Schoolbestuur/scholengemeenschap

Inrichtende macht/schoolbestuur

VZW Sint-Fransciscusscholen Basisonderwijs

Parkstraat 2

9620 Zottegem

Tel.: 09/360 07 20

Samenstelling Raad van Bestuur

Voorzitter: E.Z. Beerens Beatrijs

Secretaris: De Pelseneer Werner

Leden: Brackenier Monique, De Spiegeleere Ronny, Mabilde Alice, Rauwoens Pieter, Vande Casteele Willy, Van Boxstael Danny

Het schoolbestuur is de eigenlijke organisator van het onderwijs in onze school. Zij is verantwoordelijk voor het beleid en de beleidsvorming en schept de noodzakelijke voorwaarden voor een goed verloop van het onderwijs. Het aanwerven van het personeel, de zorg voor de infrastructuur, het financieel beheer behoren tot de zorg van het schoolbestuur. Om het schoolgebeuren uit te bouwen doet ze een beroep op de eigen begeleiding.

Scholengemeenschap

Onze school maakt deel uit van de Scholengemeenschap Sint-Franciscus, samen met de vrije basisscholen van Grotenberge (+Oombergen), Sint-Goriks-Oudenhove (+ Strijpen), Sint-Maria-Oudenhove, Ophasselt, Bavegem, Sint-Lievens-Houtem, Herzele (+ Woubrechtegem), Wijnhuize (+ Hillegem), Steenhuize, Borsbeke en de Bernadetteschool (Buitengewoon onderwijs). Er is regelmatig overleg tussen de directies van deze scholen, waarvan directeur, dhr. Christ Meuleman en dhr. Fabian Mory, aangesteld zijn als coördinerend directeur.

De scholengemeenschap wordt bestuurd door het CASS (Comité van Afgevaardigden van Schoolbesturen van de Scholengemeenschap). Elk schoolbestuur is door 4 leden vertegenwoordigd in het CASS. De hoofdzetel van het CASS is Parkstraat 2 te 9620 Zottegem.