Belangrijke mededelingen 

 !!!! Gezond leven check het even !!!!

Momenteel worden er GEEN samenvattingen doorgestuurd naar LARS vanuit de app van "gezond leven check het even" Dit omwille van een technisch probleem langs de kant van de app van GLCE.

Ook is hierdoor de omschakeling -met het inloggen via Leer-Id - nog niet doorgevoerd omwille van dezelfde technische problemen.  We hopen dat het snel kan opgelost worden maar zijn hier ook afhankelijk van een derde partij. 

Concreet: leerlingen kunnen voorlopig nog steeds de vragenlijst invullen via hun smartschoolaccount en mogelijks ook de vragelijst invullen MAAR er komt dus geen samenvatting tot bij het CLB. 

We houden jullie verder op de hoogte bij meer info en timing. 

Vragen over het bekijken van verslagen op IRIS CLBonline ter info voor de scholen

Er moeten een aantal zaken in orde zijn voor de school  dit kan inkijken. 


Decreet Leersteun en de veranderingen in LARS vanaf 01/09/2023

LET op = zorg dat je geen "test" activiteiten van formalisering attest/advies met onderwerp "trajectbegeleiding ifv leersteun" afwerkt en sluit 

Afwerken en sluiten = doorsturen naar creon en IRIS

Start van het nieuwe schooljaar :

Archief


TRAAGHED van LARS (04/09/2023 - 13u)  terug in orde 15u

We zijn dit aan het bekijken om zo snel mogelijk op te lossen.Oude LARS 3 is momenteel niet bereikbaar. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen. (20/04 = 9u30)
Terug in orde (20/04 = 20u)

Nieuwe release 4.2.102 (16/03/2023)

Er werd een oorzaak gevonden voor het probleem van de tekst velden die verdwijnen. Het is enorm zoeken om deze te kunnen vinden daarom blijf ik met 2 woorden spreken. Is dit DE volledige oplossing is denk het niet maar het is in ieder geval al een oplossing waarvan we hopen dat het verdwijnen al veel minder zal voorvallen. 

Ook de oorzaak met halve teksten die verdwijnen werd ontdekt. Ook hier werd naar een oplossing gezocht. Alleen merken we dat er nog een verbetering nodig zal zijn. Dus het kan nog gebeuren dan je bij snel klikken of snel plakken en dan afsluiten of activiteit minimaliseren dat er visueel tekst verdwijnt. 

Sluit dan even deze activiteit en open deze terug en je zal zien dat de tekst terug staat. Het is dus momenteel voor dit nog een visueel probleem die we ook nog zullen aanpakken. 

Zo gaan we stap per stap vooruit en hopen we dit probleem volledig te kunnen oplossen.

Opgelet bij de medische activiteiten in de cluster groei

Bij de meetwaarden in  de cluster groei (gewicht, lengte) zit nog een kleine fout. Deze werd onderzocht en besproken samen met VWVJ. De oplossing zit nog niet in productie LARS omdat er nog eerst getest moet worden. Dus momenteel is enige alertheid nog aan de orde vooral bij deze gevallekes die net op de rand liggen van een al dan niet doorverwijzing.  Bekijk steeds nog eens of de conclusie juist is voor de doorverwijziging al dan niet moet gegenereerd worden. 

Indien dit effectief naar productie gaat zal er nog een duidelijke communicatie volgen.Nieuwe versie van LARS 4.2.100


LARS Datawarehouse (07/03) 

Er waren onlangs problemen op LARS Datawarehouse met de berekening van de percentages bij populatie school en CLB.

Dit was een probleem langs de kant van Big Query maar werd nu terug opgelost. 

