Comunicació no sexista i no violenta

El llenguatge

El llenguatge té un paper fonamental a l'hora de relacionar-nos entre nosaltres, per això és necessari tenir en compte la manera en què expressem les coses, tenint en compte no fer servir un llenguatge violent cap a les altres persones, d'igual manera que s'ha d'intentar ometre el masculí genèric quan parlem, és a dir, un llenguatge sexista.

Què és la comunicació no violenta?

La comunicació no violenta tothom la pot desenvolupar, ja que es tracta d'un llenguatge valuós, empàtic i humà. Aquesta comunicació promou un llenguatge empàtic cap a un mateix, i cap a un altre, tracta de fer una comunicació zero comprensives i on no culpen a ningú sobre allò que estem dient. Es tracta d'obrir un canal comunicatiu on expressem les emocions, allò que sentim i sense provocar un malestar cap a la persona que ho rep i tampoc perjudicar la relació que es té.

Per exemple: els retrets i les acusacions, les amenaces, les ordres, les advertències, les comparacions o el sarcasme.

Què és la comunicació no sexista?

La comunicació sexista invisibilitza al gènere, podent provocar una infravaloració cap a les dones, això es produeix principalment quan es fa servir el gènere masculí com a genèric. La comunicació no sexista tracta de transformar aquesta generalització quan parlem de col·lectius o grups de persones on hi ha dones i homes, fent una comunicació que no es focalitza en un sol gènere, o evitar l'abús excessiu del masculí genèric.