Ada Lovelace

Augusta Ada Byron King, comtessa de Lovelace, coneguda també com a Ada Lovelace, va ser la primera persona programadora de tota la història dels ordinadors i una visionària, va néixer el 10 de desembre del 1815 a Londres.

Era la filla del famós escriptor de poemes romàntics Lord Byron, i la seva mare, la matemàtica Annabella Milbanke. Els seus pares es van divorciar quan ella tenia tan sols un mes degut a la suposada infidelitat del seu pare, que va abandonar Anglaterra per anar a Grècia. Quedant-se a càrrec de la educació de l'Ada Lovelace la seva mare, qui es va cuidar que Ada s'enfoqués en l'àmbit científic, i no s'assemblés al seu pare. Més tard, el seu pare morirà com a conseqüència d'una febre violenta a Grècia.

Durant la seva adolescència , Ada i la seva mare no van tenir una bona relació, i sovint aquesta la deixava a càrrec de l'àvia d'Ada. Ja que la mentalitat i les lleis del moment, posaven al pare sobre la mare, la mare d'Ada havia de fingir preocupar-se per la seva filla enviant-li sovint cartes per mantenir les maneres.

Quan tenia 17 anys va conèixer la persona que seria l'artífex de la seva futura vida com a matemàtica, Mary Somerville, una important matemàtica que li proporcionà la seva mare per a que tingués la millor educació. Com a conseqüència d'aquesta, va destacar en el món matemàtic i científic. Mary, a part de fer-li de professora particular, li va presentar figures molt importants en el món de les matemàtiques i ciències, per exemple: Charles Babbage, Andrew Crosse, Michael Faraday, Charles Wheatstone, Charles Dickens i David Brewster.

Al 1842, va traduir un article que va escriure el matemàtic Louis Menabrea sobre la màquina analítica, encara que hi va afegir els seus propis pensaments i l'article va acabar sent tres vegades més llarg que l'original. Aquests la convertirien en la primera programadora de la història. Va explicar com es podien escriure codis per a que un dispositiu pogués barrejar símbols, lletres i nombres, tal com els ordinadors d'avui en dia, cosa que la converteix en una visionària.