Artsdatabankens sider for å finne ut av arter kan anbefales!

Direktesendinger fra naturen: eksterne lenker, klikk på bildene

Så noen av mine faunaopplevelser

småfugler

Vinter ved fuglebrettet mitt


Spurvehauk

Spurvehauken jakter regelmessig rundt fuglebrettet mitt, men denne gangen bommet han og fløy inn i en levegg jeg har på verandaen. Det gikk bra, og den fløy sin vei etter noen minutter. katta syntes det var interessant.

spurvehauk
Orreleik

Orreleik

Det er trivelig med en tur på orreleik. Komme opp på myra ved tidlig kveld, se etter spor, kose seg med noe god mat. Krype i soveposen, kikke opp på stjernehimmelen. Stå opp midt på natta, gå inn i kamuflasjeteltet og sitte på orkesterplass å se orrfuglene sloss og spille.

Ingen sommer uten sommerfugler

Noe av det mest sennende å fotografere er de flyvende smykkende

sommerfugler
https://sites.google.com/site/jaagep/fauna/krokvannkollasj.jpg?attredirects=0

Skogstjern

Enkelte år har jeg hatt oppe et kamuflasjetelt ved et skogstjern. Teltet har vært besøkt sporadisk og gir en opplevelse av å observere naturen slik den er når jeg ikke er der. Dyr og fugler blir fotografert helt ubemerka. Der gir en god følelse.

Haukugle

Høsten 2016 var det haukugleinvasjon i sør-Norge, her er er to jeg traff på, en i Sannidal og en i Kroken.

Haukugle 2016

Glimt fra viltkameraene mine her . . . .

Fotografering av fugler og dyr kan være svært utfordrende. Mange benytter seg da av å oppsøke dyr og fuglers hi og reir, da de nødig forlater sultne unger. Den type fotografering krever ytterst varsomhet. Ingen tvil om at man kan fotografere dyr og fugler i hi og på reir uforstyrret, det har vi sett eksempler på, men sjansen for å forstyrre er såpass stor at jeg for min del avstår fra denne type fotografering og overlater det til de som har tid og kompetanse til å utføre det.

Jo færre naturfotografer, ornitologer og zoologer som oppsøker hi og reir, jo bedre er det sett fra dyr og fuglenes side.

Les naturfotovett-plakaten her . . . . .