Pijn bij honden coach

Pijn Coach voor honden

Pijn is iets waar bijna elke hondeneigenaar vroeg of laat mee te maken krijgt. Alleen laat een hond niet altijd even duidelijk zien dat hij pijn heeft.

Het herkennen van pijn bij honden is belangrijk voor de hond, eigenaar én omgeving. Het beïnvloedt de kwaliteit van leven. Pijn, maar ook angst, stress, gezondheids- en gedragsproblemen versterken elkaar.

Een Pijn Coach adviseert, begeleidt en ondersteunt hondeneigenaren om (onopgemerkte) pijn en ongemak bij honden zo veel mogelijk te voorkomen en/of op te lossen.


Wat kan de Pijn Coach voor jou betekenen?

De Pijn Coach denkt met je mee, over bijvoorbeeld:

    • Hoe voorkom je zoveel mogelijk pijn, ongemak en gedragsproblemen? Voor de jonge opgroeiende hond, maar ook voor de ouder wordende hond.

    • Wat kan ik het beste doen als mijn hond geopereerd is en moet revalideren?

    • Mijn hond heeft een chronische aandoening, heeft hij hier door ook pijn en wat kan ik zelf doen?

    • Mijn hond is gevallen of gebeten. Zijn verwondingen zijn genezen, maar ik merk toch veranderingen bij mij hond. Hoe kan dat? De geestelijke en lichamelijke impact van een val of bijtincident zijn soms groter dan op het eerste oog lijkt. Hoe kan je jouw hond daar het beste in begeleiden?

    • Het wil 'niet vlotten' met mijn hond, maar een oorzaak is nog steeds niet gevonden? Kan het zijn dat hij toch pijn heeft? Soms is een helikopter view bij honden met gedrag- en/of gezondheidsproblemen nodig. De Pijn Coach vraagt alle informatie op bij alle betrokkenen en helpt om alle mogelijke oorzaken en oplossingen voor je op een rijtje te zetten, zodat je daar mee naar een dierenarts of specialist kan.

De Pijn Coach weet wat er mogelijk is, zowel regulier en als complementair. Samen zoeken we een oplossing die werkt voor jouw hond.

Coaching/Begeleiding

Als je hond pijn heeft, komt er ontzettend veel op je af. Wat is er mogelijk, wat kan je doen? Je bent er dagelijks mee bezig en weet soms gewoon niet of je het ‘wel goed’ doet. De Pijn Coach monitort en evalueert de voortgang bij jouw hond en adviseert je over de mogelijkheden. Soms zie je zelf de kleine stapjes vooruit niet meer en kan het helpen om een onafhankelijk iemand met je mee te laten kijken.

De Pijn Coach kan helpen een lijst met vragen/punten op te stellen die je met de behandelaar kan bespreken.

Verder kan de Pijn Coach als tussenpersoon functioneren tussen bijvoorbeeld hondeneigenaar, fokker, dierenarts en specialist.

Achtergrond Pijn Coach

Een Pijn Coach heeft de afgelopen jaren veel tijd geïnvesteerd in zijn of haar opleiding. De Opleiding Pijn bij Honden in 2018, 2019 en 2020 heeft hij/zij gevolgd. En hebben de Pijn Coaches een uitgebreid netwerk. De Pijn Coaches komen 4 keer per jaar bij een voor uitwisseling van kennis en ervaringen.