#LESORENETESALNIU

I ara quina és l’escola dels infants? Doncs molt semblant a la dels adults. La d’aprendre a encarar l’inesperat, el que voldries fer i no pots, les possibilitats que tenies a les mans a casa i no sabies, les relacions intenses amb els que estimes, la creativitat de l’avorriment, la resiliència, la perseverança i la calma, l’agraïment... I sobretot l’esperança.


Dolors Feixas, revista Catorze. Cultura viva. 25 de març del 2020

Projecte transversal #LESORENETESALNIU

Durant aquests dies de confinament a casa, estem redescobrint que podem viure per nosaltres mateixos en un ambient més privat i familiar, però també estem redescobrint la importància i la necessitat d’estar connectats al món.

És d’aquesta necessitat de saber què passa, que volem entendre molt millor què s’esdevé a la realitat fora de les quatre parets de casa nostra, sigui al carrer, al poble, al país, a l’estranger... perquè com a humans necessitem copsar què li passa a la Humanitat.

Tenim davant un repte familiar, social, sanitari, econòmic, polític, ideològic, ètic… que un virus ens obliga a qüestionar i replantejar per trobar què hi podem fer i assumir la nostra part de responsabilitat.

#LESORENETESALNIU és projecte transversal i competencial en referència al moment que ens ha tocat viure com a societat i que cap de nosaltres podem obviar-ho.

Com veureu, està organitzat de manera que cada curs tindrà una sèries de reptes que haurà d’anar resolent; a 1r d’ESO “Diari de confinament”, a 2n d’ESO “Què faria Marie Curie?”, a 3r d’ESO “El futur és a les nostres mans” i finalment a 4t d’ESO “Darwin i l’evolució de les espècies”. Aquests reptes es penjaran cada setmana.

En aquest mateix espai virtual també hi trobareu un pla d’activitats, elaborat des de l'àrea d'Educació Física. Està pensat per vosaltres i, de ben segur, que us anirà molt bé seguir durant aquests dies de confinament.

Recull del projecte

Com a encàrrec final del projecte #ORENETESALNIU, els nois i noies dels diferents cursos, de forma col·laborativa, han participat en aquest espai virtual fent un exercici d'anàlisi, selecció i reflexió de què han après en forma d'un recull dels seus treballs.