Nieuws

Beste Hevers & Heverinnekes ,

 

Ook dit jaar zetten de Hèvers en Hèverinnekes weer alles in het werk om een onvergetelijk carnavalsfeest neer te zetten in ons iconische Noorbeek. Reeds sinds 1957 zet onze vereniging zich in om deze traditie van uitbundigheid, vrolijkheid en saamhorigheid te organiseren. Tevens luidt Carnaval de 40 dagen van vasten in, deze middeleeuwse traditie ligt ons na aan het hart.

 

Om deze traditie ook volgende jaren weer mogelijk te kunnen maken vragen we u vandaag dan ook om een financiële ondersteuning voor onze vereniging C.V. de Hèvers. Komt het ongelegen of beschikt u niet over contanten? Geen probleem. Dit jaar hebben wij een digitale betaalmogelijkheid toegevoegd zodat u direct met uw mobiele telefoon kunt doneren. Aan de binnenkant van deze folder vindt u instructies hoe u dit eenvoudig kunt doen.

 

Namens C.V. de Hèvers en alle carnavalisten, Dank!


     Instructies 

Android

·         Open de camera app waar u normaal een foto mee maakt.

·        Richt het beeld op de QR-code

·         Druk op het google lens icoon

·         Klik op de link in het scherm. U wordt nu doorverwezen, volg de instructies van uw bank en kies zelf een gewenst bedrag.

iOS (Iphone)

·          Open de camera app waar u normaal een foto mee maakt.

·          Richt het beeld op de QR-code

·          Klik op de link in het scherm. U wordt nu doorverwezen, volg de instructies van uw bank en kies zelf een gewenst bedrag.

Handmatig overschrijven

NL68 RABO 0133 5124 44 t.n.v. C.V. de Hèvers
o.v.v. Donatie

 Kinderzitting zondag 14 Januari 

Stichting Jeugd- en Jongerenwerk Pandores Noorbeek

De kinderen en leiding zijn druk bezig met het neerzetten van een onvergetelijke Keenderzitting!! 

Jullie komen toch ook? Zitting 5 januari 2024


Zoals reeds eerder bekend gemaakt is zullen wij op vrijdag 5 januari 2024 de zitting ter ere van ons prinsenpaar Daniel en Margriet Drummen organiseren in Paviljoen Berggalm.

Tevens het uitroepen van onze nieuwe heersers (prins, prinses en/of prinsenpaar)


Het belooft een gezellige avond te worden, voor jong en oud, met diverse artiesten.

Mis deze avond dus niet en kom naar Paviljoen Berggalm voor een gezellige avond.

het zou leuk zijn als jullie verkleed aanwezig zullen zijn.

Jubileumactiviteit


Zoals reeds eerder bekend gemaakt is zullen wij op zaterdag 18 november 2023 een jubileumfeestavond organiseren in Paviljoen Berggalm.

Het belooft een "ouderwetse" gezellige avond te worden, voor jong en oud, met livemuziek van feestband Blizzert en Tieëkezinge met Bart Storcken.


Ook zullen de laatste 3 prijzen van onze jubileumloterij verloot worden, te weten:

De derde prijs:     Cadeaubon ByAnke interieurstyling t.w.v. € 66,00 + geldbedrag van € 22,00

De tweede prijs:  Cadeaubon Travel Counsellor t.w.v. € 66,00 + geldbedrag van € 33,00

De hoofdprijs:        € 111,11


Mis deze avond dus niet en kom op zaterdag 18 november naar Paviljoen Berggalm voor een ouderwetse gezellige stap-/dans avond.

Voor de gezelligheid en de saamhorigheid te bevorderen zou het leuk zijn als jullie qua kleding iets aan zouden doen dat betrekking heeft op de jaren 50/60 maar niets moet alles mag.Goed voor onze vereniging & geweldig voor onze samenleving!! 

Aan jou als Rabo-lid nu de vraag: steun jij CV de Hèvers

Laat het weten door je stem uit te brengen van 4 t/m 26 september a.s. 

Stemmen en lid worden kan gewoon in de Rabo App, of op www.raboclubsupport.nl.


Dank voor jullie steun! 

— dankbaar.


Op zondag 5 februari 2023 organiseren Drumband & Harmonie Berggalm een uniek Carnavalesque concert.

Aan dit concert zullen buiten onze eigen drumband en harmonie ook; Gilbert Petit, Katja Henz en CV De Hèvers hun medewerking verlenen! 

Het beloofd een geweldige middag te worden om alvast, 2 weken voor de Carnaval, in de juiste - feestelijke stemming te komen.

U komt toch ook naar het Paviljoen voor een onvergetelijke middag ?!? 

Hevers & Heverinnekes,


We hadden gehoopt op beter nieuws. 

Maar we moeten helaas constateren dat carnaval 2022, met in het bijzonder ons 66 jarig jubileum, ook dit jaar niet zal lopen zoals gehoopt. 

Dit heeft tot gevolg dat we onze volgende evenementen moeten annuleren:

Vrijdag 7-1: Jubileumzitting

Zaterdag 29-1: Jubileum receptie

De Kinderzitting verschuiven we naar een latere datum, in de hoop dat we dan wellicht wél iets kunnen organiseren binnen de regels op dat moment! 

Meer info volgt t.z.t.

Vorig jaar hebben we gezorgd dat de carnaval in Noorbeek niet onopgemerkt voorbij gaat en ook dit jaar zullen we daar, samen met jullie, alles aan doen! 

We houden jullie natuurlijk op de hoogte.

CV de Hèvers wenst jullie allen alvast fijne feestdagen én blijf gezond!

