Lectures

Celebració del Dia del Llibre i de l'Any Joan Fuster

Exposició a la Biblioteca de l'IES Serpis de projectes de lectura i bestiari fusterià, realitzats per l'alumnat del Serpis, i llibres de Joan Fuster. Les exposicions estan acompanyades per la proposta d'un taller de marcapàgines i una activitat de creació de poemes i d'aforismes inspirats en l'obra de Fuster.

L'alumnat de 1r ESO va recitar poemes i aforismes, va representar una obra de teatre i va ballar al so de la dolçaina.

GENER IL·LUSTRAT

ANA ORTOLÁ MALONDA I LAURA MARTíN TAMARIT, 1r ESO


El 26 de gener del 2022, A l’IES Serpis, la classe de 1r d’ESO B va anar a la biblioteca a vore el taller de “Genere il·lustrat”. Hi havia cinc taules, cada una amb un tipus de llibres diferents com: llibres il·lustrats, mangues, novel·les gràfiques, còmics,...


La mestra de valencià (Pilar Garcia), ens va donar una fitxa que havien d'omplir amb els dos llibres que triàrem. La fitxa consisteix a dir quins eren els llibres i els seus autors/autores, posar perquè l’havíem triat, indicar-hi el tipus de llibre que era i per últim fer una representació de la portada. Ens va agradar molt aquest taller.


Els llibres preferits van ser els de Mafalda, els manga i la novel·la gràfica Maus. Aquest taller va ser molt interessant i divertit perquè vam descobrir que també podíem llegir molts llibres amb dibuixos de la biblioteca.

DIA DE LA DONA I LA XIQUETA EN LA CIÈNCIA

Exposició en la Biblioteca del Serpis durant el mes de febrer de llibres sobre dones científiques

Manuel Tur, 1r ESO

El dia 11 de febrer, en la biblioteca de l'IES SERPIS s’ha realitzat una exposició per a celebrar el dia de la dona científica. En entrar en la biblioteca els alumnes podíem vore uns llibres de científiques referents en els avanços científics i un microscopi, que estaven exhibits en una taula.

També alguns alumnes de 1r vam fer una activitat en la qual primer havies de posar el nom de les científiques que coneixies abans de visitar l’exposició. Després calia posar el nom de les científiques que coneixies després de visitar l’exposició. I al final havies de posar el llibre que més t’havia agradat i explicar per què.


A mi m’ha paregut molt entretinguda i he aprés el nom de diferents dones científiques, per exemple Susanna Hislop que és astrònoma i Valentina Ginnella que estudia el canvi climàtic.

Luisa Navarro, 1r ESO

Este libro se llama Las chicas son de ciencias y habla sobre 25 mujeres científicas que cambiaron de alguna forma el mundo. Es un libro muy interesante y visualmente es muy bonito.

¿Por qué elegí este libro?

Elegí este libro porque informa muy bien sobre estas mujeres y porque es muy cómodo de leer. Tiene un índice donde se ven todas las mujeres y después, en cada capítulo se ve la historia de cada una de ellas.


UNA ENTREVISTA AMB MOLTES LLETRES


TERESA BROSETA A L’IES SERPIS


El dijous 14 d’octubre del 2021, va venir Teresa Broseta a l’IES Serpis perquè els alumnes de 1r de l’ESO li feren unes preguntes sobre els seus llibres i sobre com fa les coses quan escriu.

Teresa va estar en la biblioteca del Serpis, des de les 8:00 h fins a les 11:15 h del matí​ amb els xiquets i xiquetes i els seus professors.


Teresa ens va explicar coses sobre ella i com treballa. Sobretot ens va indicar que llegir és més que unes quantes paraules. Tota l’entrevista va transcórrer amb preguntes intercalades amb històries. Cal dir que van ser moltes preguntes i variades.

Algunes de les respostes que més han destacat han sigut, entre altres:

-D’on traus la inspiració?

-La trac de la vida.

-Si hagueres d’emportar-te algun llibre dels teus a una illa deserta, quin agafaries?

-Agafaria el primer que vaig escriure La botiga del Carme perquè va ser el qui m’obrí les portes de l’escriptura.


A la fi Teresa Broseta va firmar alguns llibres de l’alumnat que van portar els alumnes.

Héctor Escrihuela Clemente, 1r ESO B

CONTES DE LA PREHISTÒRIA

Una aventura en el Paleolític, per Kateryna Davliatshyna (1r ESO C)