Lees hier de laatste nieuwsbrief met oa info over LIVC R

LET OP = Zorg dat het tekstvak van LIVC R enkele en alleen gebruikt wordt in het kader van Een Lokale Integrale Veiligheidsoverleg inzake radicalisme, extremisme en terrorisme of kortweg LIVC-R  en NIET om andere zaken in te noteren (anderstalige nieuwkomers horen hier niet in te staan, ook geen medische diagnoses krijgen hier GEEN plaats in)

UPDATE planningstool 1ste Kleuter (22/01/2023) = OK

De problemen zijn opgelost. Volgende stappen hebben we gedaan

Bij problemen mail gerust naar helpdesk@clb-lars.be

Planningstool 1ste kleuter: (19/01/2023)
De link in de uitnodgingsmail werkt tijdelijk niet. Wanneer de ouders klikken op de link krijgen ze nu voorlopig een pagina te zien waarop staat dat de link tijdelijk niet werkt en indien met een afspraak wil maken best telefonische conatct opnemen met het CLB.
De oplossing van de link zal normaal na het weekend terug in orde zijn, ik hou jullie hier op de hoogte.


Bij gebruik van de planningstool voor de 1ste kleutertjes werd een aanpassing gedaan. 

DRAFT: wanneer je van een draft een activiteit maakt, je hangt er een officiële leerling aanvast en voegt een functie, onderwerp, actor toe. Wanneer je dan onmiddellijk wil afwerken krijg je een foutmelding. Dit gaan we oplossen.
Momenteel kan je deze wel afwerken met een omweg. Als je de draft sluit en dan terug opent vanuit draft of journaalblad kan je wel afwerken. (20/12) OK

Nieuwe versie van LARS bevat volgende punten:

Dubbele namen met spatie en of koppelteken worden "verkeerd" getoond op de resultaatsbrieven. De naam staat aan elkaar. 

vb Van Den broecke zal getoond worden als Vandenbroecke... We zullen dit snel terug in orde brengen. (7/11) = opgelost

Er zijn momenteel problemen gemeld met het bewaren van tekst in een activiteit. We zijn dit aan het onderzoeken wat de oorzaak kan zijn. Moest je duidelijke voorbeelden hebben van activiteiten waar deze problemen zich voortdoen dan mag je dit zeker laten weten via helpdesk@clb-lars.be = probleem is opgelost en de oorzaak is gevonden. (13/12: 17u15)

Er zijn problemen met het genereren van het attest revalidatie tijdens de lestijden. We proberen dit snel op te lossen (02/12/2022) = opgelost 

Er zijn problemen met het inloggen  op LARS momenteel. We lossen dit zo snel mogelijk op (6/12/2022 - 13u50) = is terug in orde maar we onderzoeken de oorzaak (14u10

Revalidatie tijdens de lestijden (21/10/2022) = opgelost 21/11

De motivatie die ingetypt wordt in het tekstvak van de activiteit revalidatie tijdens de lestijden, wordt niet mee getoond op de PDF. Hier werd een ticket voor aangemaakt om te op lossen

Fout bij het verwijderen van een leerling uit een contactmoment (25/10/2022) = opgelost (4/11)

Telefonische helpdesk is nu even moeilijk te bereiken. (op 18-19-20 en 27 oktober)   Omwille van onze Rond van Vlaanderen die we organiseren en we de provincies afgaan is het moeilijk om de telefonische helpdesk te garanderen. Stuur gerust en mail door naar helpdeks@clb-lars.be

Anamnese die verdwijnt bij een afwezige leerling (14/10/22) is terug opgelost

Wanneer je voorbereiding in het anamnese veld had ingevoerd en de leerling als afwezig geplaatst, was de tekst verdwenen. Dit is nu terug in orde en opgelost. De tekst staat er terug in .

Opgelet met inzagerapporten (29/09/2022) dit probleem is opgelost (13/10/2022)

Opgelet het inzage rapport toont teveel informatie wanneer de persoon die inzage vraag mama of papa is. Er wordt geen rekening gehouden met de aard van gegevens waardoor de rubriek van "contextueel" ook getoond wordt en dat is niet correct.

Wees daarom voorzichtig bij het nemen van een inzagerapport en controleer goed. Dit werd doorgegeven om zo snel mogelijk aan te passen.