Gustur Islandshestlag  er medlem av Norsk Islandshest forening som igjen er med i Norges Idrettsforbund. Gustur ble stiftet i 1998 og opptatt i NIHF 1999. Gustur dekker for tiden stort sett hele Hordaland. Navnet Gustur er Islandsk og betyr vind.

På slutten av 90-tallet fant noen ut det var på tide med en islandshestklubb i bergensområdet. Etter en del undersøkelser og annonsering etter andre med samme interesse, ble Gustur Islandshestlag stiftet i 1998.

Det ble tidlig påbegynt arbeide for å få på plass en ovalbane slik at man etterhvert kunne arrangere stevner, kurs m.m. Takket være sponsing & velvillighet fra Rune Nordahl Entreprenørforretning AS, og dugnadsinnsats fra medlemmer, hadde man før klubbens tiårs dag både bane og klubbhus.

Gustur Islandshestlag har som formål å arbeide for å fremme interessen for islandshest i området mellom Hardangerfjorden og Sognefjorden. Klubbens valgte styre har ansvar for å skape et aktivt og positivt miljø, slik at alle medlemmene skal føle seg velkommen. Alle medlemmer bærer ansvar for et godt fellesskap og trivsel i klubben.

Har du interesse for islandshest? Ta kontakt. Her er alle velkommen!

Epostadressen til klubben er: gustur.islandshestlag@gmail.com