Poukkalainen sanakirja

Jokaiseen harrastukseen kuuluu oma sanastonsa joka ei välttämättä kovin helposti ulkopuolisille aukea. Jotta keskiaikaharrastukseen tutustuminen olisi mahdollisimman helppoa, kerätään tähän pieni sanakirja joka täydentyy sitä mukaa kun "hankalia" sanoja ilmenee.

Eventti, tapahtuma
Eventillä tarkoitetaan yleensä viikonlopun kestävää, kaikille aarnimetsäläisille avointa tapahtumaa. Harrastajat ympäri Aarnimetsän kokoontuvat yhteen elävöittämään ja juhlimaan. Tapahtumiin pitää ilmoittautua ennakkoon sillä nukkumapaikkoja on rajallisesti. Tapahtumaan voi osallistua vaikka ei olisikaan Suomen keskiaikaseuran jäsen mutta tapahtumamaksu on jäsenille hieman halvempi.

Feasti, pidot
Aarnimetsän tapahtumissa yleensä lauantai-iltana hovin jälkeen tapahtuva monen ruokalajin juhlaillallinen, kulinaristinen overload, monelle tapahtuman kohokohta. Pitojen jälkeen ei ole tavatonta joutua vierittämään kaverinsa saunalle tai nukkumaan.

Hovi
Aarnimetsän tapahtumissa pidettävä virallinen ja juhlava tilaisuus jossa paronipari ja joskus Drachenwaldin kuninkaalliset hoitavat paronikunnan tai kuningaskunnan virallisia asioita sekä mm. palkitsevat ansioituneita aarnimetsäläisiä.

Mundaani, mundis 
Tavallinen, arkinenkin ehkä. Käytetään kuvaamaan jotakin joka ei ole keskiaikainen. Esim. henkilö joka ei harrasta keskiaikaa on mundis, tavalliset vaatteet ovat mundisvaatteita.

Period, periodi
Ajanmukainen, aikakautinen. Käytetään esimerkiksi kun mietitään, onko jokin asia ollut käytössä jo keskiajalla. Esim. "Onko pitsin käyttö vaatteissa period?" (On, jos elävöität ihan keskiajan viimeisiä hetkiä ja hyvin ylhäistä henkilöä, muuten ei.)

Poukkalainen tukos
Tätä on vaikea selittää, mutta koska se putkahtelee puheissa esiin vähän väliä on sitä syytä hiukan valottaa. Poukkalaisen tukoksen todellisen merkityksen ymmärtää vasta kun on ollut sellaisessa mukana, mutta... ...käsite kuvaa poukkalaisille ominaista tapaa aiheuttaa tukos missä ikinä kaksi tai useampi poukkalainen kohtaa (tapahtumassa, pidoissa, käytävällä, kaupassa...). Tukoksella on taipumus kasvaa ja siihen on helppo jäädä jumiin. Pidoissa saattaa käydä niin että kolmasosa osallistujista on tukoksessa pitosalin ulkopuolella olevassa käytävässä.

Pysseli
Lyhyesti: Käsityötapaaminen. Oikeasti: Tapaaminen, jossa kaksi tai useampi harrastaja kokoontuu yhteen tekemään käsitöitä, saamaan ja antamaan neuvoja, juomaan teetä, parantamaan maailmaa, nauramaan, itkemään ja syömään jäätelöä. Super-pysseli: Koko viikonlopun kestävä pysseli jonka jälkeen maailma on hiukan parempi paikka ja elämä kevyempää.

Ulko-poukkalainen, sudeetti-poukkalainen, henkinen poukkalainen
Poukkalaisuudessa on taikaa josta kaikki haluavat päästä osalliseksi. Voit viedä poukkalaisen pois Poukasta mutta et poukkalaisuutta pois poukkalaisesta! Siksi Aarnimetsä on täynnä Poukasta pois muuttaneita, Poukassa joskus vierailleita tai poukkalaisessa tukoksessa jumissa olleita jotka kokevat jollain tasolla kuuluvansa Poukkaan. Koska onhan Poukka nyt parasta mitä Aarnimetsässä on! (Vaatimattomuudesta en sano mitään.)

Unelma 
Varsinkin tapahtumien yhteydessä kuulee usein puhuttavan Unelmasta. Nostetaan malja Unelmalle, todetaan että Unelma oli läsnä tänään, pahoitellaan Unelman häiritsemistä esimerkiksi valokuvaamalla (joka luonnollisestikin on tehtävä hienovaraisesti!). Unelmaa on vaikea selittää, mutta se on se syy minkä takia keskiaikaa harrastetaan. Unelma voi olla jokaiselle hieman erilainen mutta silti kaikille yhteinen. Se yhdistää aarnimetsäläisiä ja tekee tapahtumista ainutlaatuisia.

Ylä-Poukka
Poukan pohjoiset osat. Joidenkin lähteiden mukaan Poukka kattaa koko Aarnimetsän... ;)