Carnaval geit altied deur, 

og in 2021! 

og es filmke kins ut bekieke;   https://youtu.be/rSXhy-Nz00k

-------------------------------------------

CARNAVALSPOSTER-WEDSTRIJD

Elk carnavalsjaar sieren de carnavalsposters de Noorbeekse ramen. Aangezien wij als Hèvers dit jaar geen nieuwe heersers uitroepen ligt er nu een uitdaging bij jullie!

Voor de jeugd van de basisschool is de opdracht: Wie maakt de mooiste carnavalstekening? Dit kan dus van alles zijn, van een mooi geschminkt gezicht tot een prinsenwagen of feestvierende mensen. Laat jullie creativiteit lekker gaan...

Voor de oudere jeugd / volwassenen hebben we een iets specifiekere opdracht bedacht, namelijk: maak een ludieke tekening waarin we iets van Noorbeek terugzien, maar ook de verbinding van carnaval met het COVID-19 virus.

Van de 2 beste inzendingen zullen we vervolgens een poster laten afdrukken die in Noorbeek verspreid gaat worden.

De tekeningen kunnen t/m vrijdag 22 januari 2021 ingeleverd worden bij Noël Pinkers, Rubdelstraat 19 of bij Rob Ramaekers, Bovenstraat 3  

2018 Carnavalsdinsdag

Post date: Feb 20, 2018 11:33:45 AM

Dinsdag 14 februari stond alweer de laatste carnavalsdag van dit seizoen op het programma. Na heerlijk spek en ei te hebben gegeten van onze eigen culinaire top koks Richard en Micha gingen we met de sjröäme en böäme tour naar het Paviljoen waar de kindermiddag op het programma stond. Deze keer was het helaas niet zo druk maar het was wel erg gezellig. Na een gezellige middag te hebben gehad met medewerking van DJ Maurice werd er gegeten bij café Tinus. Hierna bezochten we het auw-mennekes en auw-wieverbal. Helaas waren er dit jaar niet veel mommen te ontmaskeren maar gelukkig waren er toch nog 5 personen geweest die zich de moeite hadden genomen om zich als oud-wief of menneke te verkleden. Ook konden we dit jaar weer genieten van een aantal artiesten met als hoogtepunt de in Noorbeek inmiddels o zo populaire mister Loco Loco. Om klokslag middernacht werden de jassen weer van de kapstok gehaald en was de tijd aangebroken om richting de Pley te gaan om d’r Hèver af te laten. Helaas was de muziek dit jaar maar van korte duur! Aangezien de lijnbus niet langs kon omdat bij café Tinus een carnavalswagen op de weg geparkeerd stond en daar niemand bij aanwezig was had de buschauffeur de politie gewaarschuwd en deze verbood ons nog muziek te draaien. Natuurlijk was dit jammer voor de afsluiting maar door zelf maar te zingen hebben we dan toch nog een beetje sfeer gecreëerd. Na een laatste toost op d’r Hèver te hebben uitgebracht en nog een lange polonaise te hebben gelopen deden Prins Michel, Prinses Chantal en Jeugdprinses Gwen d’r Hèver weer te ruste leggen. De allerlaatste plicht van ons Prinselijk Paar was natuurlijk bij de Prinselijke residentie, namelijk het strijken van de carnavalsvlag alvorens we binnen aan de vissoep en haring konden.

2018 Carnavalsmaandag 

Post date: Feb 20, 2018 11:30:38 AM

Maandag 13 februari was de dag dat we overdag even konden bijkomen en dat iedereen kon doen en laten wat hij zelf wou. Om 19.00 uur kwamen we deze dag namelijk pas weer bij elkaar in de Prinselijke residentie voor het traditionele “Prinsenmoal”. Heerlijk eten werd ons voorgeschoteld en ook de nodige wijntjes en ietwat sterkere drankjes kwamen op de tafel langs. Na het geslaagde etentje raapten we ons bij elkaar en gingen we naar café Tinus voor het mommenbal. Gelukkig waren er ook dit keer weer enkele kleine groepjes carnavalsvierders aanwezig die deze avond gezellig met ons doorbrachten. De afsluiting van deze avond was deze keer niet in de Prinselijke residentie maar bij ons lid Jef thuis. Ook hier werden we weer verrast met diverse lekkernijen waarvoor nog onze dank.

2018 Carnavalszondag

Post date: Feb 20, 2018 11:26:49 AM

Zondag 12 februari was dan de dag van onze eigen optocht. We verzamelden ons om 10.00 uur in de loods en we verdeelden ons in groepjes. Zo kon de zaal weer in orde worden gebracht, de prinsenwagens werden klaargemaakt en naar de vertrekplaats van de optocht gebracht en een groepje ging de tractors poetsen en versieren. Nadat we dit allemaal afgehandeld hadden kwamen we om 12.30 uur weer bij elkaar bij café Tinus voor een heerlijke portie spek en ei zodat we deze dag met een fatsoenlijke maaltijd konden doorkomen. Na deze lekkere lunch vertrokken we richting Wesch voor de start van de optocht. Ook dit jaar hadden we weer geluk met het weer. Terwijl de weersvoorspellingen niet zo goed waren was het gelukkig droog en ondanks een koud windje trokken weer veel Noorbekenaren mee in onze 62e optocht. Dit jaar konden we weer genieten van schitterende groepen, wagens en diverse einzelgangers. Als laatste kwam de Prinsenwagen in de Pley aan waar ons Prinselijk paar hoog boven in de top naar iedereen stond te zwaaien. Na de optocht en enkele polonaises in de Pley zocht iedereen snel zijn heil in een bomvol Paviljoen Berggalm. DJ Lucien deed er alles aan om de sfeer er goed in te houden en het bleef dan ook heel lang druk en erg gezellig in het paviljoen. Deze avond was er ook nog een leuk optreden van de Power Buam die de sfeer in de zaal nog iets extra wisten te verhogen. We sloten de avond rond 00.30 uur af in de Prinselijke residentie.

