پیشنهاد من

طرح توجیهی جذب سرمایه برای تجاری سازی پمپ خلأ بارومتری موتوری

معرفی طرح و سابقه‌ی متقاضی

پمپ خلأ بارومتری موتوری دارای ثبت اختراع شماره 74824 مورخ 11ر2ر91 است (این اختراع، اختراعی بین المللی است و کپی زنی از هیچ نمونه‌ی خارجی نیست). مجموعاً در حدود پنج سال تحت حمایت یک شرکت کوچک خصوصی و سپس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان همزمان با انجام کارهای تحقیقی مربوطه نمونه‌های آزمایشی متعددی از این نوع پمپ خلأ ساخته و رفع عیب و تست شدند و نهایتاً در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نمونه‌ی نیمه صنعتی آن ساخته شد و به طور موفقیت آمیزی کلیه تستهای لازم روی آن انجام شد. این نمونه هم اکنون به عنوان پیش نمونه‌ی تولیدی در کارگاه ما آماده ارائه است.

نمونه‌ای که در این سایت ارائه شده است معرفی کننده‌ی محدوده‌ی وسیعی از این نوع پمپ (و دمنده) در ابعاد و قابلیت‌های مختلف، ولی با همین تکنولوژیِ حمایت شده توسط ثبت اختراع، می‌باشد که تولید و عرضه‌ی آنها به بازارهای داخلی و بین المللی هدف این پیشنهاد برای سرمایه گذاری است.

همان طور که در سایت اشاره شده است چند قابلیت تحقیق و توسعه‌ای که حتی مراحل آزمایشی خود را پشت سر گذاشته‌اند برای توسعه قابلیت‌های این پمپ به صورت محصولات جداگانه‌ی برتر وجود دارند که همزمان با تولید و فروش این نوع پمپ در کوتاه مدت کارهای آنها تمام خواهد شد و در خط تولید قرار خواهند گرفت. این محصولات ارزش افزوده‌ی بیشتری حاصل خواهند نمود.

متقاضی جذب سرمایه (بنده) که مدیر عامل شرکت خلأ گستران آرمان خواه است در حال حاضر تنها مالک مادی و معنوی این ثبت اختراع است. او محقق فیزیک و دارای ایده‌های بدیعی در این رشته است (که ایده‌ی این اختراع در خلال همین تحقیقات به ذهن او متبادر شد)، که مهمترین آنها به صورت کتاب و مقاله‌های بین المللی منتشر شده و مجموعه‌ی آنها در سایت زیر گردآوری شده است:

https://sites.google.com/site/scientificpapersofhamidvansari

مطالعات بازار و شاخص‌های مالی و اقتصادی

پمپ‌های خلأ دارای انواع گوناگونی هستند و تقریباً هر صنعتی به طور مستقیم یا غیر مستقیم از آنها در سیستم‌های خلأ مربوط به خود استفاده می‌کند. به برخی از صنایعی که در آنها از پمپ خلأ استفاده می‌شود در زیر اشاره می‌شود:

از خلأ پایین و متوسط، که این پمپ به صورتی که نمونه‌ی نیمه صنعتی آن ارائه شده در این محدوده محسوب می‌شود، در بسیاری از صنایع از جمله صنایع زیر استفاده می‌شود (قابل توجه است که نتیجه‌ی یکی از موارد تحقیق و توسعه‌ای که در بالا به آن اشاره شده تولید این پمپ در محدوده‌ی خلأ بالا (High Vaccum) خواهد بود که موارد مصرف ویژه‌تر و گران‌تری دارد):

- در بیمارستان‌ها برای سیستم‌های ساکشن، و دستگاه اتوکلاو

- در سیستم‌های وکیوم مرکزی مثل ساکشن مرکزی بیمارستان‌ها، شیردوش مرکزی دامداری‌ها، تمیزکننده‌ی مرکزی صنایع نساجی و سالن‌های رنگ خودروسازی، و ....

