Omatoiminen harjoittelu

Valtioneuvoston 16.3.2020 antamien linjausten mukaisesti 12.3.2020 alkanut kilpailu- ja harjoitustoiminnan keskeytys jatkuu toistaaiseksi. Keskeytys koskee poikkeuksetta EsPan kaikkia joukkueita.

Koronaviruksen aiheuttama tartuntatautiepidemia (COVID-19) on saattanut meidät poikkeukselliseen tilanteeseen, jossa meidän on muokattava monella tapaa tuttuja toimintatapojamme. Pyrkikäämme omalta osaltamme edesauttamaan tartuntatautiepidemian rajoittamisessa ja näin huolehtimaan yhteisöstämme.

Pyydämme jäseniämme seuraamaan terveysviranomaisten ohjeistuksia ja huomioimaan EsPan suositukset koskien omatoimisen jakson harjoittelua:

Meille on tärkeää, että haastavasta tilanteesta huolimatta EsPassa liike ei lopu. Espalaisiin arvoihin kuuluu urheilullisuus, jonka yksi perusperiaatteista on periksiantamattomuus. Urheilu haastaa ja on haastanut meitä kilpailullisuuden ja itsensä voittamisen kautta. Kiitos urheilun, olemme valmiimpia kohtaamaan tämänkin haasteen. Yhdessä sen myös voitamme.

Uudessa tilanteessa EsPan joukkueiden harjoittelu on suunniteltu toteutettavaksi pääasiassa omatoimisesti ja lähimpien ihmisten kanssa tehtäväksi. On kuitenkin tärkeää, että myös etävalmennuksessa pelaajat saavat mahdollisuuden kohdata virtuaalisesti joukkuetovereitaan, ja että pystymme ylläpitämään kaksisuuntaisen pelaajan ja valmentajan välisen vuorovaikutuksen. EsPan etävalmennusprosessi on kuvattu alla.

Näille sivuille kokoamme ohjeistuksia omatoimiseen harjoitteluun eri ikäluokillemme. Alla olevista kuvista klikkaamalla pääset suoraan kyseisen ikävaiheen harjoitusohjesivuille. Harjoitusohjelmaosiosta löytyy myös harjoitteita maalivahdeille.

EsPan arvoista ilo pitää sisällään yhteisöllisyyden ja yhdessä tekemisen periaatteet. Vaikka emme poikkeustilanteessa voi fyysisesti kokoontua, on tärkeää, että jaamme kokemuksiamme, teemme yhdessä ja tapaamme toisiamme - vaikka sitten virtuaalisesti. EsPa järjestää joukkueilleen nettiyhteyden välityksellä toteutettavia livetreenejä, joissa pelaajat ja valmentajat pääsevät tapaamaan toisensa ja harjoittelemaan yhdessä. Tältä sivustolta löytyy myös hauskoja haasteita ja tehtäviä, joista kokemuksia voi jakaa joukkueiden viestintäkanavissa ja vertailla tuloksia. Livetreeneihin ja haasteosioon pääset tutustumaan alla olevista painikkeista.