Belangrijke mededelingen 

Update LARS Problemen (17/05)

Sinds gisteren heeft de firma fanout aanpassingen doorgevoerd en zouden de problemen toch al beter moeten zijn. Ik kan niet zeggen volledig in orde maar toch al merkbaar beter. We blijven het verder opvolgen samen met de firma en werken achter de schermen nog steeds aan een onafhankelijke tool. 

Update LARS Problemen (06/05)

We zijn nog altijd verder aan het testen met de oplossing vanuit het team om zeker te zijn dat het ook bij een grote opschaling zal slagen.

Fanout (de externe firma) had verteld dat ze meer resources zouden toekennen, na eindelijk aanhoort te worden. maar we zien daar nog geen verschil. We gaan dus opnieuw een mail naar hun sturen met de resultaten van onze query om aan te tonen dat het nog steeds niet in orde is en waarschijnlijk van hun kant nog niets gebeurd is. De vraag zal dan ook zijn om meer te doen zodat we toch iets van effect hebben wat nu nog niet het geval is.

Weet dat dus de problemen nog steeds kunnen opduiken ook met GLCE zijn er problemen hierdoor.


Update LARS problemen (03/05)

Er werden verschillende tickets aangemaakt met de firma om toch meer druk te zetten op deze problematiek. Voorlopig kan men daar de oorzaak niet vinden van het probleem.
Het is dan ook nog steeds roulette op LARS, zal het openen of niet.... soms direct soms ook niet... dit voor de medische brieven, groeicurves,...
Bij de activiteiten helpt een refresh meestal wel en ook bij de verslagen.... 

Alle prioriteit gaat dan ook naar dit probleem.


Update LARS problemen 02/05)

De problemen die zich voordoen hebben te maken met een component (SSE) die door een externe firma (Fanout) wordt aangeleverd.

Dit component zorgt voor het beantwoorden van de server naar de Ui (userinterface) Dus wanneer jullie vb tekst invoeren en klikken op bewaar gaat dit naar de server en krijgen we in feit een respons terug dat het wel degelijk bewaard is. Daar zit nu het probleem. Die respons krijgen we niet terug vandaar de blauwe cirkel die maar blijft draaien.
Alles wat een respons moet terug krijgen loopt nu zeer moeilijk. 

Ook GLCE kan problemen hebben. De leerlingen melden aan en achter de schermen wordt er voor deze leerling een vragenlijst gemaakt en in respons krijgen we die dan terug maar ook hier blijft het vast hangen. 

Heel vervelend en frustrerend. 

Er werd met die externe firma een ticket aangemaakt om dit op te lossen alleen zijn we daar een nummer in de rij.... 

Er wordt nu gezocht om dit zelf op te lossen en op die manier niet meer afhankelijk te zijn van een derde partij,... maar dat vergt wat tijd en vooral ook testing.  Dus ik vrees dat we hier nog een tijdje last van zullen hebben. 

We zijn nu wat workaround opties aan het bekijken en zullen deze meedelen hier op de pagina

De problemen doen zich helaas nog steeds voor. (30/04) Het team is dit verder aan het uitzoeken wat de specifieke oorzaak is.

Er kunnen problemen zijn in LARS met (25/04 - 10u)

Archief

PROBLEMEN rond GLCE ( 21/03/2024) = Opgelost (25/03/2024)

Er zijn problemen met het doorsturen van de samenvatting vanuit GLCE naar LARS.

De jongeren krijgt ook al een fout wanneer hij/zij klikt op "vraag advies" De PDF wordt gegenereerd maar niet opgeslaan naar de LARS-bucket  zodat deze dan zichtbaar komt in de activiteit. 

Bij GLCE is men dit aan het bekijken om zo snel mogelijk terug in orde te krijgen.  Voorlopig sturen ze deze even manueel door naar LARS maar een oplossing moet hier natuurlijk uit voortvloeien. 

LARS is momenteel niet bereikbaar (19/03/2024 = 13u45) = Is terug in orde (14u07)

We doen er alles aan om dit snel te verhelpen en terug op te lossen

Nieuwe versie van LARS online wat is nieuw en opgelost (08/03/2024

Lig daar nog niet teveel wakker van is momenteel enkel voor de mensen die testcentra en pilootcentra zijn aan de orde.
Deze centra zijn op de hoogte gebracht hiervan en weten wat er verder mee te moeten doen.

Nieuwe versie van LARS online wat is nieuw en opgelost (18/01/2024)

Problemen met inloggen voor gebruikers met in hun naam een   ( ë ) = Opgelost (6/02/2024)

Dit probleem werd doorgegven aan de mensen van gebruikersbeheer als aan de mensen vanLemonade. Momenteel is nog niet helemaal duidelijk waar of bij wie de oorzaak ligt. Dit is men nu aan het onderzoeken. Hopelijk snel in orde. 

Problemen bij Discimus (gemeld op 19/01/2024)  Problemen zijn opgelost en deze nacht werden de nieuwe files ingeladen (25/01)

Er zijn problemen bij Discimus met het aanmaken van de scripts die oa naar het CLB (LARS & IRIS) gestuurd wordt. De laatste update dateert van 4 januari en sindsdien zijn er nog  geen nieuwe geweest.

