1r ESO

La línia del temps

L’alumnat participa en un projecte que té com a objectiu elaborar un joc de taula o d’ordinador amb el qual pugui demostrar els seus coneixements de les Edats Antiga, Mitjana, Moderna i Contemporània.

Un món d'imatges

L’alumnat de 1r d’ESO participa en un projecte que té com a objectiu fer un còmic i una representació teatral sobre una temàtica que preocupa a la classe. Alguns exemples poden ser: assetjament, addicció als mòbils i videojocs, comentaris o actituds masclistes, problemes amb el menjar, dificultats de l'aprenentatge...

El projecte forma part del programa Enginy del Consorci d’Educació de Barcelona i disposa de l’assessorament del guionista i dibuixant Oriol Garcia i Quera.

Fem una ecofira

Projecte que té com a objectiu fer una auditoria sobre l’estat del centre en relació a cinc aspectes: consum elèctric, consum d’aigua, contaminació acústica, reciclatge de plàstic i paper i gestió dels residus orgànics. Un cop feta l’auditoria l’alumnat ha d’idear mesures per millorar la situació i aplicar-les. Els resultats es mostren en una fira que es celebra durant el tercer trimestre.

Sortida de convivència a Mas Banyeres

La sortida d’inici de curs a la casa de colònies Mas Banyeres té com a finalitat promoure la convivència entre els nous companys i companyes i la cohesió dels grups-classe.

Mitjançant activitats físiques i lúdiques conduïdes per monitors experimentats, es coneixen en un altre entorn que propicia el desenvolupament de les relacions entre ells.

Autoras de la historia

El projecte Autoras de la historia és un projecte de recerca de l’assignatura de Castellà que té com a finalitat descobrir les escriptores que han marcat la diferència a la literatura universal al llarg del temps i mostrar-les al públic mitjançant una exposició de cartells creats per l'alumnat.

Canvia el conte

Canvia el conte és un projecte que combina la literatura dels contes tradicionals amb l’educació física i el teatre. A classe de llengua castellana l'alumnat reescriurà aquests contes tradicionals i els teatralitzaran per després representar-los a classe d’Educació Física, on treballaran l’expressió corporal i la gestualitat.

Escric un conte de por

Es tracta d’escriure un relat molt breu de temàtica terrorífica en grups de dues o tres persones.

A partir de la lectura teatralitzada d’un microrelat de por, es donen les característiques i les pautes per a la creació d’un conte d’aquest gènere. Els nois i noies escriuen el relat a partir de les seves propostes de lloc, temps i personatges. Acaba la sessió amb una mostra dels llibres de contes de por que poden trobar a la biblioteca del centre.

La història de l'Institut i del barri

Aquest treball és un conjunt d’activitats relacionades amb el contingut de les matèries de 1r d’ESO. Al llarg del treball, l'alumnat desenvolupa la seva capacitat d’autonomia en l’organització del treball individual i també de cooperació i col·laboració en el treball en equip. A través d’una sèrie d’activitats i sortides, els alumnes coneixeran la història de l’Institut i del barri de Sarrià-Sant Gervasi.

Colònies d'anglès

Aquestes colònies són un espai d’immersió lingüística on els alumnes aprenen anglès amb monitors de parla anglesa de diferents parts del món. Durant tres dies i dues nits tots els grups conviuen, treballen i juguen en un ambient allunyat de les aules i les matèries tradicionals.

Marató de ràdio a la Casa Sagnier

Des del Servei Educatiu Sarrià-Sant Gervasi (CRP i LIC), la Casa Sagnier (PIJ) i els centres educatius del Districte, s’ha organitzat un projecte de ràdio dirigit a l’alumnat nouvingut de la zona. L’alumnat treballarà en aquest projecte a partir d’una seqüència didàctica que els portarà a enregistrar una lectura en veu alta del tema triat (noticiari, esports, lectura dramatitzada d’un conte, cançó) i a participar una entrevista radiofònica.

Escolta com sona!


marato menendez y pelayo.mp3
menendez informatiu (1).mp3

Records dels nostres avis i àvies

Es treballa la història del barri i la memòria històrica a partir de les fonts orals més pròximes. L’alumnat entrevistarà els seus avis/àvies, perquè els expliquin com era la vida, el barri i l’escola quan ells eren nens.

A partir de les entrevistes, en faran les biografies (en anglès) i les presentacions audiovisuals sobre diferents temes vinculats (guerra, postguerra, emigració, professions concretes...).

Els records dels avis ens serviran de fil conductor del projecte i acabarem el projecte amb la xerrada d’un avi/àvia a l’aula.