Organització

PLANIFICACIÓ

Quan es fa un projecte, la planificació és bàsica. D'una bona gestió del temps i les tasques, en depèn l'èxit del treball. Per això, abans de començar la feina, el grup farà cada dia una reunió on decidirà les tasques que s'han de dur a terme durant la jornada.


Com realitzar una bona planificació?

  1. Enumerar les tasques que s'han de fer de forma ben concreta. Procureu que no siguin massa àmplies a fi que pugueu acomplir-les.

  2. Determinar el temps que es dedicarà a cada una. Sigueu realistes.

  3. Anomenar un responsable del seguiment de cada tasca (no vol dir que ho faci aquesta persona, sinó que vigilarà que es realitzi en el temps acordat).

  4. Valorar el grau de realització de la tasca i de la qualitat de la feina. Això ajuda a veure què no hem pogut acabar per tal d'incloure-ho en la planificació de l'endemà.


Presa de decisions

En el treball col·laboratiu, les decisions es prenen en grup, atenent les raons de tothom, i lligant les decisions als objectius del projecte i al temps que hi ha per a desenvolupar-lo. És important escriure-les. Això en facilita el seguiment i la revisió. Igualment, cal anotar les raons que les justifiquen: així es podrà avaluar si són encertades o no.

Abans de començar una jornada, dediqueu uns minuts a planificar i a prendre decisions. D'aquesta manera, tothom sabrà què ha de fer i per què.


Valoració del treball del grup

Treballar conjuntament permet multiplicar els punts forts de cadascú i aconseguir resultats molt millors que si es treballés sol. Ara bé, cal que la col·laboració sigui real. És a dir: que es respecten les opinions, que tothom hi diu la seva, que us escolteu i que sumeu de debò.


Cal reservar uns minuts diaris per a realitzar-ne la valoració i fer propostes de millora pel que fa al treball en equip.


UTILITZEU AQUESTA PLANTILLA DEL PLA DE TREBALL DIARI. CADA DIA N'HAUREU DE PENJAR UNA CÒPIA AL VOSTRE DIARI D'APRENENTATGE.