- در صنعت قند برای ایجاد خلأ در سیستم‌های تغلیظ، اواپراسیون، و فیلتراسیون

- در صنعت چاپ برای سیستم فوت و مک مرکزیِ ماشین‌های چاپ و صحافی

- در آزبست برای آبگیری از خمیر آزبست

- در صنعت آجر، چینی و سرامیک برای ایجاد خلأ و هواگیری در واحد اکسترودر

- در نساجی برای خشک کردن و آبگیری پارچه، و تخلیه‌ی بخار از دستگاههای دکاتور

- در صنعت معادن و فلزات برای فیلتراسیون، فلوتاسیون، کنسانتره، ریخته‌گری در خلأ، و در متالوژی

- در صنعت پلاستیک و لاستیک برای ساخت ظروف و قطعات پلاستیکی به روش واکیوم فرمینگ، ایجاد خلأ، استفاده در اکسترودر، تخلیه‌ی هوای داخل لاستیک، و در پروسه‌های قالب‌ریزی پلاستیک‌های کامپوزیت (‌VRTM)

- در صنایع غذایی برای سیستم‌های اواپراسیون و تغلیظ، هواگیری در تولید آبمیوه و کنسانتره، بسته‌بندی مواد غذایی در خلأ، و سرخ کردن غذا در خلأ (ماهی‌تابه‌های خلأ)

- در صنعت کاغذ و چوب برای خشک کردن و آبگیری از خمیر کاغذ، و. عملیات اشباع چوب در خلأ

- در کشتارگاهها برای تخلیه و پخت امعاء و احشاء داخلی، و جمع‌آوری پرهای مرغ‌های کشتار شده

- در صنعت ماکارونی و سوسیس برای ایجاد خلأ و هواگیری در دستگاههای پرس

- در صنایع شیمیایی و دارویی برای تخلیه‌ی مخلوط‌های گاز و بخار، خشک کردن، ایجاد خلأ در رآکتورها، حباب‌گیری هوای داخل مواد، آب‌گیری از خمیر صابون، آماده‌سازی چسب، و. تقطیر

- در صنعت شیشه و بلور برای ایجاد خلأ و هواگیریِ قالب‌های شیشه و بطری

- برای انتقال مواد در صنایع دخانیات، کاغذ، مواد گرانول و PNV، ورقه‌های فولادی، و ....

- در ساخت لوله‌های پولیکا و پلی‌اتیلن برای هواگیری از وان‌های واکیوم

- در صنعت نفت و پتروشیمی برای تقطیر فرآورده‌ها، فیلتراسیون، جایگزین انژکتورهای بخار، ایجاد خلأ، و هواگیری در پروسه‌های مختلف

- در صنعت آب و فاضلاب برای هواگیری پمپ‌های با NPSH کم

- در صنعت سیم و کابل برای تخلیه‌ی هوای کوره‌ی عملیات حرارتی

- در نیروگاه‌ها برای کندانسور خلأ، توربین‌های بخار، و هواگیری از آب

- در تولید لامپ‌های روشنایی

- در واحدهای صنعتی لبنی

- در صنعت بسته‌بندی در خلأ

- برای متراکم‌سازی زباله

- در صنعت ساخت فلاسک‌ها

- در پروسه‌ی پاک‌سازی

- در سرویس‌های اِرکاندیشن برای برداشتن همه‌ی آلودگی‌ها از سیستم قبل از شارژ با سردکننده

- برای کاربردهای پزشکی مثل رادیوتراپی، رادیوجراحی، و رادیودارویی

- برای راندن تعدادی از وسایل پرواز در اغلب هواپیماها

- برای تجهیزات آنالیز گاز، مایع، جامد، سطح و مواد حیاتی

- در صنعت لایه‌گذاری‌های خلأ برای دکور (MDF)، مقاوم‌سازی، صرفه جویی در انرژی، و برای کوتینگ‌های سخت برای موتور

- در صنایع مربوط به انرژی هسته‌ای

پمپ‌های خلأ مورد استفاده در صنایع مختلف دارای انواع گوناگونی هستند. دو پارامتر عمده‌، تعیین کننده‌ی اصلی در انتخاب یک پمپ خلأ توسط مشتری است: نخست کیفیت خلأی که پمپ به دست می‌دهد (یا حداقل فشار قابل حصول توسط پمپ)، و دوم سرعت پمپاژ پمپ خلأ، که مقیاسی است برای حداقل زمانِ رسیدن به حداقل فشار قابل حصول برای یک حجم ثابت از محفظه‌ی خلأ. پس از آن که دو پارامتر اصلی کیفیت خلأ و سرعت پمپاژ توسط مشتری بر حسب نیاز فنی‌اش برگزیده شد پارامتر مهم بعدی قیمت (با فرض مطلوب بودن کیفیت پمپ) است. از میان انواع پمپ خلأ، دو نوع از آنها دارای رواج بیشتری در صنایع مختلف هستند: اول پمپ خلأ رینگ آبی (که علت عمده‌ی محبوبیت بیشتر آن قیمت نسبتاً پایین خرید آن است (و نه البته هزینه کار و نگهداری و تعمیرات آن که اینگونه نیست))، و دوم پمپ خلأ روتاری (که علت عمده‌ی روی آوردن به آن کیفیت خلأ نسبتاً خوب آن است).

