Welkom op onze buitengewone school!

Beste,

Ons onderwijs is er voor jongens en meisjes die om een of andere reden niet in het gewoon onderwijs terecht kunnen, wat van onze school een “buiten-gewone” school maakt. Dit betekent dat wij ook “buitengewoon” zijn in onze manier van werken met uw kind. Wij proberen ieder kind op zijn/haar eigen niveau en op zijn/haar eigen tempo te begeleiden. Om dit te kunnen garanderen, zijn het aantal leerlingen per groep in onze school veel kleiner dan in het gewoon onderwijs.

Uw kind wordt niet enkel begeleid door de (vak)leerkrachten, maar ook door andere gespecialiseerde personeelsleden, zoals onder andere: paramedisch (logopedie en ergotherapie) en sociaal personeel, psychologisch en (ortho-)pedagogisch personeel, medisch personeel,… Al deze personen gebruiken speciale leermiddelen, methodes en therapieën om uw kind zo goed mogelijk vooruit te helpen.

Ons hele schoolteam engageert zich dan ook om zich dagelijks in te zetten voor de optimale begeleiding van uw kind. Terecht verwacht u van onze school goed onderwijs, een respectvolle omgeving en een pluralistisch geïnspireerde opvoeding.

Als ouders draagt u de eerste verantwoordelijkheid voor de opvoeding van uw kinderen. Wij hopen dan ook dat u ze zal aanmoedigen om de vastgelegde afspraken na te leven.

Wij hopen met u goed te kunnen samenwerken en wij danken u voor het vertrouwen dat u in ons schoolteam stelt.

Kortom, van harte welkom in onze “BUITEN-GEWONE” basisschool De Veerboot!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Ben je nieuwsgierig naar onze school? Klik dan snel hier om meer te weten te komen over onze school.

WEKELIJKS NIEUWS - DE VUURTOREN

Vuurtoren '21 - '22 - 01 - 21.pdf

IN DE KIJKER

Nog twee weken en DE WARMSTE WEEK gaat opnieuw van start!

Dit jaar staat de Warmste Week in teken van ‘kunnen zijn wie je bent’.

Ook op de Veerboot vinden we dit een héél belangrijk thema en we dienden dan ook zelf een project in.

Er werden 200 projecten gekozen die gesteund zullen worden door de Warmste Week en ook ONS PROJECT IS ERBIJ!!!

Wat houdt ons project precies in? Wij willen samen met leerlingen uit het gewoon onderwijs een aantal workshops organiseren waarbij SAMENwerken en focus op talenten centraal staat. We willen onze leerlingen laten ervaren dat iedereen zijn eigen kwaliteiten en groeimogelijkheden heeft. Dat iedereen UNIEK is en zichzelf mag zijn, ongeacht het type onderwijs!

Uiteraard willen wij zelf ook ons steentje bijdragen aan de Warmste Week en verkopen we opnieuw unieke POSTKAARTEN, gemaakt door de leerlingen! Volgende week meer daarover!

#dewarmsteweek #buitengewoonbijzonder#kunnezijnwiejebent #goonderwijs#fieroponsgo #goactiefburgerschap#goverbindt #goschittert


Ons schoolproject: De Veerboot op de planken is helaas voorbij. Maar HIERkan u nog even nagenieten!

Carousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel imageCarousel image

Geniet

Aanmelden van NIEUWE leerlingen:
U vult hiervoor online het aanmelding
formulier in.
Wij nemen daarna zo spoedig mogelijk contact met u op.

Klik HIER voor de link naar het aanmeldingsformulier.