C2- Mallorca, Spania

Romania. Poster 1. Climate change in Romania.pdf
Romania. Poster 3. Migration.pdf
Romania. Poster 2. Deforestation.pdf

Cea de-a doua mobilitate din cadrul proiectului ERASMUS FOR FUTURE - Young Europeans facing climate change as common challenge” s-a desfășurat în perioada 25 aprilie- 01 mai 2022 în Inca. Mallorca, Spania, gazda fiind  IES Inca. La această parte a programului au participat câte 2 profesori (profesorul coordonator și un profesor din echipa de proiect) și 5 elevi din fiecare țară implicată: Germania, Spania, România, Danemarca și Turcia.  Din partea Colegiului Național Pedagogic Andrei Șaguna au participat prof. Opriș Ioana, coordonator al proiectului, prof. Vulcu Liliana, prof. științe, membru în echipa de management a proiectului și elevele: Lica Oana (clasa a XI-a B), Mustea Andreea-Maria (clasa a X-a A), Scripcaru Maria Cătălina (clasa a X-a A), Țerbea Teodora (clasa a X-a A) și Vârcolacu Ștefana Daria (clasa a X-a A).

Pe durata șederii în Mallorca, echipa de proiect a participat la experimente organizate de instituția gazdă pentru înțelegerea schimbărilor climatice, au organizat și derulat o expoziție de postere pe tema schimbărilor climatice la Casa de Cultură din Inca, au observat aspecte ale culturii spaniole, s-au implicat activ în acțiuni de ecologizare (curățarea plajei Son Baulo) și au studiat fenomenul defrișării naturale în cadrul unei drumeții la Banyalbulfar.

Esența mobilității a constat în prezentarea rezultatelor cercetărilor științifice realizate de către fiecare țară participantă la proiect prin intermediul a câte trei postere. Cele trei teme alocate echipei de proiect a Colegiului Național Pedagogic „Andrei Șaguna” au fost: Cauze și efecte ale schimbărilor climatice în România, Defrișarea-cauză a schimbărilor climatice-abordare națională dar și globală și Fenomenul migrației-consecință a încălzirii globale- abordare națională și globală. Pregătirea posterelor a fost coordonată de cele două profesoare de științe implicate în proiect: prof. Sacarelis Daniela și prof. Vulcu Liliana, din grupul autorilor făcând parte întreg colectivul elevilor Erasmus for future, Colegiul Pedagogic. Autorii pot fi vizualizați accesând codurile QR de pe cele 3 postere.