent:

  1. Lectura completa i detinguda de la WebQuest, especialment de totes les activitats.
  2. Consulta detinguda dels criteris d'avaluació: hi teniu la guia dels aspectes que s'hi valoren.
  3. Distribució de papers entre els membres de l'equip per a cada activitat. Negociació de les responsabilitats.
  4. Consens del projecte final entre els membres de l'equip.
  5. Creació d'un compte de Gmail per a accedir a Documents de Google i a LlocsWeb de Google.
  6. Anotació de la informació corresponent a cada activitat en un esborrany d'un document de text; en Documents de Google (o GoogleDocs, DG a partir d'ara), perquè ha de ser un document compartit i que haureu de modificar més d'una vegada.

Sherlock Holmes era d'una altra època, confiava en la memòria i tenia Holmes, l'ajudant que prenia notes en una llibreteta. La Lisbeth Salander és una crack amb un ordinador a la mà. Feu bondat, sigueu sistemàtics i ajudeu-vos de les tecnologies informàtiques.

Ací teniu un resum de les activitats que heu de fer. Les activitats apareixen desenvolupades en les pàgines següents, que és on se'n concreta el procediment de realització i l'objectiu final de cadascuna.

Activitats (resum)

  • Activitat 1: tot clar. Treball sobre conceptes generals relacionats amb les llengües en contacte. Heu de fer-ne un inventari clarificador i adaptat a l'interés del vostre projecte final.
  • Activitat 2: arreu. Anàlisi d'informació general sobre la situació lingüística a Europa. Heu de respondre un qüestionari sobre la visió de conjunt del multilingüisme a Europa.
  • Activitat 3: la tria. Anàlisi detinguda d'un estat europeu i d'una de les llengües que s'hi parlen. Heu d'emplenar dues fitxes (una de l'estat i una altra de la llengua triada).
  • Activitat 4: a prop. Anàlisi de la situació de llengües en contacte amb la llengua catalana. Heu d'emplenar tres fitxes (una de l'Estat espanyol, una altra d'una llengua de l'estat diferent del català i finalment una última de la llengua catalana).
  • Activitat 5: informe. Recopilació de dades. Heu de redactar en un DG un informe amb les dades de les activitats anteriors.
  • Activitat 6: multimèdia. Reelaboració de la informació per a la presentació en suport digital.
  • Activitat final. Presentació oral de de les dades arreplegades en totes les activitats anteriors, amb el suport de les eines digitals emprades en l'activitat 6.


Així doncs, mans a l'obra.