2018 Carnavalszaterdag

Post date: Feb 20, 2018 11:11:15 AM

Zaterdag 10 februari verzamelden we ons om 12.30 uur in de Pley om samen een bezoek te brengen aan het kerkhof te Noorbeek waar we onze overleden leden en oud-Prinsen van de Hèvers herdachten. Hierna vervolgden we onze weg naar Margraten waar we aanwezig waren bij de Sleuteloverdracht van de Gemeente Eijsden-Margraten. Hier werd de macht dit jaar overgenomen door Prins Marc I van KV de Sjravelerre uit Mheer. Na de sleuteloverdracht gingen we snel even naar huis om ons op te frissen en te eten alvorens we om 18.30 uur weer bij de Prinselijke residentie bij elkaar kwamen om samen de vlag te hijsen en een schrobbeler te drinken. Vervolgens bezochten we de carnavalsmis in de Sint-Brigida Kerk. In deze carnavalsmis werd in het bijzonder stilgestaan bij de nieuwe kleding van de jeugdraad. De nieuwe steekjes van de jeugdraad en de beide scepters werden dan ook extra gezegend dit jaar. Na de heilige mis was dan het moment aangebroken voor ons Prinselijk paar en Jeugdprinses Gwen om d’r Hèver recht te zetten op het bordes voor de kerk. Hierna volgden enkele polonaises in de Pley alvorens we de avond vervolgden op de Ret, Yellow & Green Party in het paviljoen. Het werd een gezellige avond mede door de medewerking van Limbo Express die speciaal voor president Koen aanwezig waren. Ook CV de Boemelère uit Banholt waren dit jaar weer aanwezig om op de klanken van DJ Fiasco een flink feestje met ons mee te bouwen. Een gezellige avond en een goede opmaat voor de komende carnavalsdagen.

2018 Carnavalsvrijdag

Post date: Feb 20, 2018 10:46:23 AM

Vrijdag 9 februari begonnen we de carnaval met een bezoek aan de schoolcarnaval. Dit jaar organiseerde basisschool de Den de carnaval in het Paviljoen te Noorbeek. Na eerst spek en ei te hebben gegeten in het Pandohötsje vertrokken we in optocht naar het Paviljoen waar we een gezellige middag kregen voorgeschoteld met een aantal leuke optredens. Na deze middag reisden we per openbaar vervoer naar Maastricht waar we richting Mouton Blanc zouden gaan. Plotseling was ons Prinselijk paar echter verdwenen en stonden zij in de Bouchon d’en Face naar een live concert van Beppie Kraft te luisteren. Gelukkig waren er enkele leden die hadden gezien dat ons Prinsenpaar hier naar binnen werd begeleid en we waren dan ook opeens in 2 groepen gedeeld. Na een paar nummers van Beppie te hebben geluisterd vertrokken we toch maar naar de Mouton Blanc waar de overige leden al op ons stonden te wachten. Na hier enkele uurtjes te hebben doorgebracht gingen we nog even naar het Vrijfhof. Hier kwamen we de carnavalsvereniging van Cadier en Keer nog tegen maar lang zijn wij niet meer gebleven en na een lekker etentje bij Mc Donalds namen we de bus terug richting Noorbeek waar we eindigden bij café Tinus.

2018 Druk laatste weekend

Post date: Feb 20, 2018 10:37:17 AM

Het laatste weekend voordat de carnaval echt los barst is traditioneel een druk weekend.

Op vrijdag 2 februari brachten we een bezoek aan de receptie en het aansluitend auw-wieverbal van CV de Brakkelerre uit Eckelrade. Hier brachten we onze felicitaties over aan Prins Gigi I en Prinses Alice en natuurlijk waren er ook felicitaties voor Jeugdprinses Danique II. Voor de eerste keer was ook ons nieuw lid Daniël Drummen van de partij. Natuurlijk willen we Daniël en Margriet bij deze nogmaals van harte welkom heten binnen onze vereniging. We sloten de avond af in de prinselijke residentie waar we getrakteerd werden op overheerlijke eigengemaakte Boeuf Bourguignon. 

Op zaterdag 3 februari werden er in Maastricht foto's gemaakt van alle Prinsen van het Heuvelland. Daarna werd er snel doorgereden richting het Huis van de Burger in Margraten waar de foto's werden gemaakt met alle Prinsen van de Gemeente Eijsden-Margraten. Het 's avonds vertrokken we met taxi's naar de Boemelère in Banholt voor de receptie en het aansluitend auw-wieverbal. Na onze felicitaties te hebben aangeboden aan Prins Ronald I & Prinses Wendy, Jeugdprins Bradley I en hun 4 jubilarissen kon het auw-wieverbal echt beginnen. Het was weer een schitterende avond waar we ons weer hebben kunnen opwarmen voor de komende carnavalsdagen.

Zondag 4 februari kwamen we om 12.30 uur weer bij elkaar bij Herberg Sint Brigida waar we de dag begonnen met spek en ei. Na deze overheerlijke lunch vertrokken we richting de Appelgaard in Margraten waar we even carnaval vierden met oud-inwoners van Noorbeek. Hierna bezochten we de receptie van CV de Rieste in Margraten waar we onze felicitaties hebben aangeboden aan Prins Rob & Prinses Maaike en aan het Jeugdprinsenpaar Loek en Sanne. Na afloop van de receptie werd het voorseizoen afgesloten met een gezellig etentje bij de Wok in Margraten.

