TÈCNIQUES D'ESTUDI

Claus per millorar l’eficàcia de l’aprenentatge

De la mateixa manera que un nen aprèn a vestir-se sense ajuda, recollir les seves joguines o anar sol al lavabo, també s’han de treballar els hàbits i tècniques d’estudi. En aquest cas són importants perquè ajuden i afavoreixen l’assoliment dels aprenentatges i l’èxit escolar.

En general, tenir un bons hàbits d’estudi és molt important sobretot en la etapa infantil i juvenil, ja que els aporta autonomia, independència, seguretat i confiança a nivell personal, i això els capacitarà a la hora de resoldre els seus propis problemes.


La tasca que tenim les famílies, en aquest sentit, és la d’acompanyar i donar suport en l’assoliment d’aquests hàbits per l’execució de les tasques escolars a través d’una disciplina positiva, coordinant-se sempre amb l’escola.

Les condicions de treball, el mètode utilitzat per a l’estudi, la capacitat intel·lectual, la motivació i la predisposició per estudiar repercuteixen en el resultat acadèmic. Les tècniques d’estudi són bàsiques per aconseguir l’èxit escolar, i si no es tenen, poden conduir al fracàs escolar.  

En aquesta xerrada ens donaran claus per millorar l'eficàcia d'assolir aprenentatges nous i com fixar-los a la memòria. Aquestes claus seran útils tant pels alumnes que els va bé com pels que no els va tant bé, i fins i tot, per a tots els pares i mares  que assistiu a la xerrada ja que el nostre cervell té la capacitat per aprendre al llarg de tota la vida. 

Està adreçada tant a famílies de cicle superior de primària, l'ESO i Batxillerat com als alumnes  (Preferiblement a partir de tercer de l'ESO) encara que esteu tots convidats.

A banda del que es dirà a la xerrada, per adquirir uns bons hàbits d’estudi cal:


Tot i la necessitat d’una planificació setmanal no oblideu que també cal ser flexibles.

Àngels Piquet Vilanova

Psicòloga

Psicoterapeuta

Mediadora familiar


Gràcies a la seva carrera universitària li va permetre aproximar-se al món interior de les persones, dels nens, el seu creixement i a partir d’allà va poder aprofundir en disfuncions, trastorns i patologies. No obstant, a l’iniciar la seva pràctica en el món de la psicologia es vaig adonar que no tenia suficients eines per ajudar el pacient. La formació en Teràpia Familiar Sistèmica li va ampliar el focus analitzant ELS ESTILS RELACIONALS I PATRONS DE COMUNICACIÓ que adopta el pacient amb el seu entorn, aquella teranyina que condiciona la seva manera de ser i estar. El focus d’atenció passava del pacient que presentava el símptoma a l’estudi de les situacions en les que apareixien els conflictes i en les interaccions que allí s’hi donaven.

Uns anys després, segurament condicionada pel seu cicle vital, va aprofundir en el BENESTAR personal i li va atrapar el món de les EMOCIONS. Això la va portar a formar-se com a Terapeuta Snoezelen. Un món que comença en el si matern, quan el cervell del fetus sent els moviments del cos de la mare, i es desenvolupa tota la vida, especialment els set primers anys de vida. 

Amb tot el seu bagatge i acompanyada d'un equip de professionals van crear l'espai SENTIR-TE on poder oferir tots els seus coneixements i experiència a la ciutat de Tortosa. A SENTIR-TE hi trobareu un acompanyament sensorial per al benestar psicoemocional tant a infants i adolescents com a famílies.