Næste arrangementer

(Hvor intet andet er anført, er Dansk-Russisk Forening København arrangør og alle er velkomne – gratis adgang)

Onsdag d. 22. juni kl. 19-21
Østerbrohuset, Århusgade 103, mødelokale 3


UKRAINE OG RUSLAND: Fra fælles fortid til forskellig nutid

Ved Kim Frederichsen Ph.d.


Foredraget varer ca. 45 minutter med efterfølgende mulighed for spørgsmål og debat og fortæller om de historiske relationer mellem Ukraine og Rusland i form af en række historiske nedslag fra den fælles fortid i middelalderriget Kievskaja Rus’ til Sovjetunionens opløsning, også med fokus på hvordan disse relationer bruges i det politiske spil omkring Putins krig, den folkeretlige proces omkring Ukraines selvstændighed og internationale anerkendelse efter Sovjetunionens opløsning og landets langsomme og vanskelige stræben efter demokrati og europæisk integration samt om den nationalistiske historiefortælling, der er opstået under Putins tid ved magten i Rusland, der har ført til invasionen af Ukraine.

Kim Frederichsen er Ph.d. i russisk historie og samfundsforhold, foredragsholder og forfatter (f.eks. medforfatter til bogen Storfyrstinde Olga i eksil), bestyrelsesmedlem i FN-forbundet, medlem af den rådgivende gruppe i Den Danske Helsinki-Komité for Menneskerettigheder og anmelderredaktør ved tidsskriftet Arbejderhistorie.

Sommerudflugt –


Moesgaard Museum til udstillingen: RUS – VIKINGER I ØSTVi tager med tog/bus fra København.Nærmere info følgerHusk kontingent

Fuldt betalende: Enkeltmedlemmer kr. 225, samlevende kr. 350

Pensionister og unge under uddannelse: Enkeltmedlemmer kr. 150, samlevende kr. 230.

Indbetales til reg.nr 9570 konto 0006 432 018