Serafien

Het palliatieve thuiszorgteam voor kinderen, verbonden aan UZ Gasthuisberg in Leuven staat dag en nacht klaar voor mensen die geconfronteerd worden met een ernstige ziekte bij hun kind. Hun werking draait echter volledig op goodwill omdat ze niet erkend zijn door de overheid (palliatieve zorgen voor volwassenen is dit wel). Er gaat dan ook teveel van hun kostbare tijd verloren aan fondsenwerving.

De vzw SERAFIEN wil dergelijke palliatieve zorg voor kinderen door de overheid laten erkennen zodat er enige vorm kan zijn van subsidiëring.

Meer info op www.serafien.be.

We werden uitgedaagd door tal van BV's om zodoende dit alles nog meer onder de aandacht te brengen en verzorgden de slotshow in De Zuiderkroon

Koen Wauters: "Ik daag het keldertrapken uit om 25 politiekers (waaronder 10 kopstukken) voor de camera openlijk hun steun telaten betuigen voor de actie.In ruil spring ik uit een vliegmachien."
Sam van "De Fixkes:"Ik daag Keldertrapken uit om Sugar Jackson op de knieën te krijgen."
Gert Bettens: "Ik daag keldertrapken uit om een kunstwerk te maken met als thema 'vlieger'. Het moet wel positief bevonden worden door Jan Hoet."
Laïs:"Wij dagen Keldertrapken uit om het logo van de actie Serafien minstens 5 keer op de televisie vertoond te krijgen."
Kabouter Klus: "Ik daag keldertrapken uit om een muur in het kinderziekenhuis te Leuven te laten (be)schilderen door een bekende schilder. Als jullie dat lukt kom ik de muur officieel openen en breng ik alle kinderen van dat ziekenhuis een bezoekje."
Eva De Roovere:"Ik daag keldertrapken uit om een originele radio uitzending van 1 uur in de ether te krijgen. Als hen dat lukt, kom ik in die uitzending live enkele liedjes brengen."

op 10/10 kaapten we Studio Brussel van 0.00u tot 1.00u

We daagden onszelf uit om 25.000 handtekeningen te verzamelen van mensen die de actie steunen.

maarliefst 60.000 mensen tekenden onze petitie !!!

Waarna de handtekeningen afgegeven werden aan minister Onckelinx

Sam Wauters (schrijver lied):"Ik daag Keldertrapken uit om 5000 foto's te verzamelen van mensen met een vlieger op verschillende plaatsen in de wereld."

We mochten meer dan 6500 foto's ontvangen.

We vereeuwigden de eerste 5000 foto's in een unieke mozaiekfoto van Fien van ±3x4m, die we onthulden tijdens de slotshow op 6 december 2008