Recursos per al professorat

test amb límitació de temps.webm

Limitar el temps de resposta a un formulari test

Cal utilitzar el complement de formulari formLimiter (com al vídeo) o bé el complement timify.me (necessita registre a la seva web).

la biblioteca i llibres digitals

Al blog de la nostra biblioteca trobareu molts de recursos: http://bibliotecasablancadona.blogspot.com/p/per-al-professorat.html 

Racó del professorat: Aquí teniu recursos i eines per treballar amb l'alumnat  http://bibliotecasablancadona.blogspot.com/p/per-al-professorat.html 

Llibres digitals: També us permet accedir a llibres digitals en préstec utilitzant Eduteca  http://eduteca.biblioescolaib.cat/opac/#index   


Recursos TIC per al confinament

GSuite i Google

Tutorials de Gsuite (Drive, Gmail, Calendar, Hangouts...) de Google: https://teachercenter.withgoogle.com/resources 

Idees per ensenyar amb eines Google: https://edu.google.com/intl/es-419/k-12-solutions/digital-tools/?modal_active=none

Chromebooks i GSUITE

Formació Classroom i Gsuite del centre: https://classroom.google.com/u/0/c/NDE4Mzk4NzM2MjRa (demanau accés si no en teniu)

Com fer formularis per fer activitats avaluables: Tutorial Formularis de Google

COMPETÈNCIA DIGITAL DOCENT

Materials didàctics per al professorat

A continuació trobaràs materials per a la teva matèria:

COMPETÈNCIA DIGITAL

Curs molt complet amb vídeos per millorar la competència digital (Drive, edició de vídeo, àudio, imatge, eines didàctiques...): http://www.competenciadigital.cat/

Seguretat a Internet

#coronavirus - eines per treballar en-lÍnia#

Com planificar classes a distància

En aquest tutorial podeu veure com fer tota la planificació per a una classe en líniaVideoconferència

Aplicacions per fer videoconferència us recomanam Meet, és la versió avançada de Google Hangouts on podeu emetre en directe, fer videoconferència, enregistrar... Aquí a la dreta teniu uns vídeos tutorials:
També en lloc de vídeo podeu fer un chat amb els vostres alumnes individualment o en grup (creant una "sala" a  

Gravar vídeotutorials o vídeo en general

Us recomanam la senzilla extensió del navegador Screencastify que ens permet gravar la pantalla o amb la nostra webcam i publicar a Youtube, publicar en Classroom o guardar a drive per compartir.

Pissarres virtuals 

 Jamboard funciona com una pissarra digital on podeu escriure i compartir amb tots els alumnes, a més podeu guardar les lliçons, publicar-les o recuperar-les posteriorment. 

FINAL DE CURS

Al final de curs amb classroom

1. Fer noves còpies del teu classroom per deixar-ho preparat per al pròxim curs i arxivar les del curs finalitzat (no s'esborren i quedarà a la secció "classes arxivades" del menú principal de classroom):


2. Si no estaràs al centre, convida al teu usuari extern de Gmail a les teves classes de classroom i des d'allí fes còpies de les classes.

Si no estaràs al centre

Compartir-te les dades del Classroom:Si no estaràs al centre, exporta les teves dades al teu compte personal de Gmail:

En marxar del centre al llarg del curs següent aquest compte serà anul·lat (no abans d'octubre), i per tant perdreu tot el que contingui pel que fa a dades o arxius (correus, contactes, vídeos, documents emmagatzemats al Drive…). Quina manera tenim de poder-ho resoldre? Si voleu transferir dades (drive, correus...) d’un compte a un altre, podeu fer-ho producte a producte. Al següent enllaç s'explica com fer-ho depenent del producte que vulgueu conservar.

També et pots compartir els arxius amb el teu usuari personal i fer còpies dels documents (no serveix per a carpetes), per fer-ho  amb les carpetes pots utilitzar algun d'aquestes mètodes:

Altres serveis (calendar, youtube...):