بر حسب تحقیقات میدانی به عمل آمده و نیز لیست قیمت‌های منتشر شده توسط تولید و توزیع کنندگان پمپ خلأ (مثلاً صفحه‌ی http://asiavacuumpumps.com/%D9%84%DB%8C%D8%B3%D8%AA%D9%82%DB%8C%D9%85%D8%AA.aspx را ببینید) قیمتِ نوعی یک پمپ خلأ رایج در بازار که دارای ویژگی‌های کیفیت خلأ و سرعت پمپاژ تقریباً نزدیک به نمونه‌ی نیمه صنعتی پمپ خلأ بارومتری موتوری ساخته شده توسط ما باشد به طور متوسط بین 5 تا 10 میلیون تومان است، و این در حالی است که بر اساس محاسبات انجام شده قیمت پمپ ما از مدل نمونه‌ی ساخته شده (به عنوان طرح نیمه صنعتی) با احتساب تمام هزینه‌ها و سود و مالیات، حداکثر 2 میلیون تومان به دست مشتری خواهد رسید.

در کشور ما تنها در حدود پنج تولید کننده‌ی پمپ خلأ (از نوع رینگ آبی و روتاری) وجود دارد که تولیدات آنها به هیچ وجه کفاف سرویس دهی به صنایع موجود و در حال گسترشِ نیازمند به پمپ خلأ را نمی‌دهد و از همین رو عمده نیاز داخلی به انواع پمپ خلأ با واردات از خارج تأمین می‌شود. به همین دلیل تولید انواع مختلف پمپ خلأ بارومتری موتوری می‌تواند بخش قابل توجهی از نیاز صنایع داخلی به پمپ خلأ را تأمین نماید. علاوه بر این، هدفِ مهمتر، توزیع جهانی این محصول است زیرا همان طور که گفته شد این پمپی نو در جهان است و با توجه به ویژگی‌های منحصر به فرد خودش (سرعت پمپاژ بالا و کیفیت خلأ بهتر از پمپ‌های خلأ روتاری) و قیمت بسیار پایین‌تر آن به راحتی قادر است جایگزین بسیاری از پمپ‌های خلأ، به ویژه پمپ خلأ بسیار رایج رینگ آبی، در بازارهای خارجی (و نیز داخلی) شود.

مطالعات فنی طرح

برای آشنایی با مبانی نظری و عملی طرح، مطالعه‌ی مقاله‌ی زیر که در همین رابطه در صفحهی زیر نگاشته شده است مفید است:

https://sites.google.com/site/barometricvacuumpump/pumpmechanism

طرح تجاری و درخواست و انتظارات از سرمایه‌ گذاری

تولید این نوع پمپ خلأ دارای پشتوانه‌ی چند سال کار فکری و عملی مداوم و هزینه کردن زمانی و ریالی و حتی از دست دادن سلامتی برای تداوم کار و حصول بهترین نتیجه است. اکنون در نقطه‌ای هستیم که در حالی که پیش نمونه‌ی تولید ارائه شده است و کلیه مسیر آینده به روشنی ترسیم شده است از لحاظ بودجه برای ادامه‌ی مسیر در تنگنا قرار گرفته‌ایم و در حالی که هنوز بابت استقراض‌های قبلی برای کار در تنگنای فشار پرداخت اقساط و بدهی‌ها هستیم معقول به نظر نمی‌رسد که زیر بار استقراض‌های جدیدتر برویم. از این رو فعلاً تصمیم بر این شده است که در جهت جلب سرمایه گذار اقدام شود تا پس از بررسی نتایج و اطمینان از این که کار، بدون اشکال و حتی با سرعت و کیفیت بهتر بر مسیر پیش بینی شده‌ی خود پیش می‌رود در جهت مشارکت با سرمایه گذار علاقه‌مند اقدام صورت گیرد.

