Projecte Educatiu



Acció tutorial

Per a nosaltres, l’acció tutorial i l’orientació pedagògica són un element clau i imprescindible al llarg de tota l’escolaritat.

És per això que, des d’un primer moment, fem un seguiment personalitzat i intentem estar a prop de les famílies tot planificant un procés d’acollida dels alumnes i coordinant de forma compartida totes les accions pedagògiques entre equips al llarg de les diferents etapes i ensenyaments.

Des de l’escola promovem un acompanyament personalitzat de l’alumne/a i incorporem les estratègies didàctiques i pedagògiques que puguin afavorir al màxim l’aprenentatge i autonomia de cada un d’ells/es.

Cal posar les màximes expectatives en cada infant i proporcionar-li l’oportunitatd’obtenir el màxim i el millor d’ell mateix, fomentant les seves potencialitats des de l’autoconeixement, l’autoestima i el compromís amb la tasca d’aprendre.

L’acció tutorial integra les funcions tutorials del docent, dels equips educatius i de tots els professionals de la comunitat educativa i té per finalitat contribuir, en col·laboració amb les famílies, al desenvolupament personal i social de l’alumnat d’acord amb la seva edat. El desplegament de l’acció tutorial demana la planificació, el seguiment i l’avaluació de les competències i capacitats de l’alumnat i el seguiment individual i col·lectiu per part de tot el professorat.

Per tal de garantir aquest desplegament, des de l’escola definim una estructura organitzativa que ens facilita aquesta tasca:

  • mecanismes de relació i cooperació amb les famílies: entrevistes personals, reunions de famílies.

  • planificació i coordinació de les actuacions tutorials grupals o individuals: Equips docent per cicles , Juntes d’avaluació, CAD (comissió d'atenció a la diversitat)

  • seguiment de cada alumne/a i família : tutories individuals, acompanyament, en resolució de situacions concretes (conflictes, problemes personals, familiars o a l’escola).

El tutor-a

Cada grup classe, està liderat per un tutor-a que intervé i gestiona les diferents actuacions i relacions que s’hi estableixen. El paper del tutor-a és importantíssim ja que la seva intervenció té una influència decisiva en la dinàmica del grup classe i és el referent principal.

Cal que el tutor-a s’impliqui en el procés d’aprenentatge de tots els seus alumnes, fent un seguiment que detecti les seves necessitats i adequant i el camí a seguir per a cada un d’ells/es per contribuir al seu desenvolupament integral a nivell personal,social i acadèmic.

És molt important que l’infant pugui establir i un vincle de confiança, de complicitat i respecte i confidencialitat amb el seu tutor-a.

En aquest camí, el tutor-a estarà acompanyat de tot l’equip docent que intervé en l’activitat pedagògica del grup i que es coordinarà per tal de tenir present tot allò que calgui.


Atenció a la diversitat

Som una escola inclusiva, equitativa, oberta i acollidora. A partir d’aquí i seguint el decret d’inclusió 150/2017 som una escola de qualitat i per a tothom. Com escola tenim com a prioritari dins el nostre Pla de convivència la inclusió i la cohesió social.

CAD

Dins de l’organització escolar comptem amb la CAD (Comissió d’Atenció a la Diversitat). Aquest equip coordina i fa els seguiment de les mesures i suports necessaris per atendre tots els alumnes i ajustar-les segons les seves necessitats. Així mateix, vetlla per l’aplicació dels principis per a l’atenció de la diversitat dels alumnes.