Serveis digitals

L'EDC ha d’establir quins serveis digitals s’ofereix als alumnes, al personal docent i no docent. Això inclou plataformes de comunicació, entorns virtuals d’aprenentatge (EVA), llibres digitals, documentació de centre, etc.

És important definir els procediments per gestionar aquests serveis (responsables, alta d’usuaris, modificacions, manteniment, etc.) i preveure les incidències més habituals en el seu ús.


Serveis digitals propis del centre 

L'Escola disposa d’aules de grup amb ordinador, pantalla i equips d'àudio adaptats per a ordinadors i iPads. També disposa d'aules específiques d'informàtica.

Les mestres d'infantil disposen d'iPads i portàtils a l'aula. A primària els alumnes tenen un gran nombre de Chromebooks. Tots els docents i els alumnes d'ESO i batxillerat disposen d'un iPad per a realitzar les tasques escolars.

Per resoldre les incidències dels dispositius informàtics i les instal·lacions informàtiques, el Departament d'Informàtica de l'Escola disposa d'un correu d'incidències i un compte de WhatsApp. Totes aquestes incidències queden reflectides en un document.

El mal ús dels ordinadors comuns pot ser objecte de sanció. Pel que fa als trencaments o mal funcionament dels iPads l'Escola disposa d'una assegurança de reparació. Si l'averia és per un mal ús del dispositiu es cobra una franquícia a la família.


Serveis digitals externs al centre

L'escola disposa de la Plataforma ClickEdu per a la  comunicació amb famílies, notes, etc. També disposa del web del centre que centralitza tota la informació i documentació. Per últim, tots els alumnes disposen del Google Academics.
Amb la compra dels iPads, Apple s'encarrega del alta dels d'usuaris de l'iPad creant-los un AppleID.


Procediment d’alta d’usuaris 

Correspon al Departament d'Informàtica gestionar l’alta al Google Academics. L'Adminstració de l'Escola és l'encarrega de de donar d'alta als alumnes i famílies a la Plataforma ClickEdu. El Departament d'Informàtica s'encarrega de la gestió i control dels d'usuaris de l'iPad.