5 · ISOMETRIC PLAYER

:: La perspectiva impossible::


I tenint en compte que som un grapat de micos sense pèl, la veritat és que hem arribat a inventar algunes coses increïbles.

- Ernest Cline -



Benvinguts/des al món virtual

...


Títol saga: Ready player one
Autora: Ernest Cline
Any de publicació: 2011



Què farem al món virtual?

Hem votat a un món, on tindríem 20 anys més dels que tenim ara!

Oasis és l'univers virtual on tots poden ser el que volen, i l'empresa IOI vol apoderar-se d'aquest mòn, per a traure beneficis econòmics de tots els usuaris... Nosaltres hem de fer el nivell d'un joc on amagar "l'ou de pasqua" amb ajuda de les figures impossibles, treballant la perspectiva isomètrica, per a que a IOI le siga molt difícil guanyar Oasis.




Setmana 17

del 26 al 29 d'abril

PAS 1

Sistemes de representació

Els Sistemes de Representació Espacial (SRE), són els tipus de dibuixos que ens permeten representar qualsevol objecte al paper, seguint unes normes o codis.



CONTINGUTS

Ací podem veure un esquema de les sistemes de representació, que podem utilitzar per a representar la realitat.

SISTEMA DIÈDRIC

Aquest tipus de dibuix són els que es dibuixa a l'objecte representant-lo en diferents plans (Alçat, planta i perfil.), és a dir, són representacions des de diferents direccions al mateix objecte.

En aquest tipus de dibuix el “observador” no està situat en un punt calculable de l'espai en relació amb l'objecte que observa.

Podem practicar amb aquesta web que vos deixe l'enllaç.



Tasca 1

del 26 al 29 d'abril

Realitzarem les vistes dièdriques de 6 volums que selecciones, pensa en la seua dificultat. Pots fer-ho en paper o en digital.

Per a fer el treball en digital, he deixat el botó "Pràctica de vistes". Si fas més, selecciona els més difícils. Pots fer una captura de pantalla des d'aquesta web i adjuntar en les tasques.

Per a fer el treball en paper, has de realitzar les vistes dièdriques ALÇAT, PLANTA I PERFIL, amb ajuda de la retícula del PDF que pots imprimir.

Els tres volums de dalt els realitzaràs en una quadrícula de 4 quadrats (2x2) cada vista. NIVELL BÀSIC

Els tres volums de baix has de realitzar-les en una quadrícula de 9 quadrats (3x3). NIVELL ALT



Setmana 18

del 2 al 6 de maig

PAS 2

Perspectiva isomètrica

Amb la paraula perspectiva entenem que s'intenta incloure en una mateixa imatge la profunditat, és a dir, la tercera dimensió, la profunditat. Ara veurem quina és la diferència entre les diferents perspectives més comuns.



CONTINGUTS

Per a centrar-nos en la persepectiva isomètrica, primer de tot revisarem quines són les perspectives més utilitzades.

CÒNICA

La Perspectiva Cònica és la manera de representar l'espai més s'aproximat a com nosaltres percebem o veiem la realitat.

CABALLERA

Aquesta Perspectiva es basa en dibuixar les peces d'acord amb tres eixos, manté un angle recte a la vista frontal, variant l'eix que dóna la profunditat.

ISOMÈTRICA

S'utilitza per a dibuixar les peces d'acord amb tres eixos que mesuren entre si 120º, i respecte als quals les arestes seran paral·leles.



Tasca 2

del 2 al 6 de maig

Practica en una plantilla d'isomètrica, a realitzar una figura impossible, ací podràs després saber com realitzar els jocs de percepció que utilitzaba Escher en les seues obres i aprofitar-les per al teu treball.

Et deixe uns exemples de figures impossibles fàcils per a copiar igual o inventa't el teu propi dibuix sense molta complexitat.


M. C. ESCHER

Escher és el mestre de les figures impossibles, les il·lusions óptiques y els mons imaginaris. Sempre interessat per representar amb tridimensionalitat espais paradòjics que desafien als modes tradicionals de representació. Podem apreciar l'ús de la perspectiva isomètrica en les seues obres.



Setmana 19-20

del 9 al 20 de maig

PAS 3

L'ús d'isomètrica als videojocs.

Coneixerem en aquest pas, alguns videojocs, com a utilitat de la perspectiva isomètrica dins de la quotidinitat de les nostres vides.


Monument Valley

Aquesta perspectiva s'utilitza molt en videojocs de formes simples. Un dels exemples que anem a utilitzar per a documentar aquest treball és el MONUMENT VALLEY,

Realitzarem el dibuix en isomètrica d'una pantalla de videojoc, pot ser de manera individual en un A-4, utilitzant la plantilla isomètrica per a fer el disseny i pasar a net en un foli. També pots conectar els dibuixos amb els teus companys, marcant quin camí començarà en el teu dibuix i continuarà en el seu.

Després de pasar a net has de pintar cada cara de la isomètrica d'un color diferent. Com en les figures que vam dibuixar en les vistes dièdriques, alçat, planta i perfil.


CONTINGUTS

Ara ja sabem com utilitzar la isomètrica! Posa a prova la teua imaginació per a crear una pantalla de videojoc inspirant-te amb monument-valley i amb el llibre de "Ready Player One".