Crèdits

  • A tots els llocs en la xarxa que ofereixen eines i exemples per a elaborar una WQ. El lloc que més hem consultat ha sigut el web de la Societat Catalana de WebQuest (les indicacions per a l'elaboració, la base de dades tan extensa que té, així com el material presentat a les Jornades WebQuest i que també és accessible en línia: vegeu les Jornades 2012).

  • Per a l’estructura de les WQ som deutors, com tothom, del format ideat i divulgat per Bernie Dodge. Hem d'agrair-ne la divulgació a casa nostra feta per Carme Barba: la plantilla de LlocWeb de Google és un instrument útil i didàctic.

    • Agraïm la supervisió realitzada per la doctora Rosabel Roig Vila de la primera versió d'aquesta WQ, elaborada durant el Curs d'especialista universitari en aplicacions educatives de les TIC (2009-2010) de la Universitat d'Alacant i allotjada temporalment a Edutic.

  • També ens hem basat en els treballs de Núria Alart, tant pel que fa a les WQ (encara que ella ara promou les "Multitasquesweb" -MTW- com a derivació i actualització de les WQ) com al portafolis electrònic (particularment en la plantilla del portafolis electrònic que nosaltres hem adaptat).

  • Un agraïment molt especial a tots els companys amb qui hem compartit el treball de continguts similars en materials curriculars publicats per l'editorial Marfil, molt particularment als amics i còmplices Josep Martines i Jaume Fornés.

  • Les fotografies, els vídeos i la resta d'objectes digitals, així com els enllaços que apareixen en cada activitat, es poden trobar en qualsevol racó de la gran teranyina: ens estalviem fer-ne un llistat tan extens com inútil. Les imatges procedents de llibres són propietat de l'editorial Marfil i dels autors, la referència completa dels quals apareix al lloc corresponent.

  • A totes aquelles persones que han fet una WQ abans que nosaltres i que han servit d'inspiració, d'una manera o d'altra, en la forma d'enfocar alguns reptes proposats als alumnes.

  • A les diferents promocions d'alumnes de 4t d'ESO de TMI que es deixen enviscar cada any i que a canvi ens ensenyen com fer les coses millor cada dia. Reciprocitat didàctica.