2018 Receptie CV de Kleindererre

Post date: Feb 2, 2018 9:18:53 AM

Zaterdag 27 januari bezochten we de receptie van CV de Kleindererre uit Sint Geertruid. Hier boden we onze felicitaties aan bij Prins Roel I & Prinses Anouk, de jeugdprins en aan hun 3 jubilarissen. Ook deze keer werden we in Sint Geertruid weer vermaakt door de "harde" klanken van hun huisorkest Toutes Directions. Een gezellige avond die werd afgesloten in de prinselijke residentie.

2018 Bezoek jongerenzitting op Bergenhuizen

Post date: Feb 2, 2018 9:08:26 AM

Vrijdag 26 januari waren we te gast op de jongerenzitting van CV ketel ter ere van Prinses Sittah. Dit jaar was de zitting niet meer bij "café Marie" maar in een heuse feesttent op Bergenhuizen. Aan alles was gedacht door de organisatie en hier werden we met de CV dan ook met een huifkar heengebracht. Onder leiding van de heren van de Sjpang kregen we optredens te zien van Jerome Gillissen alias mr. Loco Loco gevolgd door d’r Christian uit Voeren. Hierna was het de beurt aan buuttereedner Jean-Paul om de tent aan het lachen te maken. Ook konden de dansmarietjes natuurlijk niet ontbreken dus werden in de pauze 4 heren van de raad weggeplukt en in een dansmarietje kostuum gehesen. Na even te hebben geoefend (in een paardenbox) werd dan ook een geweldige dans aan ons tentoongesteld. Micha, Ron, Sander en gastlid Olaf bedankt voor jullie medewerking en geweldige dans. Na deze dans was het tijd voor d’r Sven ohne Girls om het dolenthousiaste publiek nog gekker te maken dan ze al waren. De ene na de andere hit kwam voorbij en het opgekomen publiek kreeg er maar geen genoeg van. Aan het einde van de zitting werd er afscheid genomen van Prinses Sittah en kon de nieuwe prins of prinses van CV Ketel geproclameerd worden. Na een heuse lotto trekking en een spannende strijd was Andrea Somers de gelukkige en mag ze zich voor een jaar Prinses Andrea I noemen. Namens de CV gefeliciteerd en maak er allemaal een leuke carnaval van.

2018 Bezoek receptie CV de Klenderaire

Post date: Jan 26, 2018 11:52:09 AM

Zondag 21 januari bezochten we het 's middags de prinsenreceptie van CV de Klenderaire uit Cadier en Keer. Samen met onze dames en de kinderen boden we hier onze felicitaties aan bij Prins Allard en zijn hofnar Didier, Jeugdprins Given en Jeugdprinses Lynn en hun 4 jubilarissen. Noemenswaardig is dat hofnar Didier woonachtig is in Noorbeek en wel in het oude huis van ons erelid d’r Armand Gubbels.


2018 Receptie CV de Hèvers

Post date: Jan 26, 2018 11:19:10 AM

Vrijdag 19 januari organiseerden we onze eigen prinsenreceptie en het aansluitend prinsenbal.

Tijdens de interne receptie boden we onze felicitaties aan bij ons Prinselijk paar, Prins Michel en Prinses Chantal, Jeugdprinses Gwen I en president Koen en als laatste aan onze jubilaris Richard (1 x 11 jaar lid) en zijn vrouw Ingrid. Daarnaast namen we officieel afscheid van ons lid Juan Loo en zijn vrouw Monique die na 23 jaar lidmaatschap (waarvan hij ook nog 18 jaar bestuurslid is geweest) had besloten om onze vereniging te verlaten. Als dank voor zijn werkzaamheden werd hij benoemd tot erelid van onze vereniging waarvoor vanaf deze plaats nogmaals onze felicitaties.

Buiten de Noorbeekse verenigingen en de nodige particulieren waren er maar liefst 12 carnavalsverenigingen aanwezig om hun felicitaties over te brengen. Om 23.45 uur waren de oud-prinsen van CV de Hèvers als laatste aan de beurt om hun felicitaties aan te bieden. Het werd nog een gezellige avond op de muziek van DJ Koen. De groep "de Bölkes" deden nog een verrassingsoptreden verzorgen voor ons Prinselijk paar. Rond 01.45 uur vertrokken we naar de Prinselijke residentie waar we door onze Prins verrast werden met heerlijke nasi en eigengemaakte loempiaatjes.

2018   de 44e Kinderzitting

Post date: Jan 26, 2018 11:04:58 AM

Zondag 14 januari stond de 44ste Kinderzitting op het programma, die ter ere van Jeugdprinses Louise I werd gehouden.

We begonnen de dag met een stevige lunch van spek en ei bij Herberg St. Brigida alvorens we ons naar het Paviljoen begaven om te kijken wat de 22 leiders van Pandores zich nu weer allemaal hadden verzonnen en de 41 kinderen hadden aangeleerd. In een decor wat gebaseerd was op de film Madagascar kregen we ook dit jaar weer een leuke kinderzitting voorgeschoteld. Buiten de dansmarietjes konden we genieten van het sjtom nummer, Take Me Out, Playback dich gek, een Duitse medley en als afsluiter de dans.

Na het aftreden van Jeugdprinses Louise stonden er maar liefst 17 kinderen in de keuken van het Paviljoen te wachten op hun nieuwe outfit. Voor de eerste keer zouden namelijk de kinderen van groep 7 en 8 de nieuwe jeugdraad gaan vormen. Nadat in de keuken bekend werd gemaakt wie de nieuwe Jeugdprins(es) zou worden moesten alle nieuwe kleren in orde en vooral op maat gemaakt worden. Toen eindelijk het prinsen nummer kon beginnen bleek dat onze nieuwe heerser dit jaar wederom ontvoerd was maar gelukkig kwam ook deze keer weer alles in orde en sprong Gwen Deckers tevoorschijn als Jeugdprinses Gwen I. Samen met president Koen zullen zij dit jaar voorop gaan bij de jeugd van Noorbeek.

