Danslessen

Wat kun je zoal bij onze vereniging doen?

Peuterdanskriebels:

De allerkleinsten kunnen zich uitleven tijdens de peuterlessen. Samen met een ouder of verzorger oefenen de kinderen tussen de 1,5 en 4 jaar oud allerlei dansjes en leerspelletjes op vrolijke muziek met linten, hoepels en andere materialen. Spelenderwijs ontwikkelen ze hun motoriek en muzikaliteit, maar leren ook tellen en kleuren herkennen.

Ik dans!

Op een speelse manier maken de kinderen kennis met de basisbewegingen van verschillende dansstijlen. Ook wordt je kind uitgedaagd om zijn/haar eigen creativiteit in te brengen door een begin te maken met dansimprovisatie. Met pakkende verhalen, die de fantasie prikkelen, laat juf Kathrin je kind ontdekken dat er talloze manieren zijn waarop je kunt dansen. Gezellig samenzijn is belangrijk en daarom worden er aan het einde van de les altijd een paar dansspelletjes gespeeld. Of je kind later ballerina wil worden of juist de stoere kant op wil, bij "Ik dans!" zitten jongens en meisjes altijd goed!

Dansmix:

Vind jij alle dansstijlen leuk en kun je niet kiezen? Dan is Dansmix precies iets voor jou! Wij dansen zowel klassiek ballet als jazz, maar ook modern. Dit alles wordt verwerkt in diverse originele choreografieën. Verder is er tijd voor improvisatie: door middel van danscombinaties en oefeningen krijg je volop gelegenheid om je eigen creativiteit te ontwikkelen. Deze combinatieles biedt een zeer gevarieerde danservaring voor de leerlingen. De lessen zijn onderverdeeld per leeftijd, beginnend bij kinderen van ongeveer 5 jaar oud tot middelbare scholieren en volwassenen. De gevorderde leerlingen vanaf circa 11 jaar oud kunnen zelfs op spitzen leren dansen. Kies je dus voor deze toffe dansles, dan kun je alle kanten op!

Spitzenles:

Als je oud genoeg (±11 jaar) en danstechnisch ver genoeg gevorderd bent, dan is er de mogelijkheid om naast je gewone dansles 30 minuten spitzenles te krijgen. Je mag niet zomaar op spitzen dansen, de docente zal je, als ze vindt dat je er klaar voor bent, doorverwijzen naar een fysiotherapeut om je officiëel te laten keuren.

Streetdance:

Hou je meer van losse en stoere moves op snelle muziek? Kom dan naar de Streetdance lessen. We leren je allerlei dansen met hiphop en funk elementen en wie weet word je dan net zo goed als je idool in die videoclip of talentenjacht. Streetdance lessen kun je volgen vanaf 5 jaar oud.

Volwassenen:

Voor volwassenen heeft 't Zwaluwnest ook een Dansmix-les. Daarnaast is er de les Dans voor Volwassenen. In deze les leer je dansen van uiteenlopende stijlen.