Gevolg de schoolloopbaan wordt niet aangepast en net ne er na de kerstvakantie heel wat wissels zijn van school, richting. 

Maar het grootste probleem is voor IRIS CLBonline

IRIS is sterk afhankelijk van de juiste inschrijving van de leerling om te weten wie (welke school) het verslag mag raadplegen en inkijken. Aangezien we nog geen nieuwe inschrijvingen konden ontvangen zien nieuwe scholen nog steeds geen verslag. 

Discimus is op de hoogte van dit probleem en had ons beloofd dit snel op te lossen. Echter zijn we 19/01 en mochten we nog steeds geen update ontvangen. 

We blijven dit van heel dichtbij opvolgen maar als jullie ondertussen scholen horen ivm de zichtbaarheid van een verslag (IAC,GC, OV4,..) en de leerling is pas nieuw ingeschreven in deze school van nu na nieuwjaar,....... weet dan dat het daaraan kan liggen. 

Er kan momenteel wat vertraging zitten bij het opslaan van een tekst vak in LARS (18/12 - 10u)

Momenteel bij het invoeren van tekst loopt ALRS vertraging op bij het opslaan met als gevolg dat de grijze balk met "opslaan" blijft staan.

Dit is tevens een veiligheid om niet verder te typen zodat er geen tekst verloren gaat maar het is ook zeer frustrerend wat ik zeer goed begrijp

We zijn dit aan het bekijken om op te lossen

Update = 11u15

===== >Een tijdelijke work around is om je scherm even te refrechen (klikken op ctrl R)  dan gaat de balk weg en is er ook geen tekst verloren. Dit is hopelijk een tijdelijk probleem maar om verder te kunnen typen is het goed om je scherm even te refrechen. <=======

Update = 14u

Er werd een patch uitgevoerd waardoor deze boodschap niet meer zou mogen voorvallen. Hopelijk zijn hiermee een aantal frustraties al van de baan.

Problemen op LARS (12/12/2023 - 9u) er is een oplossing doorgevoerd en normaal moet dit nu terug ok zijn. We houden het verder in de gaten 

Momenteel ervaren we problemen op volgende zaken:

Gezond Leven Check het even (03/11)

Alles staat eindelijk in productie en werkt naar behoren:

Aanmaken van een activiteit in het verleden of in de toekomst: = Opgelost 27/10

Problemen met inloggen via IDM (24/10/2023) = Opgelost 26/10

Door een verkeerde bulk-upload werden bepaalde profielen op gebruikersbeheer naar een hoger bestuurlijk niveau gebracht. Hierdoor was de tegel van het eigen CLB niet meer zichtbaar maar wel deze van de vzw van het CLB. 

DIt is nu terug in orde gebracht. Indien er nog specifieke gevallen zijn laat zeker weten.

Een aantal mensen ervaren problemen bij het inloggen via IDM. 

Concreet wanneer ze op de link klikken om naar LARS productie te gaan moet je inloggen via ACM (itsme of e-ID,..) eenmaal ingelogd moet er gekozen worden voor welke instelling of voor welke hoedanigheid je wenst in te loggen. Bij een aantal is de tegel van hun CLB verdwenen of staat er nu de vzw om uit te kiezen. 

Deze vraag werd opgenomen met integraties gebruikersbeheer om zo snel mogelijk te bekijken waarom de link hier met het CLB even zoek is.

Ik hoop op een snel antwoord en oplossing

Gezond leven check het even (16/10)

Helaas is er nog steeds geen positief nieuws met de melding dat alles terug operationeel is. Door een samenloop van omstandigheden is dit nog steeds niet het geval. 

Het team is dit constant aan het bekijken maar de prioriteit lag eerst op LARS omgeving zelf . Nu kan de tijd terug gaan naar GLCE.

Hopelijk heb ik binnenkort goed nieuws te melden

Een nog steeds onstabiele LARS (10/10/ 10u30)

LARS is nog steeds heel onstabiel zoveel is nu wel duidelijk. Maar we monitoren constant en grijpen heel snel in wanneer het terug even vast loopt.

Laat niet na om het te blijven melden via helpdesk. Wanneer het even vastloopt wachten dan even en refresh tijdig je scherm. 

Gezond leven check het even (10/10)

Helaas krgen we deze app nog niet terug in orde. Dit wordt nu prioritair behandeld om ook zo snel mogelijk up and running te krijgen. 

Dus momenteel is het helaas nog steeds niet mogelijk om de vragen lijst af te nemen. Dit heeft niets te maken met de inlog procedure maar ligt nu aan de connectie tussen LARS en de app zelf... 

Ik hou jullie zeker verder op de hoogte en hoop evenzeer dat ook dit snel kan opgelost worden.

OPGELOST (8/10/2023) Er werden eindelijk een aantal oorzaken gevonden die mogelijks de problemen in LARS veroorzaakten.

Deze werden nu opgelost uiteraard zullen we maandag de zaken van dichtbij opvolgen. 