Na afloop van de 44e Kinderzitting was er een verrassingsoptreden van Piano & Co in verband met het 4 x 11 jarig jubileum van de kinderzitting. 

Namens CV de Hèvers wensen we Jeugdprinses Gwen I, president Koen en de jeugdraad een heel leuk carnavalsseizoen toe. 

2018 Radio interview en bezoek zitting CV de Gaarekiekere

Post date: Jan 26, 2018 10:47:03 AM

Zaterdag 13 januari stond het traditionele interview bij radio Maas en Mergelland op de planning. Nadat we eerst met het interview met het prinsenpaar van CV de Rieste hadden meegeluisterd waren eindelijk Prins Michel en Prinses Chantal aan de beurt. Ook dit jaar werden de vragen weer door presentator Frank Bessems gesteld en werd het een leuk gesprek afgewisseld met enkele Noorbeekse carnavalssjlagers.

Het ’s avonds waren we te gast op de zitting van CV de Gaarekiekere uit Gulpen. Voor de eerste keer vond de zitting plaats in de Galouppe nu de Timpaan in Gulpen is afgebroken. Het was een leuke zitting met optredens van: Andy & Roy, Sjpringlaevend, Fer Naus in de buut, Domm & Döll en als afsluiter Big Benny. Het hoogtepunt voor Gulpen was natuurlijk de uitroeping van Prins Peter II en hofnar Mariëlla als hoogheden van de Gaarekiekere. We wensen hun dan ook namens CV de Hèvers een mooi carnavalsseizoen toe.

2018 Jubileumzitting CV de Nachdravers

Post date: Jan 19, 2018 12:02:28 PM

Op zaterdag 6 januari 2018 gingen we voor de eerste keer met ons nieuw prinselijk paar, Prins Michel I en Prinses Chantal I op stap. We bezochten de jubileumzitting van CV de Nachdravers uit Termaar, die dit jaar 5 x 11 jaar bestaan. Natuurlijk is zo een eerste uittreden voor een Prins en zijn Prinses even wennen maar het werd een zeer gezellige avond met optredens van Big Benny, Fabrizio, W-Dreej en La Bamba. Tijdens de zitting werden Roy en Jolanda van Promeren - Peerboom uitgeroepen tot het prinsenpaar van CV de Nachdravers. Rond de klok van 1 uur kwamen we weer naar huis en eindigden we in de prinselijke residentie waar we mochten genieten van een heerlijke kop soep, boterhammen en enkele lekker drankjes.

2018 Prins Michel I en Prinses Chantal I

Post date: Jan 19, 2018 11:56:39 AM

Op vrijdag 5 januari 2018 werden tijdens de zitting Michel Rompelberg en zijn vrouw Chantal Rompelberg-Schreurs uitgeroepen tot Prins Michel I en Prinses Chantal I.

Prins Michel is 53 jaar en is advocaat, hij werkt veelal als faillissementscurator. Prinses Chantal is 49 jaar en is afgestudeerd als fiscaal jurist, ze werkt als zelfstandig ondernemer. Samen hebben ze 2 dochters: Maria en Louise. Op 6 februari a.s. zal ons Prinselijk paar precies 25 jaar getrouwd zijn.

Prins Michel en Prinses Chantal komen beiden uit Noorbeek en doen hier dan ook al hun hele leven met de carnaval mee. Zo beleven ze veel lol met hun groep in de carnavalsoptocht. Samen met hun zijn ze steeds te vinden in de zaal of de plaatselijke cafés maar dit jaar gaan ze voorop als het Prinselijk paar van Noorbeek.

Prins Michel en Prinses Chantal zijn geen onbekenden in Noorbeek. Beiden hebben ze in hun jeugd meegewerkt aan het organiseren van de kinderzitting als leider van jeugd- en jongerenwerk Pandores. Daarnaast is Prins Michel actief in het kerkbestuur en sinds 2017 is hij beschermheer van Schutterij Sint Brigida in Noorbeek.

Als hobby kookt Prins Michel graan en het is dan ook geen wonder dat zij als gezin dan ook graag uit eten gaan en van een lekker wijntje kunnen genieten. Ook zit Prins Michel regelmatig op de fiets om aan zijn conditie te werken, iets wat de komende periode natuurlijk goed van pas zal komen.

Namens de carnavalsvereniging feliciteren we Michel en Chantal met hun uitroeping als Prins en Prinses van CV de Hèvers en we wensen hun een geweldig carnavalsseizoen toe.

2018 Zitting ter ere van Prins Ivan I en Prinses Céline I

Post date: Jan 19, 2018 11:41:38 AM

Vrijdag 5 januari verzamelden we ons voor de laatste keer in de Prinselijke residentie van Prins Ivan I en Prinses Céline voordat we vertrokken naar het Paviljoen voor onze jaarlijkse zitting. Na het openingswoord van president Rob werden onze gastverenigingen welkom geheten. Alle 3 onze gastverenigingen hadden dit jaar een link met Noorbeek. Aanwezig waren de Schnapsnaze uit Vijlen met Prins Ricky en Prinses Rowenna, de Naachroave uit Eijsden met Prins Roel en Prinses Marjolein en de Dweschdrievers uit Euverem met Prins Sander en hofnar Ton.

Tijdens de zitting traden de volgende artiesten voor ons op: dansgroep de Hèverinnekes, Marleen Rutten, Roland Broers uit Margraten in de buut als de zuigeling, Sven Ohne Girls, danspaar Eva en Bjorg, Ger Frencken in de buut als de sjöttekeuningin en als afsluiter Big Benny.

