Welkom op de site van Gerben van der Veen

Wereldse Kerst met Hemelse klanken

Deze titel draagt het Kerstconcert dat kamerkoor Hortus Vocalis op 9 en 10 december geeft. Op het programma staan kerstliederen uit verschillende delen van de wereld: van Noorwegen tot China, van de Dominicaanse Republiek tot Estland.

Uit Frankrijk klinken de vier motetten van Francis Poulenc en uit Fryslân het O Magnum Mysterium van dirigent Gerben van der Veen en Jou ús dreamen van componist Jan de Jong op een tekst van Eppie Dam.

Hortus Vocalis schitterde het afgelopen voorjaar, samen met een instrumentaal ensemble en diverse solisten, in de Friese passie: In frjemdling yn Jeruzalem, die Omrop Fryslân integraal uitzond op Goede Vrijdag.

Nu heeft het koor zich toegelegd op prachtig kerstrepertoire met overwegend a capella koorzang. Nienke van Leijden (harp) zal diverse intermezzi spelen en het koor in een paar werken begeleiden, o.a. in het Ave Maria van Herman Finkers.

 

Uitvoerenden:

Hortus Vocalis o.l.v. Gerben van der Veen

m.m.v. Nienke van Leijden - harp

 

zat. 9 december 20.00 uur St Josephkerk te Heeg

zo. 10 december 15.30 uur RK Kerk Heerenveen

 

Kaarten a € 16,- via: www.collegiumvocalefryslan.nl

Aan de zaal € 20,-


Krystnacht yn de Kapelle

Ook dit jaar weer het altijd sfeervolle gebeuren op kerstavond in de Kapelle van Haskerdijken. Een kleinkoor van Hortus Vocalis verzorgt dit gebeuren samen met Jan de Jong op harmonium en Nienke van Leijden op harp. Aad Pronk en Antje de Jong verzorgen de lezingen. En natuurlijk is er Chocolademelk en Glühwein.

Zo. 24 december 2023 19.30 en 21.30 uur


Kaarten a € 10,- via: www.collegiumvocalefryslan.nl