Economia social solidària

FIRA DE L’ECONOMIA SOLIDÀRIA DE CATALUNYA


Zumzeig primer cinema cooperatiu de Catalunya

Una aposta cultural compromesa i activista, sense ànim de lucre amb una programació cinematogràfica en versió original que comparteix protagonisme amb altres activitats culturals.

L'entrellat Cooperativa d'oficis del text


"Treure l’entrellat d’una cosa és trobar la manera com està conjuminada, entendre’n la trama, el sentit, la solta. És també desfer un embolic, fins i tot desxifrar un enigma. Alhora, entrellat prové de trĭchĭla: un emparrat, un teixit de tiges embrancades. I això és en essència L’Entrellat, una aposta per organitzar-nos col·lectivament, entrellaçar esforços i compartir treball, recursos i habilitats."

Biciclot Cooperativa

Som cooperativa de treball, un model d’economia social centrat en les persones, democràtic amb vocació de servei, compromís social i mediambiental. Promovem la bicicleta com a mitjà de transport ecològic, econòmic, saludable i per una mobilitat sostenible.

Treballem amb complicitat amb el territori i les entitats socials, les escoles, instituts, centres educatius, les administracions publiques i els particulars oferint-los cursos de mecànica i reutilització, cursos d’aprendre a anar en bici i circular segur.

Treballem amb els infants, educant i sensibilitzant per una circulació segura amb activitats escolars i campanyes educatives.

Treballem per la inserció sociolaboral de joves i adults fent formació ocupacional i pràctiques laborals.

Recollim bicicletes usades, les reparem i posem de nou en circulació amb el mercat de segona ma i fent donacions de caire social.

Treballem per a les persones, oferint cursos adreçats a adults: cursos de mecànica pel manteniment de la bici, la reutilització i el reciclatge, amb propostes participatives oferint un espai preparat amb formadors i formadores qualificades; cursos d’aprendre a anar en bici i d’ aprendre a circular, rutes guiades i passejades per descobrir Barcelona d’una forma diferent.

Creiem en un turisme de qualitat en què la bicicleta és l’eina ideal per descobrir la ciutat. Els itineraris organitzats fan que es pugui gaudir de la visita d’una manera àgil, divertida, segura i respectuosa amb el medi ambient.


Coop57

Coop57 és una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris que té com a objectiu principal, contribuir a la transformació social de la nostra economia i de la nostra societat.

La seva funció principal és el finançament de projectes d'economia social i solidària a través de la intermediació financera. Això significa, recollir i captar l'estalvi de la societat civil per poder canalitzar-ho cap al finançament d'entitats de l'economia social i solidària que promoguin l'ocupació, fomentin el cooperativisme, l'associacionisme i la solidaritat en general, i promoguin la sostenibilitat sobre la base de principis ètics i solidaris.

Coop57 és una organització democràtica i de base assembleària formada per persones i entitats de l'economia social i solidària. L'entitat és propietat de tots els seus socis i sòcies que s'autogestionen i s’organitzen per a la gestió de la cooperativa.

Poden estalviar en Coop57 totes aquelles persones o entitats que creguin en els principis de Coop57 i vulguin veure els seus estalvis vinculats al finançament de projectes d'economia social i solidària.

Poden rebre finançament de Coop57 totes aquelles entitats pertanyents a l'economia social i solidària que siguin socis de serveis de Coop57 i que aportin algun tipus de valor afegit per al seu entorn i per al conjunt de la societat.


Mercat Social i Balança social 2020

El Balanç Social com a eina a disposició de la resposta conjunta de l’ESS a mig i llarg termini

Quan habitualment exposem què creiem que aporta a les entitats el fet de participar d’una campanya de Balanç Social parlem de 4 tipus de beneficis. Tot plegat no deixa de ser cert: necessitem que l’ESS sigui més visible que mai, necessitem comunicar les nostres pràctiques, que les Administracions reconeguin la nostra tasca i poder seguir el procés d’autoavaluació i millora interna.

Ara bé, aquest 2020 necessitem anar més enllà: ens hem marcat com a objectiu principal que el Balanç Social sigui una eina en favor d’una resposta de l’ESS i per a l’ESS al context que estem vivint.

D’una banda, volem conèixer i visibilitzar l’impacte que està tenint la crisi desencadenada per la COVID19 per poder disenyar plans i propostes a mig i llarg termini.

D’altra banda, aquestes últimes setmanes s’està posant de relleu que el públic i comú, les cures, el suport mutu i la resiliència, sobretot ecològica, són puntals fonamentals per sortir d’aquesta crisi i la que ve. Tots aquests valors i pràctiques defineixen l’ESS i creiem que és més necessari que mai que els visibilitzem i ressaltem.


Fundació Roca Galès

Fundació cultural de promoció i estudi del cooperativisme, la justícia social, i el medi ambient. Edita mensualment i des de fa 40 anys la revista Cooperació Catalana

Reperkutim

#totesreperkutim

Som un projecte cultural que utilitza la percussió afrobrasilera com a eina facilitadora i d’acompanyament per a treballar la gestió de la diversitat i la transformació personal i social



LaFundició

LaFundició es una cooperativa creada en 2006 que impulsa procesos colectivos de construcción de conocimiento, prácticas culturales y formas de relación, entendidos como recursos de uso común y como actividades “controversiales” y situadas. Nuestra principal línea de actuación se fundamenta en la colaboración continuada con distintos grupos de acción y organizaciones. En 2013 abrimos un espacio físico en el barrio de Bellvitge (L’Hospitalet) que quiere devenir un pequeño laboratorio social y cultural en el que experimentar con formas colectivas, democráticas y transfronterizas de relacionarnos y de construir y poner en circulación la cultura y el conocimiento.

En tanto que cooperativa, LaFundició es una herramienta para regularizar nuestra situación como trabajadorxs dentro de la precarizada esfera cultural y, al mismo tiempo, una forma de organización horizontal y sensible al retorno social de nuestro trabajo. Esto responde a nuestro interés por repensar y redistribuir los modos y los lugares (sobre la base del análisis y la concienciación de las relaciones de poder que los atraviesan) en los que se elaboran y transmiten los saberes y las prácticas culturales.


Ateneu Popular 9Barris

Un equipament de gestió comunitària