PONENTS

GELU MORALES: Llicenciada en CC. Físiques, en l'especialitat d'Astrofísica, amb més de 10 anys d'experiència com a docent en ciències amb alumnes de secundària i coordinadora TIC del seu centre durant 4 anys. Actualment compagina la seva feina de professora en l'Escola GEM de Mataró amb la formació al professorat en metodologies i eines TIC des d'Agoralearning.

A més a més, col·labora com a formadora amb el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i la FECC entre d'altres entitats. També és Apple Education Trainer (AET), dins del programa de formació d'Apple Professional Learning de Apple (APL).

ÀNGELS LLAVERIA: Llicenciada en Ciències Químiques, en l' especialitat d'orgànica i Magíster en didàctica de les ciències i les matemàtiques per l'UAB. Amb més de 20 anys d'experiència docent en ciències amb alumnes d'ESO i Batxillerat . Coordinadora de secundària del mateix centre durant 7 anys, al mateix temps que era col·laboradora de cursos de formació de l'ICE i del col·legi de llicenciats i coordinadora TRAMS al llarg del curs 2013-14.

Actualment és professora de física, química i tecnologia de l'escola GEM i directora de secundària de la mateixa escola, càrrec que ha desenvolupat durant 7 anys.

RUT BUQUET: Mestra i coordinadora del Cicle d’Educació Infantil de l'escola Camí del Mig. És diplomada en Educació Especial. S’ha format, entre d’altres, fent cursos de mediació, resolució positiva de conflictes i Aprenentatge Cooperatiu. Treballa a l’escola Camí del Mig des del curs 2007-08.

ANNA OLIVERAS: Mestra d’Educació Infantil i de Primària. Actualment és la directora de l’escola Camí del Mig. Col·labora en el Grup de Recerca d’ Atenció a la Diversitat i com a formadora a la Universitat de Vic. Treballa a l’escola Camí del Mig des del curs 2003-04.

LAIA FERRER: Llicenciada en Traducció i Interpretació en l’especialitat de francès i anglès, la seva trajectòria professional ha estat sempre vinculada a les llengües. Actualment és professora de francès, llengua catalana i literatura universal a l’Escola GEM de Mataró i coordina el projecte GEMTIC de lideratge digital a l’ESO.

ALEIX ROIG: Mestre d'educació primària, graduat en ciències de l'activitat física i de l'esport, màster en direcció i gestió de centres educatius. Treballa a l'Escola GEM com a director de l'etapa d'educació primària i mestre a diferents cursos de matèries com Emprenedoria, Science and Maths. Apassionat per les ciències, els darrers cursos ha participat amb alumnes de primària en diversos projectes d'àmbit europeu i internacional amb institucions com la ESA (Agència Espacial Europea), IAC (Instituto de Astrofísica de Canarias) i NASA. El seu perfil personal l'ha portat a participar en diferents moviments educatius i de voluntariat en entitats com Setem (ONG nord-sud), Escoltes Catalans i Escola Nova XXI, entre altres entitats de l'àmbit local.

JOSEP TORRENTS: Llicenciat en Geografia i Història, Mestre i postgraduat en informàtica educativa, actualment és professor de Geografia i Història, i Coordinador Pedagògic-TIC del Col·legi Sant Andreu de Badalona.

ELENA CASADEVALL: Mestra de l'escola Sadako des de fa 10 anys. Engrescada i implicada en la transformació educativa. Formo part de la Comissió de patis, ja que entenc els espais exteriors com a espais educatius que brinden infinites possibilitats de descoberta, experimentació i vida. M'hi acompanyeu?

CARLES GARCIA: Graduat en Mitjans Audiovisuals per la Universitat Politècnica de Catalunya (ESUPT - Tecnocampus). Estudiant del Màster en Aplicacions Multimèdia i Smart Content per la Universitat Oberta de Catalunya. Li agrada la comunicació i la utilització dels recursos visuals per a enriquir-la i està interessat en representació gràfica de la informació, UX i UI.

CARME ROVIRA: Professora de l'assignatura Eines TIC aplicades a l'empresa, amb estudiants de primer trimestre de primer curs de la doble titulació d'AdE i Márqueting.

