Avaluació

Criteris d'avaluació

    1. El treball de les activitats es valora sobre una nota total de 10 punts, en funció dels aspectes següents, i que teniu detallats en la rúbrica d'avaluació:
    • La nota serà la mateixa per als dos membres de la parella en tots els apartats excepte en l'exposició oral, que es valorarà de forma individual només si la diferència entre les dues persones és palesa respecte a la competència comunicativa global i/o la correcció lingüística.
    • La realització i el lliurament de les activitats en els terminis previstos.
    • La realització d'un treball escrit personal que demostre la competència en el tractament de la informació i la competència digital, així com la competència en l'elaboració d'un treball escrit coherent, adequat, cohesionat i lingüísticament correcte.
    • La capacitat d'emprar les eines informàtiques més adequades com a suport per a la realització de l'exposició oral.
    • La competència comunicativa i la correcció lingüística en la realització d'una exposició oral formal.
    • La capacitat de comunicar als altres el procés de treball mitjançant un portafolis electrònic.
    1. Fases del procés d'avaluació
    • Hi ha una fase d'autoavaluació, que es realitza mitjançant la rúbrica corresponent que apareix més avall i mitjançant la presentació del portafolis electrònic.
    • En la segona fase, el professor valora tots els aspectes de les tasques realitzades mitjançant la rúbrica corresponent que també apareix més avall.

Rúbrica d'autoavaluació

Rúbrica d'autoavaluació

Rúbrica d'avaluació

Rúbrica d'avaluació

Instruments d'avaluació

Com a instruments d'autoavaluació, heu d'emplenar els qüestionaris elaborats a partir de les rúbriques anteriors i també heu d'elaborar un portafolis electrònic (o e-portafolis). El portafolis electrònic contindrà una selecció de les activitats més significatives d'aquesta WebQuest. Normalment, se'n fa una tria en funció de les preferències dels autors, és a dir, segons el grau de satisfacció en la realització de les activitats, segons el profit o la qualitat de producte final o segons la significació que tinguen en el procés d'aprenentatge. Ací, heu de realitzar-ne, en el format que decidiu, una selecció que incloga com a mínim cinc "productes" (una fitxa, l'informe escrit, la presentació oral, etc.). Tingueu en compte que també hi heu d'incloure una valoració de les activitats seleccionades; per això us serà molt útil el treball que heu fet en l'activitat 5 (informe escrit).

Podeu presentar el portafolis electrònic en diversos formats, però bàsicament, per la familiaritat amb les eines digitals, heu de decidir entre fer-ho al bloc que teniu per a l'assignatura o en un LlocWeb de Google (com el que teniu ací, en aquesta WebQuest).

Parts del portafolis

  1. Portada: presentació breu del portafolis (un text breu i una imatge representativa o qualsevol tipus d'arxiu audiovisual)
  2. Introducció: justificació breu dels objectius del portafolis (de la selecció de proves o produccions, de la intenció de les tasques encomanades, dels resultats obtinguts).
  3. Presentació: de les persones que heu fet les activitats i per tant el portafolis i de la WebQuest (objectius, continguts i competències que treballa).
  4. Proves o produccions: selecció i justificació de 5 produccions realitzades en la WebQuest.
  5. Conclusions: síntesi del treball realitzat mitjançant un format de text, audiovisual o qualsevol altre.
  6. Autoavaluació: comentari de la rúbrica d'autoavaluació i valoració general.
  7. Fonts d'informació: selecció i comentari breu de les fonts d'informació més rellevants.

(Adaptació realitzada a partir d'un model de Núria Alart)

Si feu el portafolis al bloc, cada part ha de ser una pàgina diferent, no una entrada. Si trieu un LlocWeb de Google, podeu utilitzar una plantilla com la que teniu en l'enllaç següent.

Plantilla del portafolis electrònic (Plantilla e-portafolis TMI)

Rúbrica d'autoavaluació (premeu en l'enllaç per a respondre el qüestionari d'autoavaluació)

Rúbrica d'avaluació (premeu en l'enllaç per a respondre el qüestionari d'avaluació)