برای ارزیابی اولیه‌ی پنانسیل سود دهی این طرح، برآورد قیمتی در مورد همین نمونه‌ی نیمه صنعتی می‌شود: قیمت تمام شده‌ی تولید این مدل از این نوع پمپ به نحو قابل ملاحظه‌ای پایین است. ارزیابی هزینه‌ها برای همین نمونه‌ی تولیدی ارائه شده در سایت (البته با تضمین سرعت پمپاژ حداقل 150 m3/h (با تعویض الکترو موتور)) با منها کردنِ استفاده از امکانات کارگاهی تراش و فرز و جوشکاری، حداکثر به این قرار است: 1- خرید: خرید الکترو موتور به قیمت 400000 تومان، خرید مواد خام عمدتاً فلزی و دیگر موارد مورد نیاز (مثل اورینگ و فنر و ...) به قیمت حداکثر 750000 تومان، مجموعاً 1150000 تومان. 2- هزینه نیروی انسانی: برای ساخت هر دستگاه حداکثر 60 نفر-ساعت زمان لازم است که با در نظر گرفتن دستمزد 4700 تومان برای هر ساعت برای یک کارگر-تکنسین، مبلغ 282000 تومان لازم است. مجموع موارد 1 و 2 می‌شود 1432000 تومان.

روشن است که در صورتی که از تقاضای بازارِ این محصول اطمینان حاصل باشد و این محصول با قیمت کاملاً رقابتی 2 میلیون تومان به دست مشتری برسد با توجه به این که پمپ‌های خلأ با قابلیت مشابه آن در بازار با قیمتی بین 5 تا 10 میلیون تومان فروخته می‌شوند حاشیه سود وسیعی به ویژه در تیراژ تولید می‌توان برای آن تصور کرد، و این سود هنگامی باز هم افزایش می‌یابد که به عنوان یک کالای دانش بنیان معاف از مالیات به بازار عرضه شود به ویژه این که از حمایت ثبت اختراع نیز برخوردار است و امکان رقابت به دیگران نمی‌دهد.

کاملاً روشن است که لازم است از لحاظ تئوری و عملی، سرمایه گذار از مفید و اقتصادی بودن طرح و صداقت مجری آن اطمینان کسب نماید. آن چه در بخش‌های قبل و در صفحات معرفی شده آمده است دارای مطالب کافی از لحاظ اقناع تئوریک طرح است، با این حال آماده‌ی ارائه‌ی توضیحات شفاهی و پاسخ گویی حضوری به هر گونه ابهامی در این زمینه هستیم. اما در زمینه‌ی اقناع عملیِ سرمایه گذار، طرح تجاری به صورت پلکانی و تدریجی ارائه خواهد شد تا در صورت عدم اقناع در همان مراحل ابتدایی و قبل از آن که عملاً هزینه‌ی قابل توجهی شود ادامه طرح منقطع شود.

در حال حاضر کلیه طرح‍ها و پروسس شیتهای لازم برای تولید پنج مدل تولیدی از این نوع پمپ خلأ با سرعت‌های پمپاژ به ترتیب 17، 53، 104، 155، و 192 متر مکعب بر ساعت آماده شده است. در نظر است در ابتدا از هر کدام از این مدلها حداکثر دو نمونه تولید شود. با تهیه کاتالوگ و فیلم از کارکرد و قابلیتهای این نمونه‌ها و شرکت دادن آنها در نمایشگاه‌های صنعتی در سطح کشور و نیز در فروشگاه‌ها و نمایندگی‌های فروشِ انواع پمپ خلأ در تهران، پس از اخذ سفارش و عقد قراردادِ خرید، اقدام به تولید یک ماهه هر مدل سفارش داده شده خواهد شد. در آینده پس از توزیع کافی این مدلها، اقدام به تولید و ارائه مدل‌های بزرگتر با سرعتهای پمپاژ تا هزار متر مکعب بر ساعت خواهد شد. انجام این طرح لزوم سرمایه گذاری قابل توجه اولیه را مرتفع می‌کند و از ریسک پذیری نسبتاً پایینی برای سرمایه گذار برخوردار است. در صورت تمایل به مذاکره در مورد احتمال ورود در مشارکت و جزئیات آن با ما تماس بگیرید.

با احترام

حمید وثیق زاده انصاری

مدیر عامل شرکت خلأ گستران آرمان خواه

09131013484

32659887-031

hvansari@gmail.com

اصفهان – خیابان 22 بهمن – پلاک 171 (ساختمان غدیر شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان) – شرکت خلأ گستران آرمان خواه