Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

KWB in beeld

flyer sint truiden a5 - 1 pdf.pdf
Als deelnemer kan je - aan de hand van QR-codes op de borden langs de route - twee verschillende verhalen beluisteren. Voor beide is actrice, presentatrice en sportliefhebber Saartje Vandendriessche verteller. Het ludieke paasavontuur voor de jongsten (-8-jarigen) is er eentje voor echte lekkerbekken onder ons. De +8-jarigen kunnen op pad om een mysterie te ontrafelen. An Neven, auteur van verhalen voor (jong)volwassenen, schreef de kinderverhalen speciaal voor kwb.De paastocht van kwb Nieuw Sint-Truiden loopt van 8 april tot 24 april. De start is aan de kerk, Grevensmolenweg 34 of aan de Volmolenweg en gaat langs de Fruitvallei wandeling (korte toer, blauwe route). Langs deze route hangen de borden met de QR codes.

Op het eerste paasbord, dat aan het vertrekpunt hangt, staan drie QR-codes. Twee ervan leiden naar audiofragmenten, en met het derde kunnen de deelnemers de routebeschrijving downloaden.


Wood Finish” whisky tasting

Vrijdag 29 april om 20 uur

Schotse whisky moet bij wet minimum 3 jaar rijpen op een eiken vat.

De meeste whisky’s rijpen een tiental jaar op een gebruikt Amerikaans eiken bourbonvat.

Sommige distilleerderijen laten na die periode hun whisky nog een aantal maanden tot jaren narijpen of afronden op een ander vat, dat voordien andere alcoholische dranken heeft bevat.

Dit proces wordt “wood finishing” genoemd en geeft een extra smaaktoets aan de whisky’s.

Gedurende deze proefavond zullen we zeven fantastische whisky’s met telkens een andere

wood-finish proeven.

Prijs: 25 euro voor niet-leden; leden 20 euro


Inschrijven kan je met dit formulier:

GDPR wordt uiteraard gerespecteerd
dwz dat de inschrijvingsgegevens alleen gebruikt worden voor de uitnodiging voor activiteiten van KWB