Jag heter Anna Edling och arbetar på Solviksskolan. Det här läsåret är jag klasslärare i år 4, jag har varit lärare i klassen sen år 1 och följt dem till mellanstadiet. Jag studerade till lärare på Lärarhögskolan i Stockholm och blev klar 2005. Jag har behörighet i svenska, svenska som andraspråk, matematik och no-ämnena. Det här läsåret undervisar jag i svenska, matematik, teknik och i no-ämnena.

För mig är det viktigt att ha en strukturerad och varierad undervisning som är språkutvecklande och utmanande. Jag har höga förväntningar på mina elever och i kombination med olika stöttningsmodeller vill jag ge alla elever förutsättningar att delta aktivt i undervisningen. Med ett språkutvecklande arbetssätt i fokus är det viktigt för mig att skapa lärandemiljöer med kommunikation och språk i fokus, samt att skapa en trygg miljö där eleverna stöttar och samspelar med varandra på olika sätt.

Jag brinner för språkutvecklande arbetssätt och vill tillsammans med mina kollegor fortsätta utveckla det på skolan. Språket är en viktig byggsten i alla ämnen och behöver utvecklas parallellt med kunskaper. 

Anna Edling

Solviksskolan F-6

Mina inlägg

2023-11-17  Anna Edling

Jag har länge brunnit för språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt och kooperativt lärande. I mitt arbete på en mångkulturell skola har metoderna varit en stöttning för mig både i min planering och i själva utförandet av undervisningen. Med tiden har metoder och erfarenheter kokats ihop till något som jag numera planerar min undervisning utifrån.

Fortsätt att läsa ➡️

2022-09-28 Anna Edling

Som många andra lärare undervisar jag i ett mångkulturellt klassrum där flera elever har annat modersmål än svenska, Eleverna har olika skolbakgrund och helt olika ryggsäckar med sig. 

Det som gjorde att jag bestämde mig för att lära mig mer om och börja använda språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt i min egen undervisning var ett citat av Anna Kaya från hennes bok  "Att undervisa nyanlända".

Fortsätt att läsa ➡️

2022-06-02 Anna Edling

Utvärdering av läsåret med Kooperativ struktur!

Med en bred variation i elevernas tidigare skolgång och erfarenheter är det inte alltid lätt att hitta former för effektiv undervisning. Med kooperativt lärande som ett komplement i undervisningen, där eleverna ges många tillfällen att utveckla både kunskaper och sociala färdigheter samtidigt har gett goda resultat i vår klass. 

Nu i slutet av läsåret har jag tänkt att det dags att utvärdera läsåret tillsammans med eleverna, tänka både tillbaka och framåt på läsåret som gått. 

Fortsätt att läsa ➡️

2021-12-16 Anna Edling

Under lång tid har vi arbetat med Kooperativt lärande i vår klass, vi började arbetet redan i år ett och nu går våra elever i år 5. Då i liten skala med enkla, korta övningar, nu mest hela tiden på olika sätt. Kooperativt lärande har blivit en del av vår vardag i undervisningen. Det är sällan jag stannar upp och tänker tillbaka på själva resan hit. Men här om dagen när jag satt och funderade på hur jag skulle utforma en terminsutvärdering till våra elever slog det mig vilken självklar del Kooperativt lärande är i vårt dagliga arbete.

Hur har vi då kommit dit?

Fortsätt att läsa ➡️

2020-12-11 Anna Edling

För några år sedan fick vi börja tänka om gällande våra metoder för undervisning, vi upptäckte att vår organisation och våra metoder inte gav alla elever samma förutsättningar att delta aktivt i undervisningen. Undervisningen utvecklades mer och mer mot enskilt arbete för det var det arbetssätt som var enklast att individanpassa. Det var ju inte så vi ville undervisa dessutom höll vi på att drunkna i alla enskilda uppgifter som vi skulle förbereda. 

Fortsätt att läsa ➡️