Na deze optredens was dan toch de tijd aangebroken om afscheid te nemen van ons eerste officiële Prinselijk Paar: Prins Ivan I en Prinses Céline I. 

Na een korte pauze werd de draagstoel door een 8-tal oud-prinsen de bühne opgedragen. Na een swingend dansje van deze oud-Prinsen kwamen geheel onverwachts Michel en Chantal Rompelberg-Schreurs tevoorschijn als Prins Michel I en Prinses Chantal I.

2018 Nieuwe Carnavalsvlaggen met logo Cv de Hèvers

Post date: Dec 14, 2017 10:14:57 PM

Kijk hier voor verdere informatie omtrent het bestellen van onze mooie carnavalsvlag ;

Mastvlag afmeting 200x150 Cm

Gevelvlag afmeting 150x100 Cm

https://sites.google.com/site/cvnoorbeek/activiteiten/mast-en-gevel-vlaggen

2017 Seizoen weer begonnen

Post date: Dec 14, 2017 11:13:01 AM

Zaterdag 11 november begon het seizoen voor de carnavalsvereniging weer. We kwamen om 19.15 uur bij elkaar in de Prinselijke residentie waar we voor de eerste keer onze nieuwe leden Barry Ritzen en Roger Beijers mochten verwelkomen. Nadat Prins Ivan I en Prinses Céline de nieuwe leden in hun orde hadden opgenomen vertrokken we naar Moelingen voor het jaarlijkse Karneval zonder Grenzen. Helaas waren in Moelingen 3 verenigingen niet aanwezig omdat zij een eigen activiteit op hun agenda hadden staan. Hierdoor was het minder druk dan we gewend zijn op de openingsavond van het seizoen. Mede door een optreden van Big Benny werd het toch een hele gezellige avond die we afgesloten hebben in de Prinselijke residentie 

Zaterdag 18 november bezochten we de zitting van CV de Puime in Wijlre. Vorig jaar waren de Puime bij ons te gast op de zitting en dit jaar hadden we de rollen omgekeerd. We kregen een keur van artiesten voorgeschoteld. Zo waren er diverse optredens uit Wijlre zelf maar ook konden we genieten van de Tiroler Teufel (ook al kregen zij gedurende hun optreden mechanische pech), Kölsch Platt en Erwin. Tijdens een live uitzending van L1 werd uiteindelijk Prins Noud I, Prinses Rowan en minister Rob uitgeroepen als heersers over het Puimerijk 2018. We eindigden de avond wederom in de Prinselijke residentie.

Zondag 19 november bezochten we met een delegatie van onze vereniging de jubileumreceptie van Harmonie Berggalm. We brachten hier onze felicitaties over vanwege het 90-jarig bestaan van de harmonie en tevens het 50-jarig jubileum van de drumband. Daarnaast feliciteerden we ook nog de 8 jubilarissen en in het bijzonder ons eigen lid Mark Klaassens die 25 jaar lid is van de harmonie. Een speciale felicitatie was er voor Jean Heijnen en Jef Jahae die beiden vandaag een Koninklijke onderscheiding mochten ontvangen uit de handen van onze Burgemeester.

Zaterdag 25 november stond alweer de laatste carnavalsactiviteit van het voorseizoen op het programma. We waren deze avond te gast op het Gemeenschappelijk Prinsenbal in Teuven. In Teuven waren tal van carnavalsverenigingen aanwezig die nog één keer samen carnaval wilden vieren alvorens de Adventstijd zou beginnen. Voor de allerlaatste keer gingen Prins Ivan I en Prinses Céline voorop en werd er nog eens gas gegeven in de polonaises. Rond de klok van 00.45 uur was dan toch echt de tijd aangebroken om terug te keren naar de Prinselijke residentie. Hier werd er nog lekker genoten van een overheerlijke kop soep, de eigen gemaakte koude schotel en diverse lekkere drankjes. Na het dankwoord van President Rob aan ons prinselijk paar voor hun gastvrijheid en het geweldige seizoen namen we druppelsgewijs afscheid en kon ons prinselijk paar zich gaan klaarmaken voor hun welverdiende vakantie naar Curaçao die voor deze zondag op de agenda stond. 

Oudere nieuwtjes vind je hieronder

Carnavalsdinsdag — Mar 20, 2017 3:58:34 PM

Carnavalsmaandag — Mar 20, 2017 3:31:50 PM

Carnavalszondag, de dag van de optocht — Mar 20, 2017 3:26:32 PM

Carnavalszaterdag — Mar 20, 2017 3:17:25 PM

Carnavalsvrijdag — Mar 20, 2017 3:10:07 PM

Zeer drukke laatste week — Mar 20, 2017 2:59:59 PM

Vastelaovendsgasten en receptie Kleindererre — Mar 20, 2017 2:24:45 PM

CV op bezoek bij de Djimmers in Moelingen — Feb 7, 2017 12:52:47 PM

CV bezoekt Euverem en Eys — Feb 7, 2017 12:41:20 PM

Receptie zeer druk en geslaagd — Jan 23, 2017 12:09:29 PM

43e Kinderzitting — Jan 20, 2017 12:26:04 PM

CV bezoekt zitting van de Schnapsnaze uit Vijlen — Jan 20, 2017 11:54:23 AM

Eerste uittreden met ons nieuw Prinselijk paar — Jan 9, 2017 7:15:56 PM

Prins Ivan I en Prinses Céline gaan voorop bij de Hèvers — Jan 9, 2017 7:09:15 PM