Laat ons hopen dat alle problemen van de baan zijn en we ons terug kunnen focussen op andere zaken binnen LARS

(6/10)Rond10u helaas bleek de ingreep van gisteren niet voldoende te zijn. We zoeken verder 

====> Bij het zoeken naar de oorzaak zouden we nu durven vragen om even GEEN nieuwe niet medische activiteiten aan te maken tot we de oorzaak gevonden hebben. <=========

Tip= maak anders een draf activiteit aan en deze kan dan later naar een activiteit omgezet worden

Onze excuses voor deze ongemakken en duimen en hopen verder op een goed resultaat

********

problemen LARS (6/10/2023 =8u30) 

Alles lijkt te werken maar we houden het nauwlettend in de gaten. Maar na wat testing lijkt het nu terug op orde al blijf ik met twee woorden spreken. 

******

Nieuwe update 14u30 = Helaas begint alles terug vast te lopen... te vroeg victorie kraaien is nooit goed :-( 

Verder zoeken is de boodschap ....

Update 11u45 = Een eerste voorzichtige oplossing lijkt er te zijn. 

De aanmaak en bewaren en afsluiten van activiteiten werkt terug. Refresh eerst je pagina voor je terug begint.

GLCE staat voorlopig nog uit om eerst te kijken of alles stabiel is binnen de LARS omgeving. We houden je verder op de hoogte.

Helaas nog steeds problemen op LARS = 5/10/2023 8u30)

De problemen van gisteren zijn helaas nog steeds niet in orde in tegenstelling tot eerdere berichtgeving. 

Het is momenteel niet mogelijk om een activiteit te bewaren en af te werken en sluiten.

Hiervoor mijn oprechte excuses, we doen er alles aan om het terug op orde te krijgen. IK hou je zeker verder op de hoogte.

GLCE zal hierdoor ook nog niet lukken.

PROBLEMEN op LARS: (4/10/2023 - 8u30) = Deze problemen zijn nu terug in orde (15u40) zorg dat je eerst volledig uitlogt en dan terug inlogt om deze verbetering te zien.

 GLCE nog even niet maar dit komt ook terug in orde

Gisterenavond ondervonden we bepaalde problemen op de server systemen waar LARS op draait. We zijn tot laat bezig geweest om dit terug op orde te krijgen maar helaas merk ik dat er nog steeds problemen zijn. We doen er alles aan om deze terug in orde te krijgen. (oa het aanmaken en afsluiten van activiteiten is een probleem)

Ook De SPIN zal momenteel niet lukken alsook GLCE

Update: 9u30 = SPIN zou terug moeten werken

GLCE (10u30) = Deze applicatie staat nog niet terug op we doen er alles aan om dit ook snel te kunnen doen

Gezond leven check het even
Update rond GLCE (02/10/2023) 

Vanaf woensdag zal het inloggen op "gezond leven check het even" via Leer-Id gebeuren. 

Dit werd al een paar keer gecommuniceerd maar omwille van technische problemen tussen de app en LARS kon dit nog niet doorgevoerd worden. 

Deze problemen zijn na geruime testing opgelost en werkt alles (hopelijk) terug naar behoren. 

Belangrijk om te weten indien er CLB's zijn die woensdag 3de SO op de planning hebben staan, verwittig de scholen dat leerlingen hun Leer-Id account klaar houden.

Scholen die nog moeilijkheden hebben kunnen steeds hier terecht;

Problemen bij het invullen van het ICF schema (27/09/2023) = Zou moeten opgelost zijn (29/09/2023)

Bij het invullen van het ICF schema kan het voorvallen dat gegevens van leerling A plots te zien zijn bij leerling B. Dit is een ernstig probleem en moeten we dringend aanpakken en bekijken wat hier de oorzaak van kan zijn om dit zo snel mogelijk op te lossen. 

We zijn hier dan ook mee bezig en stellen de prioriteit in voor deze bug

Performantie problemen

Ook worden ons problemen gemeld van traagheid op LARS. Dit kan als gevolgen geven dat het verwerken trager gebeurt en het soms tot interne fouten kan leiden. Ook hier is men mee bezig om de opschaling te vergroten. 

Vragen over het bekijken van verslagen op IRIS CLBonline ter info voor de scholen

Er moeten een aantal zaken in orde zijn voor de school  dit kan inkijken. 

Decreet Leersteun en de veranderingen in LARS vanaf 01/09/2023

LET op = zorg dat je geen "test" activiteiten van formalisering attest/advies met onderwerp "trajectbegeleiding ifv leersteun" afwerkt en sluit 

Afwerken en sluiten = doorsturen naar creon en IRIS

Start van het nieuwe schooljaar :

TRAAGHED van LARS (04/09/2023 - 13u)  terug in orde 15u

We zijn dit aan het bekijken om zo snel mogelijk op te lossen.Oude LARS 3 is momenteel niet bereikbaar. We doen er alles aan om dit zo snel mogelijk te verhelpen. (20/04 = 9u30)
Terug in orde (20/04 = 20u)