Cursussen

Basisopleiding Koordirectie

De Stichting Collegium Vocale Fryslân organiseert veel interessante koorprojecten en initieert veel educatieve projecten op het gebied van koren. Zo start Collegium Vocale Fryslân januari 2021 een vernieuwde opzet over koordirectie educatie: De koordirectiewerkplaats.Het is een projectmatig opgezet traject en als eerste staat de basiscursus koordirectie gepland.

De basiscursus doet zijn naam volledig eer aan. Hier maak je kennis met de basisvaardigheden en basiskennis die je nodig hebt als koordirigent. Denk aan slagtechniek, gehoorvorming, repertoire, algemene muzikale kennis e.d.

De vaardigheden en kennis die je hier opdoet kun je projectmatig verder verdiepen in de thema-cursussen die Collegium Vocale Fryslân organiseert.

Het is een cursus van 10 wekelijkse lessen (woensdagavond) en start op 1 september 2021.

Locatie: Muziekcentrum: ‘De Rinkelbom’ te Heerenveen (Zwanedrift 2)

Kosten: € 260,- inclusief cursusmateriaal, exclusief studieboeken.

Minimale deelname 7 cursisten.

Docent: Gerben van der Veen:

Een koor dirigeren vind ik een van de mooiste bezigheden in mijn leven. Ik blijf me al mijn hele leven verwonderen over de pure klankschoonheid als menselijke stemmen samen klinken. Zingen is een oer-menselijke emotie en samen zingen versterkt dat alleen maar. Daar een sturende rol in te hebben is onweerstaanbaar.

Voor meer informatie bel of mail docent Gerben van der Veen (06-34404877)

Geef je op via: info@gerbenvanderveen.nl