Atenció a l'alumnat

L'Acollida

L'escola disposa d'un Pla d'Acollida que vol ser una eina que faciliti la integració de tot l'alumnat dins la realitat social del centre i del poble de Miralcamp. Aquest procés d'integració es desenvolupa a partir d'aquests objectius:

- Assumir els canvis que comporta la integració cultural amb alumnes de diferents ètnies i procedents d'altres països.

- Aconseguir que el nou alumnat comprengui el funcionament del Centre i s'hi adapti.

- Afavorir i potenciar al màxim l'èxit escolar.

- Potenciar actituds, valors i bones pràctiques dins la comunitat educativa.

Aquest document pot consultar-se a l'apartat d'annexos.

La Inclusió ( atenció a la Diversitat)

L’escola disposa d’un protocol d’atenció a la diversitat per tal de fer front de manera efectiva a les diferències de nivell acadèmic que puguin donar-se dins de l’aula. Aquest protocol estableix quines mesures s’han de prendre per a què tot l’alumnat pugui rebre l’ensenyament que més s'adeqüi a les seves capacitats.

Podeu consultar el protocol clicant aquí.

La Convivència

La convivència a la nostra escola ha de ser un referent que ajudi a la tasca educativa del dia a dia fomentant la participació i implicació de tots els membres de la comunitat educativa per tal que es donin les condicions adients per a dur-se a terme l'esmentada tasca tot facilitant i promovent els hàbits de convivència i responsabilitat dins la nostra comunitat educativa. L’escola disposa d’un projecte de convivència com a eina per facilitar aquesta tasca.

Podeu consultar el document clicant aquí.

L'Orientació tutorial

L’escola tindrà centrada preferentment la seva atenció més en el procés d’aprendre, en les actituds i en com l’alumnat construeix el coneixement que no pas en l’acumulació de conceptes.

Això vol dir que s’entén el grup classe com un conjunt de persones amb les seves peculiaritats, valors i interessos, entre els quals es produeixen uns intercanvis i unes relacions que porten cap a l’educació de tots i cada un dels membres del grup en tots els aspectes.

El centre, vetllarà doncs, per l’organització i el seguiment de l’acció tutorial del seu alumnat. Formarà part de la funció docent, la tutoria i l’orientació dels seus alumnes. Correspondrà al Cap d’Estudis coordinar la programació d’aquesta acció tutorial desenvolupada al centre i fer-ne el seguiment.

Per portar a terme aquesta tasca, el centre disposa d’un pla d’acció tutorial que posarà en coneixement de tot el professorat cada inici de curs. Aquest document pot consultar-se en l'apartat d'annexos.