Zitting weer groot succes — Jan 9, 2017 7:00:18 PM

Groete Zitting "programma" is bekend ! — Dec 9, 2016 9:02:24 PM

Carnavalszaterdag — Feb 16, 2016 8:06:10 PM

Carnavalsvrijdag — Feb 16, 2016 7:50:55 PM

Zitting Appelgaard — Feb 16, 2016 7:41:56 PM

Alweer het laatste weekend voor carnaval — Feb 16, 2016 7:31:22 PM

Receptie CV de Kleindererre Sint-Geertruid — Jan 26, 2016 11:56:03 AM

Receptie CV de Hèvers — Jan 26, 2016 10:52:09 AM

Kinderzitting — Jan 26, 2016 10:28:09 AM

Prinsenreceptie CV der Vooseschtoets — Jan 26, 2016 9:58:32 AM

Bezoek aan L1 — Jan 26, 2016 9:32:59 AM

Eerste uittreden met Prins Olaf en Prinses Helga — Jan 10, 2016 7:10:25 PM

Olaf Pasmans prins van CV de Hèvers — Jan 10, 2016 7:03:58 PM

Zitting ter ere van Prins Frank I en Prinses Cindy — Jan 10, 2016 6:58:23 PM

Bezoek aan Moelingen — Jan 10, 2016 6:33:35 PM

Schlager 2016 — Jan 9, 2016 4:11:54 PM

Jubileumzitting Sibbe — Nov 28, 2015 11:56:09 AM

Bezoek Mechernich — Nov 28, 2015 11:47:13 AM

Prinsenbal Voeren — Nov 28, 2015 11:39:10 AM

Opening seizoen — Nov 18, 2015 6:33:46 PM

Jaarlijkse familiedag — Sep 3, 2015 5:10:06 PM

Bruiloften binnen onze verenigingen — Sep 3, 2015 5:01:04 PM

Weidefeest en trekker tourtocht in Eckelrade — Sep 3, 2015 4:51:07 PM

Koninklijke onderscheiding Ron Moonen — Apr 23, 2015 9:53:48 PM

Carnavalsdinsdag — Mar 22, 2015 11:43:01 AM

Carnavalsmaandag en een huiskamerconcert !! — Feb 24, 2015 7:36:36 PM

Carnavalszondag met de Grote optocht — Feb 24, 2015 7:30:37 PM

Bezoek sleuteloverdracht en officiële opening — Feb 24, 2015 7:14:29 PM

Bezoek Bim Bam, St.Brigida School en Maastricht — Feb 24, 2015 6:47:01 PM

Laatste week voor carnaval — Feb 24, 2015 6:31:56 PM

Receptie CV de Kleindererre Sint-Geertruid — Feb 1, 2015 1:38:53 PM

Zitting CV de Boemelaire Wahlwiller — Jan 31, 2015 3:32:28 PM

Kinderzitting Noorbeek — Jan 31, 2015 3:23:07 PM

Prinsenreceptie CV de Nachdravers Termaar — Jan 31, 2015 3:13:45 PM

Receptie CV der Vooseschtoets Epen — Jan 31, 2015 3:04:28 PM

Zitting CV de Berggeite Bemelen — Jan 31, 2015 2:44:38 PM

Jubileumzitting CV de Breuzelère Mechelen — Jan 18, 2015 3:30:03 PM

Prinsenreceptie CV de Hèvers — Jan 18, 2015 2:48:34 PM

Receptie CV de Böschule Sibbe — Jan 18, 2015 1:46:08 PM

Prins Frank I — Jan 18, 2015 1:34:35 PM

Grote zitting — Jan 18, 2015 1:18:46 PM

Gemeenschappelijk prinsenbal te Teuven — Dec 7, 2014 2:13:03 PM

Zitting CV de Rieste — Dec 7, 2014 1:59:49 PM

Duitse avond — Dec 7, 2014 1:29:56 PM

Opening nieuw carnavalsseizoen — Dec 7, 2014 1:22:28 PM

Bruiloft Mark en Jessica — Oct 26, 2014 9:59:22 AM

Familiedag — Oct 26, 2014 9:49:51 AM

Aswoensdag — Apr 5, 2014 11:33:51 AM

Kindermiddag en auw wieverbal — Apr 5, 2014 11:27:07 AM

Carnavalsmaandag — Apr 5, 2014 11:00:02 AM

Optocht en een jarige Prins Rob I — Apr 5, 2014 10:30:33 AM

Heilige mis, opzetten Hèver en Ret, Jello & Green party — Apr 5, 2014 10:17:57 AM

