PREVENCIÓ DE VIOLÈNCIES MASCLISTES

Com acompanyar els nostres fills i filles per detectar-les i erradicar-les

Davant les violències masclistes, habitualment, se'ns activa el parany de l'externalització i des d'aquest lloc confiem en què aquesta realitat quedi lluny de casa nostra. Aprendre a identificar les violències masclistes és el moviment que ens ajuda a situar-nos per poder acompanyar amb cura les nostres filles i fills.

Les famílies tenim avui un repte important: conèixer com i de quina manera els nostres fills i filles aprenen les violències masclistes per poder participar activament en la transformació social que ens ha de portar a erradicar-les de manera definitiva. I, aquest és l'objectiu de la sessió que compartirem i que estarà enfocada a la prevenció i també a les estratègies de detecció . Què ens ha de posar en alerta, en quin moment hem de començar a sospitar que hi ha quelcom que no va bé i on podem anar a buscar assessorament i ajuda.

Temes que es tractaran:

Tot plegat ho farem amb la intenció d'analitzar com ens influeix el context social i quins mecanismes ens ajuden a activar la mirada crítica.

En definitiva, parlarem de les violències masclistes per saber què són , com s'expressen i en quins àmbits es perpetuen i projectarem propostes des de la intervenció comunitària per identificar i transformar els factors de vulnerabilitat i els factors de risc. 

Aquesta sessió s’adreça a totes les famílies que busquen un espai segur per compartir els seus interrogants, les seves inquietuds i les seves pors i volen eines per formar part del procés de canvi social

La sessió te una durada aproximada de 2 hores i està organitzada des de la participació pedagògica de les famílies i l'acompanyament a les seves demandes.

Carme Vidal Estruel

Soc mare de dues criatures, un nen de 14 anys que m’ha mostrat la complexitat que demana acollir la diferència dins d’una societat que ens demana homologar-nos a la norma per sobreviure i d’una nena d’acollida de 10 anys que m’ha ensenyat que treballar-nos els propis privilegis és urgent si volem transformar el present que habitem. 

Politòloga de formació, fa 20 anys que treballo per significar els espais de resistència i de llibertat de les dones i per erradicar les violències masclistes, primer a l’Ajuntament de Barcelona, després a l’Institut Català de les Dones i a la cooperativa Tamaia, viure sens violència i ara des de l’exercici de la consultoria. La meva és una pràctica de compromís i de responsabilitat amb mi mateixa i amb el present que habito. 

I sí, soc FEMINISTA.