METODOLOGIA

METODOLOGIA

A l’escola, treballem de manera flexible i transversal. A partir d’un eix central, treballem totes les capacitats dels infants mitjançant la creació d'uns espais d’aprenentatge globalitzats, establint relacions entre els continguts de les diferents àrees, a fi que es contribueixi al desenvolupament dels nens, acostant-los a la interpretació del món, donant-hi significat i facilitant-los la participació activa.

Vetllant sempre pel desenvolupament global de tots els potencials dels nostres infants i sent flexibles per permetre concrecions individuals ajustades a les característiques, els ritmes d’aprenentatge i les singularitats de cada alumne/a per tal que es pugui donar compliment al principi d’atenció a la diversitat.

Tot el temps que estem a l’escola té valor pels infants perquè és educatiu per a aquests.

FESTES A L'ESCOLA

St. JORDI

El 23 d'abril, dia del llibre, gaudim de l'espectacle de la llegenda de St. Jordi i també fem moltes activitats. Les més destacades: el llibre gegant cooperatiu entre totes les aules d'Infantil i la festa de disfresses. No ens oblidem de fer un punt de llibre i sobretot de llegir molts llibres!

PASQUA 2021

Com cada any, a la nostra escola, ens hem transformat en mestres pastissers i pastisseres i hem elaborat les nostres mones per celebrar la pasqua i l'arribada de la primavera.

També hem pintat ous de pasqua, hem trobat els ous de xocolata que estaven amagats per la classe, hem elaborat unes orelletes de conillet i hem gaudit berenant tot junts.

Ha estat un dia del més especial!

DIA INTERNACIONAL DE LA DONA I LA NENA A LA CIÈNCIA 2021

Al Gaudí hem volgut commemorar aquest dia tan especial amb la realització de diferents activitats amb l’objectiu de promoure la participació i el progrés de les dones i les nenes en la ciència.

Aprofitant que aquest any l’eix temàtic de l’escola és mars i oceans hem realitzat una recerca i hem descobert dones com ara la Jane Baret (botànica i primera dona en fer la volta al món a través dels seus mars i oceans) i la Jane Villepreux (va construir un aquari per estudiar la vida marina) per realitzar diferents experiments i que els infants puguin vivenciar la germinació de les llavors o la flotabilitat dels objectes del seu entorn més proper.

CARNAVAL 20-21

El dimarts, amb l’arribada a la nostra escola del rei carnestoltes, vam iniciar la celebració del Carnaval!

I com al Carnaval tot s’hi val...hem vingut a classe en pijama, amb ulleres de sol i amb les nostres disfresses que ens han traslladat als mars i oceans. També hem realitzat moltes activitats relacionades amb aquesta temàtica com ara el racó de les disfresses, minimons, realització de màscares, maquillatge de cara, etc.

Compartim amb vosaltres un recull de fotos de la setmana més divertida i boja de l’any.

DIA ESCOLAR DE LA NO VIOLÈNCIA I LA PAU

El passat 30 de gener es va celebra el Dia Escolar de la No-violència i la Pau (DENIP) per recordar el llegat de Mahatma Gandhi.

A la nostra escola els més petits del parvulari, per a commemorar aquest dia, han realitzat una activitat plàstica en la qual han plasmat amb les seves pròpies mans el seu “desig per la pau”.

EL NADAL JA HA ARRIBAT!

Arribat desembre encetem un munt d'activitats i propostes relacionades amb les festes nadalenques.

Treballem totes les àrees amb aquesta temàtica motivadora i significativa per als més petits, ja que viuen envoltats de la màgia i el poder de la il·lusió i la imaginació.

Us deixem alguns exemples:

Entre altres activitats nadalenques, preparem la postal i un regal amb molt d'interès i molta cura perquè ho donarem a les famílies.

Pensar amb els altres, treballar amb cura perquè estimem el que fem i té sentit per nosaltres. Intentem oferir propostes que a més de treballar diverses tècniques artístiques tenen sentit de ser per als infants.

Treballem poemes i cançons per fer un concert que aquest any ha estat transformat en vídeo.

Així treballem el ritme, el to, les pauses, la dansa, coordinació, vocabulari, etc.

Amb la llum del fanalet, Snowflake i Sempre brilla el sol han estat les cançons més escoltades i coreografiades de la temporada.

Arriba el tió, treballem la tradició i festa catalana amb les històries i música que l'envolta. Fem grup, compartim i tenim objectius comuns.

Alimentem el tió i ens sorprenem de com s'ho menja tot per gaudir del dia en que ens cagarà torrons, neules i regals per seguir enriquint els moments d'aula.

LA CASTANYADA

Amb l'arribada de la tardor a l'escola fem un munt d'activitats relacionades amb aquesta estació.

Entre elles, cal destacar la celebració de la nostra festa popular: "La Castanyada" que fem servir de fil conductor per dissenyar un seguit d'activitats educatives amb les quals es treballen aspectes del currículum com les festes i tradicions del nostre entorn, la música, els aliments, les cançons (que van des de les més tradicionals a les més modernes) que afavoreixen el desenvolupament de la llengua oral i dels trets específics de la llengua i també els contes i treballs manuals.

Totes elles ens permeten treballar el llenguatge, l'expressió artística i corporal i sobretot ens fan gaudir moltíssim. Què millor que l'experiència vivencial per aprendre'n?

LA PANERA DE LA TARDOR

Ben entrat el mes d'octubre i havent acabat el període d'adaptació, ens ha arribat un regal a la classe. Es tracta d'una panera de la tardor!!! Està plena de fruites que ens ofereix aquesta estació de l'any. Una font d'estímuls que convida al nostre alumnat d'infantil a l'exploració i descoberta sensorial.

A la rotllana hem recordat el nom de cada fruita i hem fet una petita descripció de les seves característiques per treballar el vocabulari i mica en mica anar enriquint la nostra expressió oral.

Després hem fet un tastet i altres activitats manipulatives i d'expressió artística.