Cap del Servei per a la Qualitat, Aprenentatge i Innovació (SQAI), del Tecnocampus Mataró. Especialista en disseny d'estratègies d'aprenentatge presencial, mixte i online, treballant en temes de reformulació d'espais presencials i espais virtuals, plantejament de la innovació social en la prespectiva acadèmica i en l'impacte dels processos dels processos en els sistemes interns de garantia de qualitat.

Interessada en aplicar les possibilitats del món transmèdia en els processos d'aprenentatge i en fer que els estudiants es sentin inmersos en un món d'experiències del seu àmbit d'estudi.

ALBA PARDO: Doctora en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport, en l'especialitat d'Activitat Física, Salut i Qualitat de Vida. European Master in Health and Physical Activity i Màster en Lideratge i Desenvolupament Personal. Actualment realitzant la formació en Treball Corporal Integratiu.

Responsable del projecte Campus Saludable Tecnocampus. Coordinadora del Postgrau en Gestió d'Estils de Vida Actius i Saludables. Membre de la comissió de salut del COPLEFC (Col·legi de Llicenciats en Ciències de l'Activitat Física i l'Esport).

Més de 7 anys vinculada a la docència universitària i a la recerca en l'Activitat física i la salut. Actualment liderant un projecte d'investigació en la salut i hàbits dels estudiants universitaris catalans i l'impacte de les Pauses Actives en la salut física, emocional i rendiment acadèmic.

Actualment és professora docent investigadora del Tecnocampus, l'Escola d'Infermeria del Mar i col·labora al Màster de Salut de l'INEFC Barcelona.

XAVIER CARRIÓN: Mestre de primària especialista en educació física. Especialista en tecnologies de l'aprenentatge i el coneixement. Coordinador TAC de l'escola Àngela Bransuela. Dotze anys treballant a l'escola, quatre dels quals membre de l'equip directiu com a secretari. Format en Emprenedoria per la Fundació Trilema.

JORDI FÀBREGAS: Mestre i antropòleg. Deu anys treballant a Educació Infantil a l'escola Àngela Bransuela i actualment formant part de l'equip directiu com a secretari. Formació en Emprenedoria per la Fundació Trilema.

JORDI MAURI SOLER: Llicenciat en Filologia Hispànica i professor de llengua i literatura castellana i d'emprenedoria. Ara mateix és el director de l'escola Salesians Mataró.

ESTEL PALOMA: Nascuda a Premià de Mar el 1965, és economista de formació i "shaker" de vocació. Des de novembre del 2015, treballa a l'Escola Pia de Catalunya, desenvolupant tasques de Màrqueting i Fundraising. Però també continua amb la meva vessant educativa a l'Escola Pia de Mataró (iniciada el 1989), ara en cicles formatius de Grau Superior, havent passat per diferents matèries relacionades amb la branca d'Empresa: Emprenedoria, Economia d'Empresa, Economia, Innovació, Geografia,... tant a la ESO com al Batxillerat.

El 2011 va cursar el Màster en Emprenedoria i Innovació del Tecnocampus de Mataró.

TONI AGUILAR: És nascut a Montcada i Reixac i fill adoptiu de Mataró des del 1990. La seva formació està vinculada al món de l’educació: Llicenciat en Filosofia, Màster en Educació en Valors per la Universitat de Barcelona i Màster en Educació i TIC per la Universitat Oberta de Catalunya i els seus interessos sempre han estat vinculats a la reflexió i la millora educativa i el creixement personal i professional de les persones.

Actualment és el director de l'Escola Pia de Mataró, després de 18 anys d'experiència com a professor, tutor i coordinador. També participa com a formador en cursos de formació continua i diversos màsters, sempre en relació amb l’educació en valors, l’educació emocional, les habilitats socials i la gestió d’equips.

ÀLEX ARAUJO: per la seva professió i els seus estudis, el ponent es veu envoltat entre “la tecnologia, l’educació i la comunicació”. És enginyer Tècnic en Informació de Sistemes, Màster en Societat de la Informació i el Coneixement, Llicenciat en Comunicació Audiovisual i Doctor en Estudis Avançats en Comunicació. Ha estat cap de la Tecnocampus Digital Factory i actualment és professor de l’Escola Superior de Ciències Socials i de l’Empresa i Coordinador del Grau en Màrqueting i Comunicacions Digitals, la qual cosa compagina amb la presidència de la fundació de l’Escola GEM.


