Dansgroep Dynamiek

Als separate vereniging, maar zeker gelieerd aan onze carnavalsvereniging,

bestaat sinds 1984 Dansgroep de Hèverinnekes. tegenwoordig genaamd Dansgroep Dynamiek


Stichting Dansgroep de Hèverinnekes is bij notariële akte opgericht op 22 januari 1996.

Vanaf de oprichtingsdatum tot 2001 is Dansgroep de Hèverinnekes steeds een actieve vereniging geweest die veel successen behaald heeft op vele nationale en internationale toernooien, waaronder provinciale -, nationale – en Europese kampioenschappen. Dansgroep de Hèverinnekes stond in die tijd hoog aangeschreven en werd vaak gevraagd voor optredens in en buiten de regio. Na de eerder genoemde einddatum was het een vereniging in ruste.

Doorstart Dansgroep de Hèverinnekes

Eind 2010 hebben een aantal ouders het plan opgevat om te bekijken of er animo was bij de schooljeugd van Noorbeek om te gaan dansen in een nieuw op te richten dansgroep. De belangstelling was enorm en het initiatief werd door vele ouders toegejuicht. Na een eerste bijeenkomst met de ouders leverde dit een ledenaantal op van 15 dansende meiden, variërend in leeftijd van 7 – 10 jaar. De dames verzorgden hun eerste officiële optreden tijdens de carnavalszitting ter ere van Prins Eduard I en Prinses Nicole, op 6 januari 2012.

De doelstelling is, zeker in het begin, om de kinderen op een leuke manier te laten trainen en hier en daar een uitvoering te verzorgen. Het is, in ieder geval voorlopig, zeker niet de bedoeling om te gaan deelnemen aan toernooien, wedstrijden etc.


Dansgroep de Hèverinnekes veranderde in 2018 de naam naar dansgroep dynamiek en hebben nu ook een eigen website;

www.dansgroepdynamiek.nl