Arviointi kohdistuu oppilaan oppimiseen, osaamiseen, työskentelyyn ja käyttäytymiseen.

Oppimisen arviointi liittyy oppimisprosessin ohjaamiseen ja siitä annettavaan palautteeseen. Osaamisen arviointi kohdistuu oppilaan tiedollisen ja taidollisen osaamisen tasoon. Työskentelytaitojen arviointi on osa oppiaineen arviointia, eikä siitä anneta erillistä arvosanaa. Käyttäytymisen arviointi perustuu paikallisesti sovittuihin käyttäytymisen tavoitteisiin ja arviointikriteereihin.

Oppilaan oppimista, osaamista, työskentelyä ja käyttäytymistä tulee arvioida monipuolisesti erilaisia arviointitapoja käyttäen. Opetus ja arviointikäytännöt suunnitellaan siten, että oppilaalla on riittävästi erilaisia mahdollisuuksia osoittaa osaamistaan. Tukea tarvitsevan oppilaan arvioinnissa tulee ottaa huomioon oppilaan terveydentila ja erityistarpeet.

Oppilaille ja huoltajille tiedotetaan lukuvuoden alussa opintojen aikaisen arvioinnin periaatteista ja merkityksestä esimerkiksi vanhempainillassa. Huoltajilla on oikeus saada tietoa lukuvuoden aikana opettajan, oppilaan itsensä tai ryhmän suorittamasta arvioinnista esimerkiksi oppimiskeskustelussa.