Festivitats i tradicions

LA JAIA QUARESMA JA ÉS AQUÍ! (2 de març)

Com cada any, el dimecres de cendra comença la quaresma i per això dimecres vàrem poder veure la representació de la Jaia Quaresma i el mag Xiviu al pati de l'escola. Tot varen ser rialles però també vàrem tenir algun ensurt perquè la Jaia només feia polissonades i ens volia pegar amb la granera.

Dos braços, set cames, nas gros, peus petits,

la jaia quaresma ja torna esser aquí.

Amb unes graelles i amb un bacallà,

cada setmana una cama perdrà.

PER CARNAVAL TOT S'HI VAL! (setmana del 21 de febrer)

Com ja ens va anunciar el Rei Carnestoltes divendres passat, ens esperava una setmana ben divertida i alegre. Cada dia ens anunciava com havíem de venir vestits durant aquesta setmana.



Dilluns cap divertit!

Dimarts calcetins diferents!

Dimecres alguna cosa pel coll!

Dijous disfressa lliure!

Per acabar aquesta gran setmana de carnaval hem fet una gran desfilada al pati de l'escola on hem compartit amb tot infantil. Hem pogut retrobar-nos tots junts una altra vegada i gaudir aquest moment.

VID_20220224_170608.mp4

PINTA CARES (23 de febrer)

Darrera setmana de carnaval i encara seguim amb les activitats dedicades a aquesta. Ahir ens va tocar pinta cares! Ho vàrem fer amb aquarel·la i varen quedar fantàstics. Havia unicorns, pirates, ratolins, moixets, cucs, tigres, fantasmes, minnie mouse...

DISFRESSAR-SE EL COS! (18-21 de febrer)

Quan va començar la setmana de carnaval ho vàrem fer amb l'activitat de disfressar-se la cara, per això ara ens toca disfressar-nos el cos! Dibuixam amb témpera la disfressa que volem dur: princeses, superherois, abelles, pirates, diferents personatges...

DE TARD O DE PRIMER, CARNESTOLTES PEL FEBRER (setmana del 7 de febrer)

Aquesta setmana hem començat amb les propostes de carnaval a l'aula. La primera de totes ha estat disfressar-se la cara!

Tenien diferents accessoris per retallar i aferrar on ells volien i com volien. Capells, ulls, ulleres, nassos de pallasso, bigotis, boques... Han sortit unes cares ben disfressades!

MÉS SANT ANTONI (setmana del 18 de gener)

Seguim amb la festa de Sant Antoni i els infants estan molt interessats i motivats. Seguim escoltant cançons, fent el ball dels dimonis, pintant, contes...

També hem trobat algunes propostes a l'aula dedicades a Sant Antoni:

Cream dimonis i dimònies a partir d'objectes quotidians. Entre tots cream un dimoni posant-li el cos, els braços, les cames, els ulls, les banyes... i després cada crea el seu.

Vocabulari de la festa i pintam amb carbó...

SANT ANTONI (setmana del 10 de gener)

Després de les vacances de nadal tornam amb les piles ben carregades i ens ficam de ple amb la festa de Sant Antoni, per això les activitats han estat dedicades a aquesta festa: cançons i glosses, joc simbòlic, caretes de dimoni, visita dels dimonis, etc.

Careta del dimoni petit de Manacor. Pintam amb ceres la careta, la punxam i li donam pintura.

Mini món de Sant Antoni. Experimentació i joc simbòlic

Sona, sona Sant Antoni. Anam a la carpa de l'ajuntament a escoltar les cançons que toquen els sonadors i la banda de música a completes.

Visita d'en Banyes Grosses i na Simona. En han fet un ball a la classe i ens han regalat el seu conte per tenir a l'aula.

BON NADAL I BONES FESTES!

Vos desitjam que passeu un bon nadal i que pogueu gaudir aquests dies en família.

Degut que no hem pogut sortir al carrer a cantar les nadales vos deixam la nostra participació al concert de nadal que hem fet a l'escola cantant la nadala "pessebre màgic".

BON NADAL!

VID-20211222-WA0022.mp4

NADAL (desembre)

El desembre comença amb el calendari d'advent i d'aquesta manera posam data a les vacances de Nadal comptant els des que ens falten. En aquest calendari hem trobat dites, endevinalles, contes, mandales i moltes activitats divertides. Obrim el sobre que ens toca aquell dia, intentam esbrinar el que diu i feim hipòtesis del que posa a través del que hi ha escrit, les lletres i les imatges que surten.

Dita de desembre "Al desembre l'any acabam, i moltes festes celebram".

Poema de nadal "Aquest nadal no vull que em compreu juguetes,

no vull neules ni torrons.

El que vull no es pot vendre:

vull rialles i besades!"

Conte de nadal, Un camell d'orient.

Feim la decoració de nadal del passadís de l'escola amb elements naturals.

Feim la postal de nadal. Estampam diferents siluetes i escrivim la dedicatòria de nadal que volem.

Escrivim la carta als Reis d'Orient. Conversam del què ens agradaria tenir a la nostra aula i escrivim entre tots la carta.

Sortida pel barri a cercar formes geomètriques. Parlam de quines figueres coneixem, descobrim la figueres amb volum. Sortim pel barri a veure si trobam les figures planes i amb volum en diferents objectes i elements.

Sortida a veure un betlem que es mou. Un betlem especial amb aigua i peixos de veritat, figures en moviment...

Visita del patge reial i xocolatada de nadal. Com es tradició per nadal ens visita el patge reial per entregar-li les nostres i feim la xocolatada

TOTS SANTS (setmana del 25 d'octubre)

La setmana ha estat dedicada a la festivitat de Tots Sants. Hem parlat del què sabíem d'aquesta festa o del què es celebrava. Molts sabien que era Halloween, que es disfressaven, que es decoraven carabasses... però el que hem descobert és que aquí a Mallorca es celebra el dia de Tots Sants i la nit de les ànimes per a recordar als que ja no hi són. També hem desobert que aquest dia es regalen rosaris ensucrats, hem podut veure com són i fins tot n'hem fet un.

Per a treballar el dia de les ànimes ho hem fet a través d'aquests dos contes.

Hem fet rosaris amb fang blanc treballant a la vegada les matemàtiques. A través dels rosaris hem pogut treballar el número 9, que era el nombre de bolletes que havíem de fer, i també les seriacions, seguint l'ordre del colors que tocava per enfilar les bolles.

LES VERGES (setmana 18 octubre)

Aquesta setmana ha estat dedicada de ple al dia de les verges per això hem fet diferents activitats per a treballar-ho.

Han vengut a cantar serenates a la classe les mestres de música de l'escola.

Hem anat a veure la bunyolera i hem comprat bunyols que després ens hem menjat a la classe. Han estat boníssims!

Hem fet bunyols amb fang marró, hem treballat la paraula bunyol mirant quines lletres té i com s'escriu. Hem fet una paperina per a ficar-hi els bunyols i hem dibuixat bunyols amb els dits per a treballar la motricitat fina. Tot això ho hem treballat trelacionat-ho amb el número 6, comptam quants de bunyols hem de fer i ficar dins la paperina...

I com diu la cançó... "avui són les verges

tots hi hem d'anar

de bunyols amb sucre

hem de berenar"

VID_20211020_111853.mp4