Sensor de llums

Micro:bit porta incorporat un sensor de llum a la banda dels leds vermells. El bloc nivel de luz que trobaràs als blocs Entrada ens informa del nivell de llum que està detectant la placa. Pensa que un nivell normal està entre 80 i 120.

Quan hem de treballar amb sensors, pot ser molt útil programar un botó per a que ens informe del número exacte que estem rebent. 

Segons aquesta dada, potser haurem de retocar el nostre programa.

Nineta d'ulls

Podem simular una nineta dels ulls. Ja sabeu que quanta més llum rebi, la nineta es fa més petita. Amb un bloc Si / Si no, i un bloc de comparació > (més gran), podem fer que la Micro:Bit obri o tanqui la nineta segons la llum ambient. 

Podem regular la llum que arribi a la microbit tapant-la amb la ma, o bé, amb una llanterna.

Primer fer diverses proves, fins esbrinar quin és el nivell de llum adequat.

Un cop ho hagis provat, prova de fer un ull de 3 posicions (si / si no, si / si no).

Seràs capaç de fer-ne un de 4?

Nineta de 2 posicions
Nineta de 3 posicions

Llum automàtic

Podem programar un llum automàtic, perquè s'engegui quan hi hagi poca llum i s'apagui quan n'hi hagi molta. Així estalviem consum i som més ecològics!!!

VID_20200225_135804.mp4

Ampliació

Imaginat que ets un astrònom famòs, i que aquesta nit heu quedat amb el teu grup d'estudi per observar les estrelles dobles. 

Necessiteu tenir un llum automàtic per a poder muntar el telescopi i altres aparells quan s'hagi fet fosc. Però també voleu poder apagar aquest llum quan comenci l'observació, perque la llum no molesti al mirar pel telescopi. I també voleu poder-la engegar manualment per tal de poder pendre anotacions als vostres quaderns.

Com ho programaries?