LLUÍS BALLARÍN: Enginyer Tècnic Industrial (especializat en Electrònica Industrial) per la UPC, va realitzar els seus estudis a l'Escola Universitària Politècnica de Mataró i té el Màster en Educació i TIC per la UOC.

Actualment és director acadèmic de l'ESO i Batxillerat, així com professor de l'ESO a l'Escola Pia Santa Anna de Mataró. Forma part de la comissió TIC pel desenvolupament i la implementació de les tecnologies al centre. Ha impartit diferents formacions docents, entre les quals cal destacar Ofimàtica bàsica per a docents, Competències Digitals 1 i 1x1xDocents, 2 i també ha participat en la formació sobre Noves Metodologies.

ISMAEL CABEZUDO: És Llicenciat en Belles Arts per la UB en l'especialitat de Pintura, i té el Màster en Educació i TIC per la UOC. Ha ampliat els seus estudis participant en diferents cursos d'Els Juliols de la UB i workshops a Can Xalant (Centre de creació i pensament contemporani), entre els quals cal destacar els realitzats amb els artistes René Francisco i Rogelio López Cuenca. Ha cursat estudis d'Interiorisme a l'Escola d'Art Pau Gargallo de Badalona, i durant deu anys ha assistit al Taller de Gravat organizat per l'Institut d’Acció Cultural de Mataró (IMAC), dirigits per Jordi Rosés i Clàudia Lloret (Murtra Edicions).

Actualment és coordinador de Treball Cooperatiu i col·labora en la implementació del projecte SUMMEM de l'Escola Pia de Catalunya. És tutor i professor al Batxillerat d'Arts de l'Escola Pia Santa Anna de Mataró.

Pel que fa a l'ús de les TIC, és autor i gestor, des de l'any 2009, del blog La bombeta encesa. Fruit de la seva col·laboració, durant l'any 2015, Lluís Ballarín i Ismael Cabezudo han dut a terme un taller de formació sobre la metodologia flipped classroom per a l'Associació Espiral, amb la col·laboració de la UOC i van escriure l'article "La metodología flipped classroom en la enseñanza de la fotografía. Una experiencia práctica en 2º de Bachillerato" per un monogràfic sobre Flipped classroom per la revista "Comunicación y Pedagogía" (2015 / núm. 285 - 286).

FRANCESCA DAVOLI: Llicenciada en Pedagogia a la Universitat dels Estudis de Bologna, Italia. Ha treballat al Centre Internacional per a la defensa i promoció dels drets dels infants Reggio Children a Reggio Emilia i també com a coordinadora i mestra a l’escola 0-6 Piccolo Mondo (St. Cugat, Barcelona).

A l'actualitat és professora d’Educació Infantil a la Universitat de Vic–UCC, on a més coordina el projecte de pràctiques al centre d’Itàlia (Pistoia, Firenze, Reggio) pels graus de magisteri. És traductora en l’àmbit pedagògic. És formadora i assessora.

BERTA VILA: Màster Europeu en Pedagogia Montessori i Titulada guia Montessori 0-6 per l’Associació Montessori Internacional (AMI). Llicenciada en Psicopedagogia i Mestra Diplomada en Educació Infantil a la Universitat de Vic.

Ha treballat de mestra i de directora a l’EB Municipal La Cuca Fera de Tona. És Professora d’Educació Infantil a la Universitat de Vic–UCC, on a més és Coordinadora del Grau en Mestre d’Educació Infantil i és responsable del Laboratori d’Educació Infantil Aula Teresa Buscart. És formadora i assessora.

AINA FERNÀNDEZ: Doctora en Comunicació per la UAB especialitzada en Societat de la Informació i el Coneixement, és professora al Tecnocampus en assignatures de comunicació digital i noves narratives. Ha publicat recentment el llibre "Lliures o vassalls? El dilema digital".