Josep Maria Pujol I boira

Josep Maria Pujol i Boira, nascut a Sants l'any 1952.

"Conec la Casa de Reconciliació i el barri de Can Serra, l'any 1975, i hi vaig a viure el 1976.

L'Hospitalet m'enamorà, i des d'aleshores he viscut també a Collblanc, Bellvitge, el Centre, i ara un altre cop a Collblanc-La Torrassa.

Amb estudis de Teologia i de Gestió d'ONG, he treballat en una cooperativa de reciclatge, a Pubilla Cases, i en la direcció d'una ONG de l'àmbit de la salut.

Implicat en la vida sociopolítica i eclesial de la ciutat, vaig acabar la vida laboral al grup municipal d'ICV-EUiA.

Membre del Consell de Ciutat.

Des de l'any 2012 miro de contribuir a la convivència, la confiança entre les diferents tradicions religioses i conviccions de la ciutat; des del Fòrum l'Hospitalet".

L'Hospitalet, març 2020. Josep Maria Pujol i Boira.

Vaig preparar i gestiono la web Forum l'Hospitalet. Camins de confiança

Som gent que ens hem anat trobant motivats pel que havíem vist al Fòrum Català de Teologia i Alliberament, al Fòrum Social Català, a grups de diàleg interreligiós, a Taizé… o tantes altres experiències similars.

Fer camins de confiança entre les diferents opcions de consciencia, pensament o religió a l’Hospitalet, i posar en relleu les experiències alliberadores

Camós, Joan; Cervera, Quim. Diversitat religiosa a l'Hospitalet. L'Hospitalet de Llobregat: Centre d'estudis de l'Hospitalet, 2020.

Aquest llibre plasma la diversitat religiosa, espiritual i conviccional que es pot trobar a l'Hospitalet. Un llibre que vol ser una eina útil a la convivència i a les formes de construir una ciutat més justa i solidària. Amb els coneixements del llibre, es vol contribuir a normalitzar el fet religiós i conviccional i visibilitzar-lo i analitzar la diversitat i a la vegada contribuir a augmentar la tolerància, el respecte i la fraternitat entre la diversitat. Aquesta diversitat que avui ens sembla un fet nou, de fet ja és una realitat a finals del segle XIX i es presenta en el llibre la història de la primera església evangèlica al carrer Xipreret, ja al 1876. La publicació també voldria obrir oportunitats per relacionar les diferents comunitats religioses i espirituals així com les entitats i grups que expressen diferents conviccions i que col·laboren a enriquir la ciutat amb la diversitat.


[coordinació]. Quan respirar ens costa: la unió ens dóna l'alé = Cuando respirar nos cuesta: la unión nos da el aliento. Barcelona: [Associació Catalana de Fibrosi Quística], 2001.

"L’Associació Catalana de Fibrosi Quística, es constituí el 18 de juny de 1988, a partir d’un grup de pares d’afectats d’aquesta malaltia que veieren els avantatges de col·laborar junts en benefici dels pacients i les seves famílies. Des d’aleshores ha sigut molta la feina per assolir la millora de la qualitat de vida dels afectats de Fibrosi Quística i les seves famílies, lluitant a la vegada contra les causes d’aquesta malaltia.

Aquest llibre recull els 10 primers anys d’aquesta tasca, i de vida associativa"


¿Vols actualitzar la teva pàgina de L'H Escriu?

Utilitza aquest enllaç i envia'ns la informació omplint el formulari:

Darrera actualització: 25/02/2021