PONÈNCIES

1. EL LIDERATGE DIGITAL A LES AULES. LAIA FERRER I ALEIX ROIG.

La integració de les tecnologies digitals a l’aula és una oportunitat educativa extraordinària en molts sentits. No només ens facilita l’accés a molts recursos de informació i continguts sinó que també (i sobretot) ens facilita l’aprenentatge competencial, el treball cooperatiu i la tutoria entre iguals. Amb el projecte GEMTIC, els líders digitals de l’escola GEM es converteixen en una peça clau d’aquesta transformació pedagògica basada en la tecnologia.

LAIA FERRER. GEM

Llicenciada en Traducció i Interpretació en l’especialitat de francès i anglès, la seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada a les llengües. (Llegir més)

ALEIX ROIG. GEM

Mestre d'educació primària, graduat en ciències de l'activitat física i de l'esport, màster en direcció i gestió de centres educatius. (Llegir més)

2. COM EDUCAR EL TALENT EMPRENEDOR A L'ESCOLA. XAVIER CARRIÓN I JORDI FÀBREGAS.

Parlarem de la competència emprenedora i com treballar el talent emprenedor a partir de projectes motivadors i significatius pels alumnes i també com implicar a tota la comunitat educativa. Es presentaran els projectes "RE-nova les teves joguines", que es va realitzar amb alumnes de 5è de primària, i "Juguem" que el van realitzar els alumnes de P5 i 1r.

XAVIER CARRIÓN. ÀNGELA BRANSUELA

Mestre de primària especialista en educació física, així com també en tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement. Coordinador TAC de l'escola Àngela Bransuela. Format en Emprenedoria per la Fundació Trilema. (Llegir més)

JORDI FÀBREGAS. ÀNGELA BRANSUELA

Mestre i antropòleg. Deu anys treballant a Educació Infantil a l'escola Àngela Bransuela i actualment formant part de l'equip directiu com a secretari. Formació en Emprenedoria per la Fundació Trilema. (Llegir més)

3. DEL PATI A LA PLAÇA. ELENA CASADEVALL, PAU BADIA, CARLOTA RETA I MARC TOMÀS

L’estructura dels patis tenen un efecte directe sobre allò que hi passa. A l’escola creiem en la necessitat que les estones d’esbarjo siguin espais on es fomentin valors i proporcionin experiències generadores d’aprenentatge. És amb aquesta intenció educativa que s’han engegat moltes accions en aquest espai.

També l’escola està desenvolupant diferents projectes que fomentin la participació de tots els diferents agents educatius. I en aquest procés el pati de l’escola ha tingut un paper clau. En molts casos ha estat el catalitzador de nombrosos processos participatius. A més, aquest espai sovint s’està convertint en el lloc de trobada de tota la comunitat educativa i simbolitza molt bé l’horitzó cap al qual vol caminar l’escola.

És per tot això que el pati s’ha transformat en la Plaça, nucli de moltes de les connexions educatives del nostre centre, un espai d’aprenentatge i d’oportunitats.

ELENA CASADEVALL. SADAKO

Mestra de Primària de l'escola Sadako des de fa 10 anys. Engrescada i implicada en la transformació educativa. (llegir més)

PAU BADIA, CARLOTA RETA I MARC TOMÀS. SADAKO

Alumnes de 1r d’ESO.

4. Star Wars: una història de gamificació

Parlarem de dinàmiques, mecàniques i components. De l'experiència de gamificació d'una assignatura i de l'impacte en el procés d'aprenentatge dels alumnes. A través d'un cas concret veurem el procés complet per gamificar una assignatura des del punt de vista del professor i com ha estat l'experiència i la valoració dels estudiants.

Aina Fernàndez. Tecnocampus

Professional de la comunicació i professora en l'àmbit de la comunicació digital i les noves narratives.

5. L’APRENENTATGE COOPERATIU. CLAU PER LA INCLUSIÓ. RUT BUQUET I ANNA OLIVERAS

- Per què fem Aprenentatge Cooperatiu a l’Escola Camí del Mig?

- Com ho fem?

- Com ho valoren els alumnes?

RUT BUQUET. CAMÍ DEL MIG

Mestra i coordinadora del Cicle d’Educació Infantil .

ANNA OLIVERAS. CAMÍ DEL MIG

Mestra d’Educació Infantil i de Primària. Actualment és la directora de l’escola Camí del Mig. (llegir més)

6. ÚS DEL PORTFOLI A L'AULA. JOSEP TORRENTS

En aquest espai presentarem el portfoli com a eina de treball i d’avaluació a l’aula que recull les evidències d’aprenentatge en la matèria de socials.

JOSEP TORRENTS. SANT ANDREU

Llicenciat en Geografia i Història, Mestre i postgraduat en informàtica educativa, actualment és professor de Geografia i Història, i Coordinador Pedagògic-TIC del Col·legi Sant Andreu de Badalona.