Con Amore MusicaKamerkoor Con Amore Musica is in 1981 opgericht in Witmarsum en heeft als standplaats Bolsward. Het koor telt 30 leden die uit alle windstreken van Fryslân komen. Ze beoefenen de zangkunst uit liefhebberij en streven ernaar om op een zo hoog mogelijk niveau te musiceren.
Het repertoire van Con Amore Musica bevat zowel kerkelijke als wereldlijke muziek uit diverse stijlperioden. Naast het verzorgen van concerten in de provincie Fryslân, heeft het koor ook meegedaan aan landelijke concoursen. In september 2002 bereikte Con Amore Musica, toen nog onder leiding van Jan Blanksma, een tweede plaats in de categorie “Gemengde koren” op het Nationaal Korenfestival.

Sinds 2007 staat het koor onder leiding van Gerben van der Veen. Uitgevoerde concerten zijn onder meer: Con Amore Musica Scandinavica; Adventsconcert Du Friedefürst; Festival of Lessons and Carols; The pleasure of Poems (première Blake Triptique van Gerben van der Veen); Deh! Bella e cara, met werken van Monteverdi en Orlando di Lasso; Folklöre, met o.a. muziek van Richard Francis; Carnival des Animaux van Camille Saint-Saëns, met o.a. werken van Paul Hindemith en Eric Whitacre (Animal Crackers); Wylst de wrâld fan wille skattert, in Frysk Rekwiem met woorden van Eppie Dam en muziek van Jan de Jong.