Sleuteloverdracht — Apr 5, 2014 9:59:02 AM

Schoolcarnaval, ziekenbezoek en bezoek Maastricht — Mar 15, 2014 2:46:55 PM

3 jaar op rij naar het Knoevelemint — Mar 15, 2014 2:32:43 PM

Laatste weekend voor de carnaval — Mar 15, 2014 2:09:43 PM

Jubileumreceptie CV de Wuif — Mar 15, 2014 1:40:02 PM

Receptie Gemeenteprins — Mar 15, 2014 1:24:42 PM

Jeugd prins(es) Foto's — Feb 20, 2014 10:59:05 AM

Jeugdprinses Lisa I — Feb 17, 2014 3:28:11 PM

Kinderzitting — Feb 17, 2014 3:05:14 PM

Jubileumreceptie CV de Vooseschtoets Epen — Feb 17, 2014 2:26:19 PM

Zitting CV de Druugsjliepers — Feb 4, 2014 11:05:47 AM

Receptie CV de Öss — Jan 29, 2014 5:19:54 PM

Zitting in Termaar — Jan 29, 2014 5:15:29 PM

Receptie CV de Klenderaire — Jan 29, 2014 5:07:41 PM

Hap en stap tour — Jan 29, 2014 5:02:52 PM

Receptie CV de Waterratte — Jan 29, 2014 4:54:48 PM

Bezoek zitting CV de Gaarekiekere — Jan 29, 2014 4:49:45 PM

Receptie Prins Rob I en Prinses Vera — Jan 29, 2014 4:40:40 PM

Eerste uittreden met Prins Rob I naar Sibbe — Jan 19, 2014 12:52:45 PM

Zitting ter ere van Prins Jurgen I — Jan 19, 2014 12:43:30 PM

Laatste uittreden met Prins Jurgen in Moelingen — Dec 2, 2013 6:42:11 PM

7 x 11 jaar CV de Rieste — Nov 25, 2013 9:07:22 PM

Te gast bij een Noorbeekse Prins in het buitenland — Nov 25, 2013 8:39:52 PM

Opening carnavalsseizoen — Nov 25, 2013 8:23:40 PM

Geboortes — Oct 6, 2013 12:05:10 PM

Familiedag — Oct 6, 2013 11:03:48 AM

Jubileum Pandores — Aug 10, 2013 1:50:35 PM

Gouden Bruiloft — Jun 2, 2013 1:23:18 PM

Bezoekje Hei op feesten Banholt — Jun 2, 2013 1:17:07 PM

Housewarming — Jun 2, 2013 1:10:46 PM

12,5 jarige bruiloft van onze voorzitter — Jun 2, 2013 12:58:52 PM

Aswoendag — Jun 2, 2013 12:53:16 PM

Carnavalsdinsdag — Jun 2, 2013 12:44:48 PM

Carnavalsmaandag — Jun 2, 2013 12:27:08 PM

Carnavalszondag — Jun 2, 2013 12:19:17 PM

Heilige mis en de Ret, Yellow & Green Party — Jun 2, 2013 11:42:32 AM

Sleuteloverdracht Gemeente Eijsden-Margraten — Feb 19, 2013 2:12:50 PM

Carnaval begint op de St. Brigida school — Feb 19, 2013 1:56:44 PM

Carnaval op het Gouvernement — Feb 8, 2013 10:25:36 AM

Druk laatste weekend — Feb 8, 2013 10:21:13 AM

Naomi Geron nieuwe jeugdprinses CV de Hèvers — Jan 28, 2013 6:42:05 PM

39e Kinderzitting — Jan 28, 2013 6:04:24 PM

Noorbeeks bloed bij Prins Noel en Jeugdprins Mike — Jan 27, 2013 9:54:42 AM

Receptie Sint-Geertruid en Zitting Voeren — Jan 27, 2013 9:38:13 AM

Zitting CV de Djimmers Moelingen — Jan 20, 2013 10:50:30 AM

Bezoek receptie CV der Vooseschtoets — Jan 20, 2013 10:35:59 AM

Bezoek zitting CV de Gaarekiekere — Jan 13, 2013 1:10:55 PM

Receptie Prins Jurgen I zeer gezellig — Jan 12, 2013 4:32:26 PM

Ben Kleijnen erelid CV de Hèvers — Jan 12, 2013 4:27:24 PM

Jubileumreceptie Waterratte — Jan 10, 2013 8:35:10 PM

1e uittreden Prins Jurgen I — Jan 10, 2013 8:17:35 PM

Jurgen Deckers nieuwe Prins CV De Hèvers — Jan 5, 2013 6:23:26 PM

Zitting ter ere van Prins Juan I — Jan 5, 2013 5:53:58 PM

Nieuwe leden bij de CV — Nov 26, 2012 10:04:23 AM

Belsj weekend — Nov 26, 2012 9:17:56 AM

Seizoen weer officieël geopend — Nov 19, 2012 9:23:35 AM

Familiedag — Oct 15, 2012 10:05:07 AM

Carnavalsdinsdag — Mar 20, 2012 8:10:03 PM

Carnavalsmaandag — Mar 20, 2012 6:33:49 PM

Carnavalszondag — Mar 13, 2012 7:40:17 PM

Heilige mis en de Red, yellow & green Party — Mar 13, 2012 7:00:05 PM

Sleuteloverdracht Gemeentehuis — Mar 9, 2012 3:01:11 PM

Hijsen BCL-vlag & kindercarnaval op de basisschool — Feb 23, 2012 3:16:47 PM

Kneuvellemint — Feb 23, 2012 2:12:53 PM

CV bezoekt Appelgaard, Rieste en Waggelerre — Feb 16, 2012 6:35:29 PM

Veel bezoekers in Banholt bij het Auw-wieverbal — Feb 14, 2012 6:21:08 PM

CV bezoekt receptie Brakkelerre Eckelrade — Feb 14, 2012 5:55:26 PM

Bart Elissen jeugdprins van Noorbeek — Feb 6, 2012 6:57:58 PM

Kinderzitting weer groot succes — Feb 6, 2012 6:40:36 PM

CV bezoekt receptie CV de Kleindererre — Feb 6, 2012 6:30:19 PM

CV bezoekt het LVK in Margraten — Feb 6, 2012 5:53:05 PM

CV bezoekt 3 prinsenreceptie's — Jan 30, 2012 3:38:19 PM

Opname LVK-filmpje — Jan 23, 2012 4:00:39 PM

Bezoek zitting Eijsden — Jan 23, 2012 3:14:53 PM

Bezoek zitting Partij — Jan 15, 2012 1:59:30 PM

Prinsenreceptie Prins Juan I — Jan 14, 2012 1:50:56 PM

Schlager "ich bin 't kwiet" — Jan 13, 2012 12:37:33 AM

Kinderzitting programma 2012 — Jan 12, 2012 10:14:55 PM

Bezoek prinsenreceptie CV de Böschuule Sibbe — Jan 9, 2012 11:50:42 AM

Juan Loo uitgeroepen tot Prins Juan I 2012 — Jan 8, 2012 3:42:57 PM

Jubileumreceptie een succes — Dec 7, 2011 8:12:54 PM